Beer Style magazin recenzija – Kolaboracija 02 Vintage iz pivare Kabinet

Osnova ovog piva, a koje je odležavalo u rakijskim buradima, je karamel stout. Ovo neuobičajeno pivo je nakon kuvanja ostavljeno da odležava u buradima, a koja su korišćenja za odležavanje rakija spravljenih od jabuka u manastiru Kovilj. Nakon prve, prema njihovim rečima, uspešne serije ovog piva, iz pivare Kabinet su odlučili da ponovo naprave ovo vintage pivo i ponude ga na tržištu.

Kolaboracija 02 je aromatični karamel staut, koji je odležao dve godine u hrastovim buradima nagrađene Arkanj rakije. Krajnji rezultat, dobijen ovim načinom odležavanja piva, je kombinacija aroma i ukusa poput, jabukove rakije, nežne čokolade i najfinije karamele.

Još jedan od čudnih pokušaja pivare Kabinet da na tržište izbaci nešto interesantno, te da privuče konzumente zanimljivim pristupom u kreiranju piva. Da li su u tome uspeli, prosudite sami, no naše mišljenje je da naši konzumenti traže od piva sasvim drugačije ukuse.

 

Stil Stout

Alkohol 11,8%

Temperatura serviranja 5 – 10 °C

Opšti ustisak Korektno

Beer Style ocena 71

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Vreme je za pivo

Hranjiva vrednost, umirujuće dejstvo i osvežavajući ukus, kvalifikuju pivo za najbolje pića tokom vrelih letnjih dana Po definiciji pivo je

Restoran Sabbiadoro

Restoran Sabbiadoro

Temeljen na svežim namirnicama kontinenta i mora, Sabbiadoro stvara klasična i raznovrsna italijanska jela u želji za serviranjem ukusne hrane

Belgrade BEER FEST 2018

Ovogodišnji Belgrade Beer Fest održaće se od 15. do 19. avgusta. I ove godine festival će se održati na Ušću.

Probali smo crnu kraft Srbiju

Crno pivo je složen sistem organskih i neorganskih kristaloida u slabom vodenom rastvoru alkohola. Odležavanjem se uspostavlja izvesna ravnoteža ovog