Apatinska pivara je najstarija aktivna pivara u regionu

Apatinska pivara, najstarija aktivna pivara u regionu, godinama je održavala poznat kvalitet, koji je dao i njen ponos – jedinstveni Jelen

Malo je vrednosti koje traju dva i po veka, a pre tačno 263 godine nastao je ukus koji i danas caruje svetom pivarstva. U nekadašnjoj „Carskoj pivari“ u Apatinu radnici su nazdravili prvim zlatnim napitkom koji su proizveli, nesvesni da stvaraju istoriju – pivo koje danas može da zadovolji najsmelije ukuse.

Apatinska pivara, najstarija aktivna pivara u regionu, godinama je održavala poznat kvalitet, koji je dao i njen ponos – jedinstveni Jelen. Nazvan po nemačkoj tradiciji da se piva nazivaju po životinjama koje žive u okolini grada u kome se nalazi pivara, zauvek je proslavio grad u kome je nastao i čija je tradicija postao.

Da bi pivo zadržalo svoj autentičan ukus i dodatno obogatilo ukus hrane uz koju se pije, potrebno je naći pravu kombinaciju. Svaka tradicija ima svoj omiljeni spoj i godinama ga dosledno neguje, a za Jelen pivo to je svakako prepoznatljiva gorčina koju mu daju tri vrste hmelja. To ga čini jedinstvenim lagerom koji zadovoljava ukuse pravih poštovalaca piva. Onih koji iz svakog zrna utkanog u pivo osećaju suštinu sastojaka.

Gorki hmelj, jedna od nekoliko tipičnih nemačkih sorti koje čine dobar osnov za kreiranje gorčine piva, posebno je važan u stvaranju Jelena. On mu daje postojanu gorčinu i veoma dobro se kombinuje sa aromom koja dolazi iz dva tipa aromatičnih hmeljeva, koji zaokružuju hmeljni profil Jelen piva. Potpuni balans sastojaka obezbeđuje mu pun ukus, koji svoju kulminaciju dostiže ohlađen na temperaturi od 6 do 9 stepeni Celzijusa.

Od nekadašnjeg načina proizvodnje piva usavršen je industrijski proces nastanka i povećane kontrole proizvodnje piva, što je stvorilo ponos Apatinske pivare.

Tako je nastalo pivo za one posebnog senzibiliteta – koji mogu da ostanu hladni i kada sve oko njih ključa, koji vole da osete pun ukus života i koji znaju da svaki trenutak treba da se pamti.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
beerstyle marketing 1