Beer Style magazin recenzija – Mikkeller specijal za Srbiju iz pivare Kabinet

Ovaj milk stout (mlečni stout) je nastao kao rezultat saradnje, odnosno kolaboracija srpske pivare Kabinet i  danske pivare Mikkeller. U pivari Kabinet su veoma ponosni na ovaj milk stout predstavili i konzumentima ga predstavljaju sledećom rečenicom – „Što je toplo mleko za bebe, to je ovaj milk stout za odrasle“. U osnovi, ovo je kremasto i glatko pivo, sa jakim telom i prepoznatljivim ukusima kafe, kakaa, vanile, ali i začinskim tropskim notama. Mikkeler specijal za srpsko tržište je tipičan predstavnik svog stila i on je ništa više od dezertnog piva, koje će se pre svega dopasti konzumentima koji vole uz poslastice da popiju pivo.

Ova kolaboracija je još jedan pokušaj pivare Kabinet da ponudi srpskom tržištu krafta nešto drugačije, no pitanje je koliko će se to konzumentima dopasti.

 

Stil Milk Stout

Alkohol 5,8 %

Temperatura serviranja 7 – 13 °C

Opšti utisak Korektno

Beer Style ocena 70

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

ocenjivanje piva

Ocenjivanje piva

Da li ste znali da je od svih alkoholnih pića najteže oceniti kvalitet piva? Da bi ocenjivanje piva bilo ispravno pivo ne sme biti hladno.

Napravite kod kuće

Potrebni sastojci: -120 g Edamera -400 g brašna -3 supene kašike šećera -3 supene kašike praška za pecivo -1.5 kafenih

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.

PIVO I HRANA – Kako odabrati pravo pivo

Kod piva se posmatra izgled, stabilnost pene, sedimenti na dnu flaše, izgled u čaši, ali i miris, aroma i ukus. Sve ovo je vrlo bitno kod odabira hrane i piva koje ćete naručiti uz tu hranu.