Beer Style magazin recenzija – Cassius iz pivare Kabinet

Cassius se predstavlja kao moćno pivo i ono poseduje svilenkastu teksturu i interesantan ukus, a koji je dobijen kombinacijom aroma prženog slada i macchiata. Pored ovoga, u Cassius-u su primetne suprilne note vanile, cimeta i čokolade. Ovo pivo je dobijeno mešanjem kombinacije tri različite vrste hmelja, koji kao krajnji rezultat daju jedan veoma interesantan Session Ale. Iako zamišljen kao Sassion Ale, ovo pivo sadrži više alkohola, što ne utiče na njegov balans, ali kod konzumenta stvara odbojnost, jer se mora ograničiti samo jednom pivu.

Ova krajnje neuobičajena kombinacija, primerenija po ukusu nekom milk stout-u, vrlo izvesno želi da privuče one koji nisu ljubitelji piva, te ih opredeli da uđu u svet zanatskih piva. Takođe, kada se proba Cassius, prvi utisak druženje uz kafu sa mlekom, a ne uživanje u jednom Sassion Ale-u.

 

Stil Session Ale

Alkohol 6,3 %

Temperatura serviranja 8 – 10 °C

Opšti ustisak Zadovoljavajuće

Beer Style ocena 64

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Restoran Via del Gusto

Restoran Via del Gusto nalazi se u samom centru Beograda, odnosno u Knez Mihajlovoj ulici. Ovaj interesantan restoran posluje od

Lager ili Ale

Osnovna podela piva je na Lager i Ale piva a razlika među njima je u kvascu. Skoro sva piva zapravo

Ćevabdžinica To je to

U duhu porodičnih vrednosti i težnje za prepoznatljivim kvalitetom ćevabdžinica To je to želi da ponudi proizvod koji će umeti

Pivo povećava samopouzdanje

Britanski istraživači otkrili su da što više piva popijete, tokom jedne večeri, to će vaše samopouzdanje biti veće. Ova činjenica

Organizam proizvodi pivo

MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.

NAJBOLJA AMBALAŽA Limenka na prvom mestu

Limenka je ambalaža koja na najbolji mogući način štiti ovaj osvežavajući napitak od spoljnog uticaja pre svega svetlosti koja izaziva oksidaciju, ali i toplote koja