Beer Style magazin recenzija – Pilsner Urquell iz Asahi grupacije

Pilsner Urquell je rođen 05. oktobra 1842. godine kao prvo Pils, odnosno svetlo i zlatno pivo, u dugoj istoriji proizvodnje piva. Pilsner Urquell je proizveden po potpuno novoj recepturi i tehnologiji i predstavljen je svetu 10. novembra 1842. godine. Napravljen od zagonetne mešavine lokalnih sastojaka, a koji obuhvataju plzensku meku vodu, sa malim procentom minerala i soli, Saaz hmelj i posebne vrste češkog ječma, sa strašću i beskompromisnom posvećenosti kvalitetu, prepoznatljivom ukusu i boji, izazvao je revoluciju u proizvodnji piva koja još čeka da bude nadmašena. Da li će iko uspeti da nadmaši Pilsner Urquell, pokazaće vreme, no rođenjem ovog jedinstvenog proizvoda svet piva se zauvek promenio.

Stil Pilsner

Alkohol 4,4%

Temperatura serviranja 4-6 °C

Opšti utisak  Odlično

Beer Style ocena 89

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Ječam, slad, pivo

Bez dobrog slada nema dobrog piva Prosečni pivopija, dok konzumira svoje omiljeno pivo, uglavnom ne razmišlja o procesu proizvodnje piva,

Pivara Kaš

Paleta piva ove sada već legendarne pivare je svedena, a fokus je na nekoliko stilova   Pivara Kaš postoji od

Pivo na Marsu

Iako ljudi još uvek nisu stigli na Mars, jedna pivara ima veoma visoke ciljeve i želju da napravi pivo, koje

PIVO I PILETINA – Macchiato Fax

Novosadski cafe restoran Macchiato Fax otvoren je pre sedam godina na uglu ulica Stevana Musića i Bulevara cara Lazara i ima prelep pogled na park i novosadski Univerzitet.

BEER STYLE MAGAZIN RECENZIJA Sabro Vienna

Sabro Vienna pivo nastalo je u čast jubilarne pete godine postojanja Crow Brewery i ono spada u SMASH piva, odnosno piva nastala upotrebom jedne vrste slada i jedne vrste hmelja.