Beer Style magazin recenzija – Zaječarsko Pšenično iz Heineken-a

Zaječarsko Pšenično je svetlo, pasterizovano, pšenično pivo, koje se proizvodi na temelju tradicije duge više od 120 godina, uz kontinuirani vrhunski kvalitet proizvoda. Ovo pivo se i dan danas proizvodi na tradicionalan način, korišćenjem ječmenog i pšeničnog slada, jedinstvenog kvasca i svežeg hmelja. Kombinacija ovih kvalitetnih sastojaka, kao rezultat daje divni, lagani, voćni, gotovo tropski ukus.

Valja istaći da se Zajačarsko Pšenično toči polako u visoku čašu, usku pri dnu i proširenu na vrhu, sa ciljem da dobijete bogatu kremastu penu i osetite pun ukus ovog pšeničnog piva.

 

Stil Pšenično pivo

Alkohol 5%

Temperatura serviranja 10 – 13 °C

Opšti utisak Vrlo Dobro

Beer Style ocena 81

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Mlečni stout

Mlečni stout

Linija pivskih stilova, koja je dostupna danas, je prilično impresivna, ali razvrstavanje zna da napravi zabunu. Razlika između Portera i

Kafana Čedić

Želja da se zauvek zadrže savršeni ukusi i mirisi domaće hrane, kao i da se sačuva od zaborava lepota starog

Restoran Temperament

Temperament je restoran koji je fokusiran na tradicionalnu kuhinju. Nalazi se u Beton hali, u samom srcu Beograda, pored reke

PIVO – Ledena krigla je zabluda

Mi potpuno razumemo opčinjenost pivom i zato vam ukazujemo na greške koje možda pravite. Ukoliko volite pivo na ove stvari zaboravite.

PIVO I BURGERI – Restoran Kod Brke

Pabovska atmosfera, ali i velik izbor piva i burgera, raduje mnoge pivoljubce i zato su prepoznali Brku kao mesto gde im je zagarantovan provod i dobra ponuda ovog gastro bara.

MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.