BANJALUČKA PIVARA Najprepoznatljiviji brend Banjaluke

banjalučka pivara

Zahvaljujući tradiciji dugoj više od 150 godina i beskompromisnom kvalitetu, koji je utkan u DNK kompanije, Banjalučka pivara odavno je prešla granice regiona i postala najprepoznatljiviji brend iz Banjaluke.

Ako se nekada zadesite u Banjaluci, teško da će vam promaći tvrđava Kastel, koja datira iz rimskog doba i nezaobilazno je kulturno i istorijsko blago, a smeštena je u samom srcu ovog grada. Ona je ponos i dika grada na obalama reke Vrbas.

Nešto dalje, na rubu grada, okružena zelenilom i šumom, krije se nešto drugačije zdanje – tvrđava impozantnih ukusa – Banjalučka pivara.

Njena bogata priča započela je pre punih 150 godina, a danas je Banjalučka pivara izrasla u veliku i modernu pivaru. Trudom i znanjem generacija iskusnih pivara stvoren je beskompromisan kvalitet. Zahvaljujući beskompromisnom kvalitetu koji je utkan u DNK kompanije, Banjalučka pivara odavno je prešla granice regiona i postala najprepoznatljiviji brend iz Banjaluke.

Banjalučka pivara posvećena pivarstvu

Ipak, Banjalučka pivara nije samo puko mesto proizvodnje, već je i centar stručnosti i posvećenosti pivarstvu, jer svaki član njenog tima nosi sa sobom ne samo veštine, nego pre svega ljubav prema pivu.  U svako bure, flašu, kriglu ili limenku pretočena je istinska strast prema zlatnoj tečnosti koja unosi radost u naše živote.

To je mesto na kom nastaju prava mala umetnička dela. Pre svega, tu je kraft lager najvišeg kvaliteta – Nektar pivo. Prepoznat od strane istinskih ljubitelja piva po svom ukusu, kvalitetu i nesvakidašnjem marketingu, Nektar pivo osvaja potrošače širom regiona.

Pored nezobilaznog Nektar piva, privući će vas i drugi zanimljivi brendovi iz Banjalučke pivare, koji privlače kako ukusom tako i autentičnim izgledom – Banjalučko pivo i Crni Đorđe.

Banjalučka pivara kreira pivsku umetnost

U svetu kraft pivarstva čuvena je izreka – Najteže je napraviti dobar lager. Zašto je to tako? Specifičnost lager piva je u pitkosti i niskom stepenu gorčine. Usled toga, svaka greška i nesavršenost se mnogo lakše primete nego kod takozvanih specijalnih piva, kao što su PA, IPA, APA, STOUT…

Banjalučka pivara je ostala dosledna sebi usmerena na usavršavanje upravo proizvodnje lager piva. Tokom decenija je mnogo ulagano u opremu i znanje, sa željom da se potrošačima ponudi najbolji mogući asortiman lager piva, te danas upravo brend Nektar ponosno slovi kao najprodavanije kraft lager pivo u celom regionu.

Usavršavanje u oblasti tradicionalnih lager piva omogućilo im je da eksperimentišu i rade i na specijalnim pivima. Počeli su sa crnim pivom pod imenom Crni Đorđe, a plan je da u budućnosti ponude širu lepezu složenijih aromatičnih piva. Njihovo opredjeljenje je da kao velika i moderna pivara prave vrhunske lagere, dok istovremeno prate trendove i pokušavaju da se prilagode promenjivim ukusima i zahtevima savremenih pivskih konzumenata.

U eri brzih promena u pivskom svetu, Banjalučka pivara se istakla ne samo svojim nasleđem i kvalitetom, već i spremnošću da prihvati i inkorporiše nove trendove.

