Beer Style magazin recenzija – Bandiera Rossa iz pivare Razbeerbriga

Bez namere da budu pretenciozni, u novosadskoj pivari Razbeerbriga tvrde da je njihov red ale, Bandiera Rossa, zaista jedinstveno pivo koje se ne uklapa ni u jedan standardni okvir. Kombinacija četiri različita karamelna slada daju ovom pivu bogatu boju i izrazit ukus sa tonovima prženog, karameliziranog  ječma, dok osnovni sladovi doprinose suvoći ukusa, stvarajući pivo čiji finiš ostavlja osećaj zadovoljstva i trag trajne slatkoće. Ovaj finiš dopunjen je balansirajućim efektom hmelja.

 Sjajna okolnost bila je da se, baš kada je Razbeerbriga počela da proizvodi pivo, još jedan lokalni proizvođač otisnuo na svoje smelo poslovno putovanje – ponovno uzgajanje hmelja u Vojvodini. Tog momenta Razbeerbriga postaje njihov fan i kupuje prvi hmelj koji su proizveli. Tako je Bandiera Rossa postala prvo pivo napravljeno u Srbiji od 100% hmelja iz domaće proizvodnje. Ona je to i danas, dosledno predstavljajući otelotvorenje svega onoga čemu teži pivara Razbeerbriga.

Stil Red ale

Alkohol 6%

Temperatura serviranja 7-12 °C

Opšti utisak  Odlično

Beer Style ocena 89

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Restoran Velika Skadarlija

Restoran Velika Skadarlija nalazi se na Skadarliji, čuvene boemske četvrti starog Beograda. Velika Skadarlija je mesto gde se susreću prošlost

PIVO: Jeftina VS Skupa piva

Na policama prodavnica i ugostiteljskih objekata nalazi se velik broj različitih vrsta piva, počev od onih jeftinih, pa do onih

Restoran Nirvana

Restoran Nirvana nalazi se u Subotici, u mirnom delu grada i prepoznatljiv je po letnjoj terasi. Restoran Nirvana otvoren je 1922. godine, a enterijer mu je urađen u klasičnom restoranskom stilu. 

Restoran Potpis

Beogradski restoran Potpis smešten je na Čuburi, u srcu Čuburskog parka. Restoran Potpis je elegantan restoran, uređen u prijatnom stilu, s enterijerom koji naginje modernizmu.