Beer Style magazin recenzija – Erdinger iz pivare Carlsberg

Erdinger je svetlo, nepasterizovano, mutno, nefiltrirano pšenično pivo, punog voćkastog ukusa i prijatnog mirisa. Pored ječmenog, ovo pivo sadrži i više od 50 odsto pšeničnog slada. Dobija se tradicionalnom fermentacijom u boci, a ovaj vid klasične fermentacije danas se koristi u veoma malo pivara na svetu. Ovaj metod fermentacije sličan je proizvodnji šampanjaca. Upravo zbog toga Erdinger pivo ima harmoničan i jedinstven ukus. Ne sadrži konzervanse i aditive, nije pasterizovano, te se spravlja i puni se po bavarskom zakonu o čistoći iz 1516. godine. Naziv Erdinger, dobio je po mestu proizvodnje, nemačkom gradiću Erdingu, u blizini Minhena.

Specifičnosti u proizvodnji Erdinger piva su kvasac koji pivara sama proizvodi, kao i dupla fermentacija istog kvasca.

Erdinger pivo se proizvodi u Erdingu, u Nemačkoj, a Carlsberg Srbija je distributer ovog piva za srpsko tržište.

 

Stil Pšenično svetlo pivo

Alkohol 5,3%

Temperatura serviranja 7 – 13 °C

Opšti utisak Odlično

Beer Style ocena 95

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

MERAK JE PITI MERAK

Merak je pasterizovano, svetlo, autentično srpsko pivo koje predstavlja deo uživanja u životu i nama najvažnijim stvarima. Merak s ponosom

Macchiato kuća

Dobro došli u Macchiato kuću, restoran koji nosi umetnost sa potpisom od 1995. godine, kuću koja predstavlja spoj tradicije i

Caffe Restoran Gentlemen

Restoran Gentlemen je ugostiteljski objekat u Novom Sadu u ulici Branka Bajića, ka izlasku na veliki bulevar Evrope.Restoran Gentlemen se

PIVO I BURGERI – Restoran Kod Brke

Pabovska atmosfera, ali i velik izbor piva i burgera, raduje mnoge pivoljubce i zato su prepoznali Brku kao mesto gde im je zagarantovan provod i dobra ponuda ovog gastro bara.

MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.

PIVO I HRANA – Kako odabrati pravo pivo

Kod piva se posmatra izgled, stabilnost pene, sedimenti na dnu flaše, izgled u čaši, ali i miris, aroma i ukus. Sve ovo je vrlo bitno kod odabira hrane i piva koje ćete naručiti uz tu hranu.