Banjalučka pivara u regionu

Banjalučka pivara stvara most poveznice između obe strane Drine, spajajući ujedno dva  grada – Beograd i Banjaluku. Nektar pivo postalo je sinonim za brend koji izlazi iz okvira standarnih marketinških kampanja, koje svojim originalnim, hrabrim i dovitljivim sloganima i kampanjama privlači pažnju potrošača.

Banjalučka pivara je pored ostalih dobroprimećenih marketinških aktivnosti postala i partner fudbalske reprezentacije Srbije, čime je stala rame uz rame najvećih brendova u Srbiji i na taj način pokazla svoje ambicije u budućnosti na tom tržištu.

Reprezentacija Srbije oduvek je imala veliku podršku naroda u Republici Srpskoj i Banja Luci, kao i brojne navijače koji su uvek uz reprezentaciju, i kroz saradnju sa Banjalučkom pivarom te veze su dodatno osnažene.

Od nedavno je Nektar pivo prisutno na tržištu Crne Gore, gde niže sjajne uspehe. Tržište na kom je Nektar pivo prisutno već više godina jeste Italija, gde na severu zemlje nije neobično naći Nektar pivo rame uz rame sa najprodavanijim italijanskim pivima.

Nektar pivo je sve prisutnije i u Hrvatskoj, Sloveniji, Nemačkoj, ali i dalekim zemljama kao što su Amerika i Australija.

Nektar pivo

Nektar pivo odlikuje savršena svežina i pitkost, koja se dobija spajanjem četiri posebne vrste hmelja.

BOJA – Blaga zlatna boja

MIRIS – Blag cvetni miris, uz blagu notu banane

UKUS – Vrlo pitak osvežavajući ukus sa hmeljnom notom i prijatnom reskošću

PENA – Bogata gusta pena koja se dugo zadržava

Banjalučko pivo

Banjalučko pivo je pivo posebnog ukusa i prijatne, gorčine koja je na nešto višem nivou nego kod Nektar piva.

BOJA – Bogata ćilibarna boja

MIRIS – Izražena aroma hmelja i karamele, uz notu zelene jabuke

UKUS – Jači ukus hmelja sa izraženom prijatnom gorčinom i reskošću

PENA – Čvrsta kremasta pena

Crni Đorđe

Svojom prirodnom bojom i bogatom penom ovo specijalno pivo nosi specifičnu aromu karamelizovanog prženog slada, koja predstavlja pravi užitak za istinske poznavaoce crnih piva. U Srbiji od ove jeseni može da se pronađe i u limenci, koja privlači pažnju modernim i originalnim dizajnom.

BOJA – Tamno smeđa boja sa crvenim tonom

MIRIS – Intenzivan miris karamele, uz voćnu notu i aromu kafe

UKUS – Izbalansirani ukus karamele i prženog slada, sa izraženom notom kafe i prijatnom gorčinom

PENA – Čvrsta kremasta pena

Kraft pivarstvo

Poslednjih decenija u svetu, a sve više i kod nas, prisutna su dva izražena trenda – S jedne strane imamo agresivnu globalizaciju, gde velike pivarske multinacionalne kompanije ukrupnjavaju tržište, te danas nekoliko najvećih kompanija drži 2/3 svetske prodaje piva. S druge strane primetan je sve veći broj manjih nezavisnih pivara u privatnom vlasništvu, koje potrošačima nude raznovrsniju paletu pivskih proizvoda.  Trend nezavisnih pivara potiče iz SAD, te se proširio po celom svetu, došavši i kod nas.

Pridev po kom se nezavisne pivare prepoznaju u svetu jeste kraft ili mikrobrewing, u zavisnosti od veličine same pivare.

Kraft pivare su pivare koje su nezavisne (privatno vlasništvo minimum 75 %), i imaju vrhunske tehnologe, takozvane pivarske majstore (craftsmanship – majstorstvo).

Takođe, za kraft pivarstvo je specifično da koristi samo najkvalitetnije sastojke, te su usled toga kraft piva nešto skuplja u odnosu na „obična“ piva.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
beerstyle marketing 1