Beer Style magazin recenzija – Kolaboracija 02 Vintage iz pivare Kabinet

Osnova ovog piva, a koje je odležavalo u rakijskim buradima, je karamel stout. Ovo neuobičajeno pivo je nakon kuvanja ostavljeno da odležava u buradima, a koja su korišćenja za odležavanje rakija spravljenih od jabuka u manastiru Kovilj. Nakon prve, prema njihovim rečima, uspešne serije ovog piva, iz pivare Kabinet su odlučili da ponovo naprave ovo vintage pivo i ponude ga na tržištu.

Kolaboracija 02 je aromatični karamel staut, koji je odležao dve godine u hrastovim buradima nagrađene Arkanj rakije. Krajnji rezultat, dobijen ovim načinom odležavanja piva, je kombinacija aroma i ukusa poput, jabukove rakije, nežne čokolade i najfinije karamele.

Još jedan od čudnih pokušaja pivare Kabinet da na tržište izbaci nešto interesantno, te da privuče konzumente zanimljivim pristupom u kreiranju piva. Da li su u tome uspeli, prosudite sami, no naše mišljenje je da naši konzumenti traže od piva sasvim drugačije ukuse.

 

Stil Stout

Alkohol 11,8%

Temperatura serviranja 5 – 10 °C

Opšti ustisak Korektno

Beer Style ocena 71

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Čokoladno-mlečni Stout

Volite li čokoladno mleko i pivo? Ako je vaš odgovor na ovo pitanje potvrdan onda je ova kreacija napravljena baš

Kafana Čedić

Želja da se zauvek zadrže savršeni ukusi i mirisi domaće hrane, kao i da se sačuva od zaborava lepota starog

ISTRAŽUJEMO Kraft pivo u Srbiji

Prema podacima Udruženja malih nezavisnih pivara Srbije, danas je oko 50 odsto manje kraft pivara u odnosu na doba pred koronu i one svojom ukupnom

NOVI TREND U GASTRONOMIJI Kraft pivo i hrana

Kraft piva i njihove neverovatne kreacije uvode vas u novu dimenziju pivskih ukusa i neotkriven svet neočekivanih aromatskih kompleksa, koji postaju obavezan i preporučen pratioc