CIGARE I PIVO: Uparivanje piva i cigara

cigare i pivo

Toscanello cigara koja ima jedinstveno sladak ukus kafe i fermentisanog Kentaky duvana najbolje se slaže uz stout

Da li znate da posle odličnih rebaraca u sopstvenom sosu, najbolje ide stout pivo? Da bi užitak bio još bolji, najbolje je posle jela zapaliti cigaru.

Mnogi će reći kako se to odnosi samo na ljude koji preferiraju konjak ili vino, jer se podrazumeva da se posle dobrog i kvalitetnog obroka popije čaša vina ili vinskog destilata i da se uz sve to završi cigarom.

Pivo odličan partner

Međutim, nije baš tako, jer postoje i druga pića koja su odlični partneri cigara, a jedno od njih je i pivo.

Naime, za mnoge hedoniste pivo je više od pića, za njih to je način života i teško ćete pivopiju naterati da popije vino, ma kakvog kvaliteta ono bilo.

Zato ne treba da čudi što istinske pivopije nikada posle jela neće odustati od kvalitetnog piva i kvalitetne cigare.

Inače, kao i kod konjaka i u ovom slučaju stil piva određuje vrstu cigare. Primera radi, toscanello cigara koja ima jedinstveno sladak ukus kafe i fermentisanog Kentaky duvana najbolje se slaže uz stout i jača tamnija piva punog ukusa.

Pivo traži cigaru

Pošto stout pivo ne spada u kategoriju slatkih piva, a ima bogatu, kremastu penu, a često sadrži i veliku količinu alkohola najbolje će se slagati upravo sa ovim cigarama slatkog ukusa.

S obzirom na to da i stout piva u većini slučajeva imaju nota kafe, čokolade, tofua i pečenog lešnika – gorčina piva, njegova slatkost i slast duvana otvoriće sva vaša čula za uživanje.

Bilo koje pivo uz bilo koju cigaru da uzmete nećete pogrešiti, jer pivo svakako osvežava, a cigara je tu da kompletira to osveženje.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Jako pivo - Utopija

Jako pivo – Utopija

Pivo koje je bilo toliko „snažno“ da je zabranjeno širom Amerike vraća se na tržište na svoj deseti rođendan. Opisano,

Sarajevski ćevap Walter

U Železniku, 2006. godine, se otvorio prvi restoran Walter sa idejom da Beograđanima pokaže nešto neobično i nesvakidašnje. Takođe, neka

KVAS – HLEB KOJI SE PIJE

Kvas je nastao na prostoru današnje Rusije pre otprilike hiljadu godina, gde se i danas proizvodi nekoliko vrsta ovog pića.

Restoran Prime

Restoran Prime nalazi se u okviru hotela Crowne Plaza Beograd, na Novom Beogradu, i predstavlja najbolji način da upoznate modernu

BRUT IPA: Penušavo pivo

Ukoliko niste ljubitelj šampanjaca ili penušavih vina i obožavate isključivo pivo, trebalo bi da znate da postoji stil koji daje svečarski prizvuk.