Beer Style magazin recenzija – Kolaboracija 02 Vintage iz pivare Kabinet

Osnova ovog piva, a koje je odležavalo u rakijskim buradima, je karamel stout. Ovo neuobičajeno pivo je nakon kuvanja ostavljeno da odležava u buradima, a koja su korišćenja za odležavanje rakija spravljenih od jabuka u manastiru Kovilj. Nakon prve, prema njihovim rečima, uspešne serije ovog piva, iz pivare Kabinet su odlučili da ponovo naprave ovo vintage pivo i ponude ga na tržištu.

Kolaboracija 02 je aromatični karamel staut, koji je odležao dve godine u hrastovim buradima nagrađene Arkanj rakije. Krajnji rezultat, dobijen ovim načinom odležavanja piva, je kombinacija aroma i ukusa poput, jabukove rakije, nežne čokolade i najfinije karamele.

Još jedan od čudnih pokušaja pivare Kabinet da na tržište izbaci nešto interesantno, te da privuče konzumente zanimljivim pristupom u kreiranju piva. Da li su u tome uspeli, prosudite sami, no naše mišljenje je da naši konzumenti traže od piva sasvim drugačije ukuse.

 

Stil Stout

Alkohol 11,8%

Temperatura serviranja 5 – 10 °C

Opšti ustisak Korektno

Beer Style ocena 71

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Restoran Amsterdam

Restaurant & Bar Amsterdam nalazi se na reci Dunav, tik ispred hotela Jugoslavija, u Beogradu. Oni primarno služe hranu koja

Restoran Balkan ekspres

Na samoj obali Dunava, podno Petrovaradinske tvrđave, nalazi se restoran Balkan ekspres. Ovaj restoran postoji već više od 20 godina,

Restoran Nirvana

Restoran Nirvana nalazi se u Subotici, u mirnom delu grada i prepoznatljiv je po letnjoj terasi. Restoran Nirvana otvoren je 1922. godine, a enterijer mu je urađen u klasičnom restoranskom stilu. 

Restoran Potpis

Beogradski restoran Potpis smešten je na Čuburi, u srcu Čuburskog parka. Restoran Potpis je elegantan restoran, uređen u prijatnom stilu, s enterijerom koji naginje modernizmu.