GDE POPITI JEFTINO PIVO U GRADU: U Brauhaus na točeno

Prilikom posete ovom pabu obavezno poručite neko od kraft piva, a koje dolazi direktno iz njihove proizvodnje

U samom centru grada, na bulevaru Mihajla Pupina, a preko puta bioskopa Arena Cineplex, nalazi se jedan od najinteresantnijih pabova u Novom Sadu. Ovaj pab nosi ime Brauhaus i ono što je najzanimljivije, odnosno što ga najviše razlikuje od konkurencije, je što u vlasništvu poseduje pogona za proizvodnju autentičnog kraft piva. U ponudi piva Brauhaus nudi bavarska piva pravljena po izvornim recepturama. Ovo u principu znači da sva piva, koja proizvodi Brauhaus, poseduju autentičan ukus, kao i teksturu. Sva piva iz Brauhaus-a, a koja oni proizvode, prave se od isključivo prirodnih sastojaka, odnosno koriste se isključivo hmelj, ječam, kvasac i voda. Valja istaći da se piva iz njihove proizvodnje služe isključivo točena i uvek su sveža. Uz  ponudu piva iz svoje proizvodnje, Brauhaus nudi i kvalitetnu klopu, koja uključuje sve – od stejkova, mezea i burgera, preko nemačkih kobasica, sendviča i raznih dezerata. Pored svega navedenog, pab Brauhaus karakteriše i  bogati socijalni aspekt. Ponedeljak je rezervisan za društvene igre, utorak je „Nemački dan“ koji obuhvata popust na pivo i kobaje, dok su petak, subota i nedelja rezervisani za svirke domaćih bendova. Pab Brauhaus predstavlja jedan od najautentičnijih pabova koje Novi Sad ima da ponudi, te kao takav će se svideti ljubiteljima kvalitetne hrane i pravog kraft piva. Naš savet vama je, da prilikom posete Brauhausu, obavezno probate njihovo Brauhaus ALE pivo. Reč je o interesantnom pripadniku Bavarian bitter stila, koji za neke predstavlja najbolje od ejl piva. Brauhaus ALE je jedan od retkih nefiltriranih ejlova, a karakteriše ga zaokružen miris, karakteristična boja, hrskava tekstura i upečatljivi ukus. Vešto birani sladovi, uz četiri vrste hmelja i naknadno suvo hmeljenje osiguravaju da je Brauhaus ALE jedan od najupečatljivijih i najinteresantnijih ejlova koje ćete imati priliku da probate.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Restoran Boutique

Prvi restoran Boutique je otvorio svoja vrata 2013. godine na najatraktivnijoj lokaciji u Beogradu. Nalazi se između Narodnog muzeja i

Austrija i pivo

U nekoj igri asocijacija bilo bi relativno lako stići do tačnog rešenja: Mocart, valcer, Saher torta, skijanje. Naravno, asocijacije, u

Amerika žedna kraft piva

Česi popiju najviše piva po glavi stanovnika, Kinezi ga najviše proizvode, Nemci imaju najveći pivski festival, a Belgijanci, po mnogima,

Restoran Bela Reka

Nekad se znalo za svako jelo – dobar recept, sveži lokalni sastojci, spremljeni s mnogo ljubavi. U nacionalnom restoranu Bela

MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.

PIVO I HRANA – Kako odabrati pravo pivo

Kod piva se posmatra izgled, stabilnost pene, sedimenti na dnu flaše, izgled u čaši, ali i miris, aroma i ukus. Sve ovo je vrlo bitno kod odabira hrane i piva koje ćete naručiti uz tu hranu.