Beer Style magazin recenzija – Ubsko svetlo pivo iz Ubske pivare

Ubsko svetlo pivo je nefiltrirano i potpuno prirodno pivo, koje ne sadrži konzervans. Ono spada u kraft, odnosno zanatska piva i pripada stilu lager piva, koje nastaje procesom alkoholnog vrenja iz slada ječma, vode i pivskog kvasca. Njegova fermentacija se održava na nižim temperaturama od 7-13°C, a kvasac se taloži na dno fermentora. Nakon tog procesa odleži na temperaturi 0-1 °C četiri i više nedelja. Zahvaljujući tome, ovaj stil piva ima čist i bogat ukus i znatno je boljeg kvaliteta od industrijskih piva. Mora se adekvatno skladištiti, ne sme biti izloženo sunčevim i ultravioletnim zracima, kao i neposrednom izvoru toplote.

Ubsko svetlo pivo ne sadrži velik procenat alkohola, te bi ga preporučili kao pivo za druženje, ali i odličnog pratioca na druženjima uz roštilj. Idealna temperatura serviranja Ubskog svetlog piva je oko 8 °C.

Stil Lager

Alkohol 4,5%

Temperatura serviranja 8 °C

Opšti utisak  Dobro

Beer Style ocena 84

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Kada dodati voće u pivo

Tokom primarne ili sekundarna fermentacija? Da li da voće bude celo, možda pasirano ili pak isečeno? Koliko dugo da držim

Novitet iz Pivare Razbeerbriga

Iz Pivare Razbeerbriga pred praznike stiže Božićno pivo. Pakovano u flaše od 0,66l, sa 6,4% alkohola Christmas tree je pivo sa dodatkom borovih iglica.

ISTRAŽUJEMO Kraft pivo u Srbiji

Prema podacima Udruženja malih nezavisnih pivara Srbije, danas je oko 50 odsto manje kraft pivara u odnosu na doba pred koronu i one svojom ukupnom

NOVI TREND U GASTRONOMIJI Kraft pivo i hrana

Kraft piva i njihove neverovatne kreacije uvode vas u novu dimenziju pivskih ukusa i neotkriven svet neočekivanih aromatskih kompleksa, koji postaju obavezan i preporučen pratioc