Pivo za poneti

Olakšavanjem dostupnosti proizvoda, radi se na ozbiljnoj promociji, tako da ovim gestom Fabrika piva koliko pomaže kupcima – konzumentima toliko promoviše pivo koje je na našem tržištu odavno, ali nije bilo ovako raznovrsno

Vratimo li se samo dvadeset do trideset godina u nazad, život je bio mnogo „lagodniji“. U stvari bio je sporiji i, pošto nam je sve već poznato, onda deluje da je bilo lakše, a i bolje. Isto tako nama se osamdesete čine bajnim, a naši preci se ne bi najbolje snašli sa raznim aparatima na struju, sa automobilima i računarima. Sa jedne strane aparati i mašine olakšavaju život, čine ga udobnijim, ali sa druge strane život postaje brži. Prvenstveno struja i razni aparati, mašine i automobili, olakšali su život, značajno ga ubrzali i time doveli do naglog povećanja stresa. Trčanje za poslom, u stvari trčanje za materijalnim stvarima, dovelo nas je do otuđenja, koje nas je tako dovelo do velike patnje. Povremeno nemamo vremena ni za razgovor i opuštanje u nekom lokalu uz pivo sa prijateljima. Kafa (za poneti) se pije usput, a bila je sinonim za druženje, da ne kažemo trač. U svakom slučaju mi se moramo prilagoditi.

Na dešavanja oko nas treba gledati sa pozitivnije strane. Recimo, što se tiče piva. Mada je davno pivo smatrano hranom, u prošlom veku nismo imali preterano veliki izbor piva. Nekoliko, vrlo sličnih ukusa, nalazilo se na policama radnji. Danas imamo zaista velik izbor proizvođača piva. Izbor stilova piva je, moramo priznati velik, čak za one koji nisu apsolutni obožavaoci, te prate sve trendove i dešavanja na pivskoj sceni, ovog pića, zbunjujuć. Pivnice, točionice, neki kafići i restorani mogu pomoći  u odabiru, a neki su otišli korak dalje – pored velike ponude nude i pivo za poneti. Baš za one koji slobodno vreme žele da provedu u prirodi, recimo sa društvom na pikniku ili kampu, mada i za one koji nemaju vremena da popiju pivo u kafiću, a žele sveže, kao tek natočeno u pivnici, kod kuće, mogu točeno pivo po svom izboru poneti. Fabrika piva je prva koja je sa ovom fantastičnom idejom izašla na tržište i obradovala mnoge ljubitelje piva. Prvi su koji su zanatsko pivo ponudili širokoj publici, tako što su svoj lokal, Fabriku piva smestili u sred tržnog centra, na trećem spratu Ada Mall-a, a ubrzo su sve, i ljubitelje i one koji ne spadaju u ljubitelje piva, obradovali sa novinom – pivom za poneti. Imaju veliki izbor, više od četrdeset vrsta točenih piva, uz to pomoći će vam prilikom odabira, s obzirom da su ljubitelji piva i da dobro znaju šta nude, a onda će vam spakovati pivo, koje se kada ga otvorite neće razlikovati od onog koje bi popili kod njih u lokalu.

Na ovaj način pomogli su onima koji nemaju vremena, već se bore sa problemom „brzog života“, tako što više poslova rade od jednom. Oni ponesu svoje omiljeno pivo kući i piju ga uz dobro društvo i kućnu atmosferu. I oni koji više vremena žele da provedu u prirodi i žele da na pikniku  popiju sveže točeni kraft, sada imaju tu priliku. Ne moraju da nose staklene flašice i gajbe, da gledaju rok trajanja piva, vraćaju ambalažu i slično, a što je, priznaćete, opterećujuće za jednog pivopiju. Fabrika piva, pivo za poneti, pakuje u tamne boce zapremine 1 i 1,5l. Na taj način više različitih vrsta piva možete poneti na piknik i iznenaditi prijatelje izborom. Naravno ima i onih koji imaju vremena, ali ne žele da vreme provode u lokalu punom ljudi, nego žele da u intimnoj atmosferi podele svoje sveže pivo sa nekim.

Olakšavanjem dostupnosti proizvoda, radi se na ozbiljnoj promociji, tako da ovim gestom Fabrika piva koliko pomaže kupcima – konzumentima, toliko promoviše pivo, kao proizvod, koje je na našem tržištu odavno, ali nije bilo ovako raznovrsno. Nekada su se praznici „zalivali“ samo određenim vrstama piva i to onim pivom koje je bilo dostupno u lokalnim radnjama i koje je bilo adekvatno upakovano za nošenje. Do nedavno niko nije ni razmišljao da kraft pivo, pivo koje se jedino može popiti u pivnici ili pivari, ponese u prirodu. Na ovaj način i oni koji imaju istančan pivski ukus, a i oni koji žele da probaju nešto novo, kao i gosti iz inostranstva koji nemaju običaj da svraćaju u pivnice i pabove, sada imaju priliku da probaju točena piva.

Možemo zaključiti da su ovakvim gestom svi na dobitku – i pivari, koje Fabrika piva promoviše na najbolji način, a i konzumenti, kojima je Fabrika piva omogućila da točeno pivo ne moraju da piju isključivo u lokalima u kojima se toči pivo. U svakom slučaju pivska renesansa korača velikim koracima, što nas raduje.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
beerstyle marketing 1