NOVA GODINA Predlog hrane i piva

Valjevsko

Danas je kombinovanje piva i hrane postalo prava mala umetnost, kroz koju se razmatraju boje, ukusi, temperature konzumiranja, količina alkohola i arome kao i prilike u kojoj se pivo konzumira

Mnogima je decembar omiljen, jer je to mesec kada se sumiraju rezultati i kada se prave liste prioriteta za narednu godinu. Međutim, decembar donosi i pregršt iščekivanja i iznenađenja, jer je tada sve nekako u prazničnom raspoloženju i tada uglavnom svi razmišljaju gde će i sa kim proslaviti Novu godinu, ali i ostale praznike koji su pred nama. Naravno tada se najčešće razmišlja i o omiljenom alkoholnom piću koje je neizostavni deo svečane večere, žurke ili koncerta. Ukoliko niste sigurni šta biste popili, naša preporuka je da to svakako bude lager Valjevsko pivo. Ovo piće zaista ide uz sve, od bogate trpez, preko zdravice, do raznih društvenih igrica, ako ste za doček u stanu. Takođe za pivo se najčešće odlučuju i konzumenti koji nisu ljubitelji „kratkih“ pića. Uz Valjevsko pivo čaša je uvek puna i spremna za nazdravljanje. Osim toga i istraživanja su potvrdila da je najmanja mogućnost za lečenje mamurluka ako pijete baš ovo alkoholno piće.   Naravno, umereno.

Piva iz Valjevske pivare i hrana

Danas je kombinovanje piva i hrane postalo prava mala umetnost kroz koju se razmatraju boje, ukusi, temperature konzumiranja, količina alkohola i arome kao i prilike u kojoj se pivo konzumira. Zako ukoliko se odlučite za klasičan Valjevski lager, naša preporuka je da uz njega jedete bilo koju vrstu pečenja uz obaveznu  kupus ili rusku salatu. Međutim, ako ste poklonik brenda Eichinger, koje je svetlo sa  karakteristično prijatnom aromom i visoke prevrelosti, mogli biste da razmišljate i o nekom drugačijem meniju. Naime, riba, piletina i junetina se dobro slažu sa visokoprevrelim pivom, jer ona pojačavaju ukus hrane. Poslednjih godina, pils se sve češće konzumira i sa namirnicama poput plodova mora, školjki i rakova. Naravno, ovo pivo se slaže i uz sireve, suhomesnate proizvode, sarmu, a može odlično da se upari i uz neke manje slatke kolače i torte.

Igrice sa pivom

Kućne žurke su oduvek bile sinonim za dobar provod. Sve što vam treba u tom trenutku jeste stan, pivo, društvo, muzika i društvene igre. Ukoliko nemate pri ruci monopol, čoveče ne ljuti se ili neku sličnu igru, naša preporuka je da odigrate onu „Pogodi pivo“. Da biste igrali ovu igru, potrebno vam je nekoliko vrste piva, a u ovom slučaju neka to bude Valjevsko, Jagodinsko i Eichinger. S obzirom na to da sve vrste piva imaju različit ukus, miris i aromu, ispišite nazive piva na stikeru koji ćete zalepiti za dno čase kako igrači ne bi mogli da vide šta piše na njima. Cilj ove igre je da pogodite koje pivo se nalazi u kojoj časi. Pobednik je naravno osoba sa najviše pogođenih odgovora.

Pobedite u igrici

Kako biste pobedili u ovoj igrici, otkrićemo vam arome sva tri bredna koja dolaze iz Valjevske pivare. Eichinger je svetlo pivo je prijatne arome, i po gorčini pripada pils pivima, a sadrži 4,5 odsto alkohola.  S druge strane Valjevsko pivo sadrži 4,8 odsto alkohola, prijatne je gorčine, fine arome, punog ukusa,, vrlo je pitko i osvežavajuće. Jagodinsko pivo ima čist i bogat ukus, kao i osvežavajuće dejstvo.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
beerstyle marketing 1