CIGARE I PIVO: Uparivanje piva i cigara

cigare i pivo

Toscanello cigara koja ima jedinstveno sladak ukus kafe i fermentisanog Kentaky duvana najbolje se slaže uz stout

Da li znate da posle odličnih rebaraca u sopstvenom sosu, najbolje ide stout pivo? Da bi užitak bio još bolji, najbolje je posle jela zapaliti cigaru.

Mnogi će reći kako se to odnosi samo na ljude koji preferiraju konjak ili vino, jer se podrazumeva da se posle dobrog i kvalitetnog obroka popije čaša vina ili vinskog destilata i da se uz sve to završi cigarom.

Pivo odličan partner

Međutim, nije baš tako, jer postoje i druga pića koja su odlični partneri cigara, a jedno od njih je i pivo.

Naime, za mnoge hedoniste pivo je više od pića, za njih to je način života i teško ćete pivopiju naterati da popije vino, ma kakvog kvaliteta ono bilo.

Zato ne treba da čudi što istinske pivopije nikada posle jela neće odustati od kvalitetnog piva i kvalitetne cigare.

Inače, kao i kod konjaka i u ovom slučaju stil piva određuje vrstu cigare. Primera radi, toscanello cigara koja ima jedinstveno sladak ukus kafe i fermentisanog Kentaky duvana najbolje se slaže uz stout i jača tamnija piva punog ukusa.

Pivo traži cigaru

Pošto stout pivo ne spada u kategoriju slatkih piva, a ima bogatu, kremastu penu, a često sadrži i veliku količinu alkohola najbolje će se slagati upravo sa ovim cigarama slatkog ukusa.

S obzirom na to da i stout piva u većini slučajeva imaju nota kafe, čokolade, tofua i pečenog lešnika – gorčina piva, njegova slatkost i slast duvana otvoriće sva vaša čula za uživanje.

Bilo koje pivo uz bilo koju cigaru da uzmete nećete pogrešiti, jer pivo svakako osvežava, a cigara je tu da kompletira to osveženje.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

dogma

Tap room pivare Dogma

Verovatno se svakom od nas bar jednom u životu desilo da uđemo u neki lokal, dobro sređen, prema nekim opšte

Amerika žedna kraft piva

Česi popiju najviše piva po glavi stanovnika, Kinezi ga najviše proizvode, Nemci imaju najveći pivski festival, a Belgijanci, po mnogima,

ISTRAŽUJEMO Kraft pivo u Srbiji

Prema podacima Udruženja malih nezavisnih pivara Srbije, danas je oko 50 odsto manje kraft pivara u odnosu na doba pred koronu i one svojom ukupnom

NOVI TREND U GASTRONOMIJI Kraft pivo i hrana

Kraft piva i njihove neverovatne kreacije uvode vas u novu dimenziju pivskih ukusa i neotkriven svet neočekivanih aromatskih kompleksa, koji postaju obavezan i preporučen pratioc