Beer Style magazin recenzija – Erdinger iz pivare Carlsberg

Erdinger je svetlo, nepasterizovano, mutno, nefiltrirano pšenično pivo, punog voćkastog ukusa i prijatnog mirisa. Pored ječmenog, ovo pivo sadrži i više od 50 odsto pšeničnog slada. Dobija se tradicionalnom fermentacijom u boci, a ovaj vid klasične fermentacije danas se koristi u veoma malo pivara na svetu. Ovaj metod fermentacije sličan je proizvodnji šampanjaca. Upravo zbog toga Erdinger pivo ima harmoničan i jedinstven ukus. Ne sadrži konzervanse i aditive, nije pasterizovano, te se spravlja i puni se po bavarskom zakonu o čistoći iz 1516. godine. Naziv Erdinger, dobio je po mestu proizvodnje, nemačkom gradiću Erdingu, u blizini Minhena.

Specifičnosti u proizvodnji Erdinger piva su kvasac koji pivara sama proizvodi, kao i dupla fermentacija istog kvasca.

Erdinger pivo se proizvodi u Erdingu, u Nemačkoj, a Carlsberg Srbija je distributer ovog piva za srpsko tržište.

 

Stil Pšenično svetlo pivo

Alkohol 5,3%

Temperatura serviranja 7 – 13 °C

Opšti utisak Odlično

Beer Style ocena 95

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Restoran Čajkovski

Restoran Čajkovski je elegantan gurme restoran koji spaja tradicionalno i savremeno, istorijsko i moderno, živost i udobnost. Svojim velikim imenom,

Pivo sa ukusom pice

Kućni pivar iz Čikaga, koji pravi pivo u svojoj garaži, nedavno je napravio pivo sa ukusom pice. Tom Seefurth je

Restoran Old Mill Belgrade

Restoran Old Mill Belgrade odlikuje autentičan stil sa elementima Starog mlina i njegove post – industrijske baštine. Restoran nudi specijalitete

APATINSKA PIVARA Ozelenjava Beograd

Apatinska pivara pokazala je još jednom svoju društvenu odgovornost i pomogla u ozelenjavanju srpske prestonice   Početkom juna na Novom Beogradu, raskošna stabla kanadskog javora,

OTKRIJTE Ukus koji vraća uspomene

Svako od nas seća se one čuvene roditeljske rečenice “Doći ćeš ti u moje godine…”. Na putu do tih čuvenih, nebrojeno puta pomenutih godina, prošli