Beer Style magazin recenzija – Bandiera Rossa iz pivare Razbeerbriga

Bez namere da budu pretenciozni, u novosadskoj pivari Razbeerbriga tvrde da je njihov red ale, Bandiera Rossa, zaista jedinstveno pivo koje se ne uklapa ni u jedan standardni okvir. Kombinacija četiri različita karamelna slada daju ovom pivu bogatu boju i izrazit ukus sa tonovima prženog, karameliziranog  ječma, dok osnovni sladovi doprinose suvoći ukusa, stvarajući pivo čiji finiš ostavlja osećaj zadovoljstva i trag trajne slatkoće. Ovaj finiš dopunjen je balansirajućim efektom hmelja.

 Sjajna okolnost bila je da se, baš kada je Razbeerbriga počela da proizvodi pivo, još jedan lokalni proizvođač otisnuo na svoje smelo poslovno putovanje – ponovno uzgajanje hmelja u Vojvodini. Tog momenta Razbeerbriga postaje njihov fan i kupuje prvi hmelj koji su proizveli. Tako je Bandiera Rossa postala prvo pivo napravljeno u Srbiji od 100% hmelja iz domaće proizvodnje. Ona je to i danas, dosledno predstavljajući otelotvorenje svega onoga čemu teži pivara Razbeerbriga.

Stil Red ale

Alkohol 6%

Temperatura serviranja 7-12 °C

Opšti utisak  Odlično

Beer Style ocena 89

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Valjevsko pivo i “Hajdučki dani”

Turistička organizacija opštine Bogatić ovog vikenda organizuje u Crnoj Bari manifestaciju “Hajdučki dani”. Manifestacija počinje u petak 03.08.2018. godine u

Restoran Čajkovski

Restoran Čajkovski je elegantan gurme restoran koji spaja tradicionalno i savremeno, istorijsko i moderno, živost i udobnost. Svojim velikim imenom,

Restoran Chez Nik

Chez Nik, kratko ime koje znači puno toga na jednom mestu. Sjajnu kafu i doručak za uspešan početak dana, izbor

Zašto žene vole pivopije

U našem narodu postoji mnogo interesantnih uzrečica, a jedna od omiljenih je „muškarac bez stomaka, kao mercedes bez znaka“. Bez