Erdinger je svetlo, nepasterizovano, mutno, nefiltrirano pšenično pivo, punog voćkastog ukusa i prijatnog mirisa. Pored ječmenog, ovo pivo sadrži i više od 50 odsto pšeničnog slada. Dobija se tradicionalnom fermentacijom u boci, a ovaj vid klasične fermentacije danas se koristi u veoma malo pivara na svetu. Ovaj metod fermentacije sličan je proizvodnji šampanjaca. Upravo zbog toga Erdinger pivo ima harmoničan i jedinstven ukus. Ne sadrži konzervanse i aditive, nije pasterizovano, te se spravlja i puni se po bavarskom zakonu o čistoći iz 1516. godine. Naziv Erdinger, dobio je po mestu proizvodnje, nemačkom gradiću Erdingu, u blizini Minhena.
Specifičnosti u proizvodnji Erdinger piva su kvasac koji pivara sama proizvodi, kao i dupla fermentacija istog kvasca.
Erdinger pivo se proizvodi u Erdingu, u Nemačkoj, a Carlsberg Srbija je distributer ovog piva za srpsko tržište.
Stil Pšenično svetlo pivo
Alkohol 5,3%
Temperatura serviranja 7 – 13 °C
Opšti utisak Odlično
Beer Style ocena 95