Beer Style magazin recenzija – Grimbergen Blonde iz Carlsberg-a

U neka davna vremena, sredinom Srednjeg veka, dok su osnivane prve pivare u sklopu tadašnjih manastira ili opatija, proces fermentacije još uvek nije bio poznat. Tehnologijom ovih složenih hemijskih procesa za to vreme, samo nekolicina pivara, odnosno manastira i opatija je vladala. Među tom nekolicinom našli su se i monasi iz opatije u Grimbergenu, koji su postali priznati eksperti zanatskog pivarstva. Fermentisani Grimbergen Blonde bio je njihovo remek delo, čist i svetao ejl sa dodatkom voćnog slada koji se isticao u odnosu na ostala tadašnja piva. Grimbergen Blonde je pasterizovano, svetlo, specijalno pivo, koje se i dan danas razlikuje od većine piva širom sveta.

 

Stil Specijalni svetli ejl

Alkohol 6,7%

Temperatura serviranja 7 °C

Opšti utisak Odlično

Beer Style ocena 96

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Restoran Zak

U restoranu Zak možete dobiti jednu celokupnu i zaokruženu ponudu. Od vinskog podruma i bašte, preko bara i sale restorana,

Restoran Zapata Ciudad

Restoran Zapata se nalazio se u neposrednoj blizini Vukovog spomenika i svim svojim gostima, željnim nečeg drugačijeg, sasvim osobenog u

Mala fabrika ukusa

Mala fabrika ukusa je porodični restoran u jednom od najlepših delova starog Beograda – Neimaru. Taj deo grada ulepšali su

MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.

PIVO I HRANA – Kako odabrati pravo pivo

Kod piva se posmatra izgled, stabilnost pene, sedimenti na dnu flaše, izgled u čaši, ali i miris, aroma i ukus. Sve ovo je vrlo bitno kod odabira hrane i piva koje ćete naručiti uz tu hranu.