Beer Style magazin recenzija – Sol iz Heineken-a

Sol je meksičko, svetlo pivo prvi put napravljemo 1899. godine. Inspiracija, za kreiranje ovog laganog lagera, je sunce, kao i njegov odnos sa živom i neživom prirodom. Pored sjajnog ukusa, ovo pivo krasi i vizual i jedinstvemi meksički šarm. Sol je pivo koje će vas inspirisati da krenete svojm putem, da budete jedinstveni, te da ne sledite utabane staze. Glavni atributi ovog laganog i egzotičnog piva su kvalitet, osvežavajući i perfektno balansirani ukus. Sol je pravi izbor za ljubitelje toplog vremena i dobrog druženja. Odlično dopunjuje začinjenu hranu i jela sa roštilja, a najukusniji je kada se pije iz flaše, na plaži.

 

Stil Lager

Alkohol 4,5% vol

Temperatura serviranja 7 – 10 °C

Opšti utisak Vrlo Dobro

Beer Style ocena 84

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Restoran and Sushi bar Bizu

Opuštena atmosfera i savršena usluga u modernom ambijentu i prijatnoj bašti je ono zbog čega bi obavezno trebali da posetite

Lager ili Ale

Osnovna podela piva je na Lager i Ale piva a razlika među njima je u kvascu. Skoro sva piva zapravo

Restoran Guli

Picerija i restoran Guli postoji već sedam godina i nastala je preuređenjem kafea Guli, a koji je otvoren 1993. godine.

CARLSBERG

Carlsberg je pasterizovano, svetlo pivo, prvi put proizvedeno 1904. godine. Predstavlja idealan napitak za gašenje žeđi. Carlsberg je deo danskog

MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.

PIVO I HRANA – Kako odabrati pravo pivo

Kod piva se posmatra izgled, stabilnost pene, sedimenti na dnu flaše, izgled u čaši, ali i miris, aroma i ukus. Sve ovo je vrlo bitno kod odabira hrane i piva koje ćete naručiti uz tu hranu.