NOVOSADSKA ZANATSKA PIVARA: Posetite Točionicu

novosadska zanatska pivara

U ponudi imaju Zlatni lager, Mastif, Citroplan i Maganik

U Srbiji se već godinama unazad proizvodi i toči zanatsko pivo, a među mnogobrojnim proizvođačima je i Novosadska zanatska pivara, čiji ugostiteljski objekti Točionica prodaju njihova kraft piva.

U Točionici Novosadske zanatske pivare gosti mogu da uživaju u pivu bez aditiva. U ponudi imaju Zlatni lager, novosadski crni lager Mastif, novosadsko pšenično pivo Citroplan i novosadsku IPA Maganik.

Još jedna interesantna stvar i ono što izdvaja Novosadsku zanatsku pivaru od drugih pivara u našoj zemlji je što je majstor za pivo žena, koja je završila Poljoprivredni fakultet, a diplomirala je na temu proizvodnja piva. Radila je u pivari Vajfert, pa čak je učestvovala i u proizvodnji popularnog Zaječarca.

Kao kruna svega došao je Master Brewer kurs u trajanju od dve godine, koji je pohađala u Holandiji i koji je “kriv” za njenu ljubav prema zanatskom pivu.

Novosadska zanatska pivara pravi piva od osnovnih sastojaka

U Novosadskoj zanatskoj pivari piva se kuvaju od četiri osnovna i jedina sastojka – hmelja, ječmenog ili pšeničnog slada, vode i kvasca. Sva piva su proizvedena u mini pivari po dobroj i staroj recepturi koja je poznata svima već vekovima.

Piva spravljena u ovoj zanatskoj pivari su nefiltrirana i nepasterizovana i u njihovom prodajnom objektu se toče direktno iz burića. Svako naravno može da odmah kupi i litarsko pakovanje za poneti.

Novosadska zanatska pivara nudi pivske testere

U Točionici Novosadske zanatske pivare imaju i posebne pogodnosti za one koji su neodlučni i ne znaju šta da probaju.

U ponudi je mogućnost porudžbe „testera“, odnosno tacne sa po deci od svake vrste piva iz ponude.

Naravno, svi koji žive u Novom Sadu, ali i u drugim gradovima mogu da naruče dostavu piva na adresu.

Sva točena piva koja se nude mogu da traju do deset dana nakon što se istoče iz bureta.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

crno pivo, stout pivo

Kako uživati u crnom pivu

Zabluda je da je crno pivo obavezno jače od svetlog. Boja piva nema nikakve veze sa količinom alkohola već isključivo sa načinom vrenja slada.

Pivska „dijeta“

Kada znamo kako i zašto nas pivo goji, možemo osmisliti strategiju koja će nam pomoći da to izbegnemo Kada pomislite

MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.

PIVO I HRANA – Kako odabrati pravo pivo

Kod piva se posmatra izgled, stabilnost pene, sedimenti na dnu flaše, izgled u čaši, ali i miris, aroma i ukus. Sve ovo je vrlo bitno kod odabira hrane i piva koje ćete naručiti uz tu hranu.