Beer Style magazin recenzija – Bandiera Rossa iz pivare Razbeerbriga

Bez namere da budu pretenciozni, u novosadskoj pivari Razbeerbriga tvrde da je njihov red ale, Bandiera Rossa, zaista jedinstveno pivo koje se ne uklapa ni u jedan standardni okvir. Kombinacija četiri različita karamelna slada daju ovom pivu bogatu boju i izrazit ukus sa tonovima prženog, karameliziranog  ječma, dok osnovni sladovi doprinose suvoći ukusa, stvarajući pivo čiji finiš ostavlja osećaj zadovoljstva i trag trajne slatkoće. Ovaj finiš dopunjen je balansirajućim efektom hmelja.

 Sjajna okolnost bila je da se, baš kada je Razbeerbriga počela da proizvodi pivo, još jedan lokalni proizvođač otisnuo na svoje smelo poslovno putovanje – ponovno uzgajanje hmelja u Vojvodini. Tog momenta Razbeerbriga postaje njihov fan i kupuje prvi hmelj koji su proizveli. Tako je Bandiera Rossa postala prvo pivo napravljeno u Srbiji od 100% hmelja iz domaće proizvodnje. Ona je to i danas, dosledno predstavljajući otelotvorenje svega onoga čemu teži pivara Razbeerbriga.

Stil Red ale

Alkohol 6%

Temperatura serviranja 7-12 °C

Opšti utisak  Odlično

Beer Style ocena 89

Podelite članak

PROČITAJTE I:

33. Dani Piva u Zrenjaninu

Od 27.08. do 02.09.2018. godine održaće se Dani Piva u Zrenjaninu. Kako je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić najavio na više lokacija

heineken pivara

HEINEKEN – Korak ispred svih

Heinkene – prva globalna pivara koja se obavezuje da postigne i ostvari nultu emisiju ugljen-dioksida u celokupnom lancu vrednosti do 2040.godine.

NOVA GODINA Predlog hrane i piva

Danas je kombinovanje piva i hrane postalo prava mala umetnost, kroz koju se razmatraju boje, ukusi, temperature konzumiranja, količina alkohola i arome kao i prilike