Beer Style magazin recenzija – Cassius iz pivare Kabinet

Cassius se predstavlja kao moćno pivo i ono poseduje svilenkastu teksturu i interesantan ukus, a koji je dobijen kombinacijom aroma prženog slada i macchiata. Pored ovoga, u Cassius-u su primetne suprilne note vanile, cimeta i čokolade. Ovo pivo je dobijeno mešanjem kombinacije tri različite vrste hmelja, koji kao krajnji rezultat daju jedan veoma interesantan Session Ale. Iako zamišljen kao Sassion Ale, ovo pivo sadrži više alkohola, što ne utiče na njegov balans, ali kod konzumenta stvara odbojnost, jer se mora ograničiti samo jednom pivu.

Ova krajnje neuobičajena kombinacija, primerenija po ukusu nekom milk stout-u, vrlo izvesno želi da privuče one koji nisu ljubitelji piva, te ih opredeli da uđu u svet zanatskih piva. Takođe, kada se proba Cassius, prvi utisak druženje uz kafu sa mlekom, a ne uživanje u jednom Sassion Ale-u.

 

Stil Session Ale

Alkohol 6,3 %

Temperatura serviranja 8 – 10 °C

Opšti ustisak Zadovoljavajuće

Beer Style ocena 64

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Slatka pivska rebarca sa renom

Sastojci: -3,5 kg svinjskih rebaraca -So -Biber -Dve flaše/limenke piva -Dve supene kašike meda -Ren Priprema: Zagrejte rernu na 160°C,

Dimljeno pivo

Prvih nekoliko gutljaja ovog piva će vas iznenaditi svojom aromom, no kada ga probate – ili ćete se zaljubiti u

MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.

PIVO I HRANA – Kako odabrati pravo pivo

Kod piva se posmatra izgled, stabilnost pene, sedimenti na dnu flaše, izgled u čaši, ali i miris, aroma i ukus. Sve ovo je vrlo bitno kod odabira hrane i piva koje ćete naručiti uz tu hranu.