Beer Style magazin recenzija – Zaječarsko Crno iz Heineken-a

Zajačarsko Crno je tamno i pasterizovano pivo koje se proizvodi na osnovu tradicije duge više od 120 godina, a koju baštini Zaječarska pivara. Ova višedecenijska tradicija garantuje da je Zajačarsko Crno kvalitetno pivo sa dostojanstvenim karakterom. Namenjeno je svim istinskim ljubiteljima tamnih piva.

Ključni faktor pri proizvodnji kvalitetnog tamnog piva jeste upotreba različitih vrsta slada. Dok se za proizvodnju svetlog piva (lagera), koristi samo svetli slad, za proizvodnju crnog piva koristi se kombinacija nekoliko vrsta slada i to pečenih na različitim temperaturama. Specifičnost Zajačarskog Crnog piva se dobija jedinstvenom kombinacijom i upotrebom upravo više različitih vrsta sladova, a to je i tajna njegovog odličnog ukusa. Majstorski recept, uz više od 100 godina iskustva, obećava da je Zajačarsko Crno pivo – pivo koje morate probati, ali i uživati u njemu.

 

Stil Tamno pivo

Alkohol 5,2%

Temperatura serviranja 7 – 10 °C

Opšti utisak Vrlo dobro

Beer Style ocena 84

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Ovo stvarno postoji

Verovali ili ne ovo stvarno postoji. Pivo od mastila hobotnice! Ovo pivo je nastalo u pivari pod imenom „Pacific Brewing

Magaza Gastro pub

Magaza je restoran nastao sa idejom da hedonizam podigne na viši nivo. Ovaj Gastro pub nalazi se na obali reke

Roštilj zaliven tamnim pivom

Reč roštilj asocira nas, prvenstveno, na meso, ali je, promenom načina razmišljanja i sklonosti, i povrće steklo svoj ravnopravni status

Pivo od ljudske mokraće

Ako ste kojim slučajem prisustvovali danskom muzičkom festivalu „Roskilde“, održanom 2015. godine,  onda je vaš urin korišćen za proizvodnju piva.