Beer Style magazin recenzija – Zaječarsko Crno iz Heineken-a

Zajačarsko Crno je tamno i pasterizovano pivo koje se proizvodi na osnovu tradicije duge više od 120 godina, a koju baštini Zaječarska pivara. Ova višedecenijska tradicija garantuje da je Zajačarsko Crno kvalitetno pivo sa dostojanstvenim karakterom. Namenjeno je svim istinskim ljubiteljima tamnih piva.

Ključni faktor pri proizvodnji kvalitetnog tamnog piva jeste upotreba različitih vrsta slada. Dok se za proizvodnju svetlog piva (lagera), koristi samo svetli slad, za proizvodnju crnog piva koristi se kombinacija nekoliko vrsta slada i to pečenih na različitim temperaturama. Specifičnost Zajačarskog Crnog piva se dobija jedinstvenom kombinacijom i upotrebom upravo više različitih vrsta sladova, a to je i tajna njegovog odličnog ukusa. Majstorski recept, uz više od 100 godina iskustva, obećava da je Zajačarsko Crno pivo – pivo koje morate probati, ali i uživati u njemu.

 

Stil Tamno pivo

Alkohol 5,2%

Temperatura serviranja 7 – 10 °C

Opšti utisak Vrlo dobro

Beer Style ocena 84

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Steakhouse Toro Grill

Steakhouse Toro Grill je jedino mesto u Srbiji gde možete osetiti ukus prvoklasnog škotskog goveđeg mesa. U prefinjenom, intimnom ambijentu

3 najbolja svetska piva

To su jedinstvena i originalna piva koja toliko odudaraju od konkurencije da ih jednostavno morate probati Pivo je pivo kakvo

Verovali ili ne

U svetu je sve veći broj crkava koje su na svojim službama počele da služe pivo, a ima i onih

VODA, dragoceni resurs u industriji piva

Kompanija HEINEKEN Srbija je tokom poslednje decenije smanjila potrošnju vode u okviru svojih procesa proizvodnje piva za 75% i iz godine u godinu nastoji da ovaj trend održi.