Beer Style magazin recenzija – Ubsko svetlo pivo iz Ubske pivare

Ubsko svetlo pivo je nefiltrirano i potpuno prirodno pivo, koje ne sadrži konzervans. Ono spada u kraft, odnosno zanatska piva i pripada stilu lager piva, koje nastaje procesom alkoholnog vrenja iz slada ječma, vode i pivskog kvasca. Njegova fermentacija se održava na nižim temperaturama od 7-13°C, a kvasac se taloži na dno fermentora. Nakon tog procesa odleži na temperaturi 0-1 °C četiri i više nedelja. Zahvaljujući tome, ovaj stil piva ima čist i bogat ukus i znatno je boljeg kvaliteta od industrijskih piva. Mora se adekvatno skladištiti, ne sme biti izloženo sunčevim i ultravioletnim zracima, kao i neposrednom izvoru toplote.

Ubsko svetlo pivo ne sadrži velik procenat alkohola, te bi ga preporučili kao pivo za druženje, ali i odličnog pratioca na druženjima uz roštilj. Idealna temperatura serviranja Ubskog svetlog piva je oko 8 °C.

Stil Lager

Alkohol 4,5%

Temperatura serviranja 8 °C

Opšti utisak  Dobro

Beer Style ocena 84

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Central Pub

Central Pub je mesto gde svako može da nađe nešto po svom ukusu. Piva iz Češke, Holandije, Belgije, Engleske, Škotske,

Restoran Piknik

Restoran Piknik je novosadski ugostiteljski objekat koji se nalazi na Ribarskom ostrvu. Koncept kojim se ovaj restoran bavi jeste tradicionalna

VALJEVSKA PIVARA 160 godina tradicije

Valjevska pivara je pivara sa dugom tradicijom, odnosno osnovana je 1870. godine i interesantno je da nije prekidala proizvodnju piva čak ni u ratnim vremenima.