Beer Style magazin recenzija – Ubsko svetlo pivo iz Ubske pivare

Ubsko svetlo pivo je nefiltrirano i potpuno prirodno pivo, koje ne sadrži konzervans. Ono spada u kraft, odnosno zanatska piva i pripada stilu lager piva, koje nastaje procesom alkoholnog vrenja iz slada ječma, vode i pivskog kvasca. Njegova fermentacija se održava na nižim temperaturama od 7-13°C, a kvasac se taloži na dno fermentora. Nakon tog procesa odleži na temperaturi 0-1 °C četiri i više nedelja. Zahvaljujući tome, ovaj stil piva ima čist i bogat ukus i znatno je boljeg kvaliteta od industrijskih piva. Mora se adekvatno skladištiti, ne sme biti izloženo sunčevim i ultravioletnim zracima, kao i neposrednom izvoru toplote.

Ubsko svetlo pivo ne sadrži velik procenat alkohola, te bi ga preporučili kao pivo za druženje, ali i odličnog pratioca na druženjima uz roštilj. Idealna temperatura serviranja Ubskog svetlog piva je oko 8 °C.

Stil Lager

Alkohol 4,5%

Temperatura serviranja 8 °C

Opšti utisak  Dobro

Beer Style ocena 84

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Old London Pub

Old London je poznati beogradski pub, koji pored dobrog piva nudi još mnoštvo interesantnih detalja, a koji su osmišljeni sa

PREPORUKA – Crno pivo

Crno pivo je naša preporuka za danas – ono ima karakterističan ukus i dosta je prefinjenije u odnosu na svetli lager.

VODA, dragoceni resurs u industriji piva

Kompanija HEINEKEN Srbija je tokom poslednje decenije smanjila potrošnju vode u okviru svojih procesa proizvodnje piva za 75% i iz godine u godinu nastoji da ovaj trend održi.