Beer Style magazin recenzija – Zaječarsko Crno iz Heineken-a

Zajačarsko Crno je tamno i pasterizovano pivo koje se proizvodi na osnovu tradicije duge više od 120 godina, a koju baštini Zaječarska pivara. Ova višedecenijska tradicija garantuje da je Zajačarsko Crno kvalitetno pivo sa dostojanstvenim karakterom. Namenjeno je svim istinskim ljubiteljima tamnih piva.

Ključni faktor pri proizvodnji kvalitetnog tamnog piva jeste upotreba različitih vrsta slada. Dok se za proizvodnju svetlog piva (lagera), koristi samo svetli slad, za proizvodnju crnog piva koristi se kombinacija nekoliko vrsta slada i to pečenih na različitim temperaturama. Specifičnost Zajačarskog Crnog piva se dobija jedinstvenom kombinacijom i upotrebom upravo više različitih vrsta sladova, a to je i tajna njegovog odličnog ukusa. Majstorski recept, uz više od 100 godina iskustva, obećava da je Zajačarsko Crno pivo – pivo koje morate probati, ali i uživati u njemu.

 

Stil Tamno pivo

Alkohol 5,2%

Temperatura serviranja 7 – 10 °C

Opšti utisak Vrlo dobro

Beer Style ocena 84

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Fish & Zeleniš

Ako ste ljubitelj mediteranske kuhinje i opuštene atmosfere, a u Novom Sadu ste, ovo će vam se svideti. Jelovnik je

Restoran Campania Trattoria

Putovanje u srce italijanske regije Kampanja odnedavno je moguće u samom srcu Beograda. Tik uz Konak kneginje Ljubice odnedavno je

Međunarodni dan piva

Od 2007. godine prvi petak u avgustu se obeležava kao Međunarodni dan piva.  Prvobitno manifestacija lokalnog karaktera, i to u

Pivnica Crni Petao

HRANA I PIVO – Pivnica Crni Petao

Pivnica Crni Petao nalazi se u Beogradu, u Ustaničkoj ulici. Svoja vrata za posetioce otvorili su pre dve godine, a sve sa ciljem da im pruže veliki izbor piva. 

ISTRAŽUJEMO Kraft pivo u Srbiji

Prema podacima Udruženja malih nezavisnih pivara Srbije, danas je oko 50 odsto manje kraft pivara u odnosu na doba pred koronu i one svojom ukupnom

NOVI TREND U GASTRONOMIJI Kraft pivo i hrana

Kraft piva i njihove neverovatne kreacije uvode vas u novu dimenziju pivskih ukusa i neotkriven svet neočekivanih aromatskih kompleksa, koji postaju obavezan i preporučen pratioc