Beer Style magazin recenzija – Kolaboracija 02 Vintage iz pivare Kabinet

Osnova ovog piva, a koje je odležavalo u rakijskim buradima, je karamel stout. Ovo neuobičajeno pivo je nakon kuvanja ostavljeno da odležava u buradima, a koja su korišćenja za odležavanje rakija spravljenih od jabuka u manastiru Kovilj. Nakon prve, prema njihovim rečima, uspešne serije ovog piva, iz pivare Kabinet su odlučili da ponovo naprave ovo vintage pivo i ponude ga na tržištu.

Kolaboracija 02 je aromatični karamel staut, koji je odležao dve godine u hrastovim buradima nagrađene Arkanj rakije. Krajnji rezultat, dobijen ovim načinom odležavanja piva, je kombinacija aroma i ukusa poput, jabukove rakije, nežne čokolade i najfinije karamele.

Još jedan od čudnih pokušaja pivare Kabinet da na tržište izbaci nešto interesantno, te da privuče konzumente zanimljivim pristupom u kreiranju piva. Da li su u tome uspeli, prosudite sami, no naše mišljenje je da naši konzumenti traže od piva sasvim drugačije ukuse.

 

Stil Stout

Alkohol 11,8%

Temperatura serviranja 5 – 10 °C

Opšti ustisak Korektno

Beer Style ocena 71

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Sendviči i pivo

Ako u kulinarsko – pivskom svetu postoji par koji je kao stvoren jedno za drugo, toliko prirodan da se bez

Kako prepoznati dobro pivo

Pivski svet šareniji je nego ikada. Nove pivare, paleta pivskih ukusa koja ima sve više nijansi, stilovi i podstilovi, kraft

VODA, dragoceni resurs u industriji piva

Kompanija HEINEKEN Srbija je tokom poslednje decenije smanjila potrošnju vode u okviru svojih procesa proizvodnje piva za 75% i iz godine u godinu nastoji da ovaj trend održi.