Beer Style magazin recenzija – Pilsner Urquell iz Asahi grupacije

Pilsner Urquell je rođen 05. oktobra 1842. godine kao prvo Pils, odnosno svetlo i zlatno pivo, u dugoj istoriji proizvodnje piva. Pilsner Urquell je proizveden po potpuno novoj recepturi i tehnologiji i predstavljen je svetu 10. novembra 1842. godine. Napravljen od zagonetne mešavine lokalnih sastojaka, a koji obuhvataju plzensku meku vodu, sa malim procentom minerala i soli, Saaz hmelj i posebne vrste češkog ječma, sa strašću i beskompromisnom posvećenosti kvalitetu, prepoznatljivom ukusu i boji, izazvao je revoluciju u proizvodnji piva koja još čeka da bude nadmašena. Da li će iko uspeti da nadmaši Pilsner Urquell, pokazaće vreme, no rođenjem ovog jedinstvenog proizvoda svet piva se zauvek promenio.

Stil Pilsner

Alkohol 4,4%

Temperatura serviranja 4-6 °C

Opšti utisak  Odlično

Beer Style ocena 89

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Najskuplji divlji ALE

Lost Abbey Cable Car Kriek je jedno od najskupljih piva na svetu. Stil ovog piva je američki divlji Ale, a

Restoran Kovač

Kažu da kafane pišu istoriju. One su svedok i poprište, putovanje i odredište. U njima se sastaje i rastaje, dogovaraju

Republika Irska i pivo

Ova zemlja prepuna je legendi, od onih o leprikonima, malim, bradatim i nestašnim vilenjacima koji, ako ih uhvatite, daruju svoj

Zanimljivi podaci o pivu

– Zašto je pivo toliko popularno? Da bi odgovorili na ovo pitanje moramo se vratiti u prošlost. Jedna teorija glasi

Pivara Inat

Mlada iperspektivna kraft pivara, koja je u proteklih godinu dana postala jedna od najčešće spominjanih na domaćem tržištu   Pivara

NOVOGODIŠNJA TRPEZA Tradicionalna domaća jela

Bez obzira što smo preplavljeni novogodišnjim predlozima jela i njihovim jednostavnim ili možda manje jednostavnim načinima pripreme, ipak će najveći broj domaćinstava u Srbiji za

Beer Style magazin – br. 23 –

Online izdanje Beer Style magazin br. 23. Pogledajte najnovije trendove, recenzije, savete i predloge za uparivanje hrane i piva.