Beer Style magazin recenzija – Crveni Ban iz pivare Pivzdarija

Crveni ban je interesantan Amber ale, koji nam stiže iz beogradske Pivzdarije. Zamišljen kao specijalno pivo koje će vam prouzrokovati pozitivnu reakciju i naterati vas da se posle prvog gutljaja bezobrazno osmehnete. Crveni ban ovo postiže svojim karakteristikama dobijenim specijalnim pristupom u kreiranju ovog piva. Privlačne karakteristike ovog zanimljivog piva su prodoran prirodni miris hmelja, koji se oseti i pre nego što se pivo prinese ustima, ali i istančano sladan ukus dominantan na prvom gutljaju, a koji dolazi od kombinacije karamelnih sladova. Alkohol u ovom pivu je dobro balansiran, te se ne oseti, no budite obazrivi.

Crveni ban se zbog svojih izraženijih aroma preporučuje kao odlično pivo uz pikantnija jela.

 

Stil Amber ale

Alkohol 5,0 %

Temperatura serviranja 8 °C

Opšti utisak – Dobro

Beer Style ocena 81

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

STOUT I PORTER PIVA

Postoji malo razlike između porter i stout piva. Porter je tamne boje, ima voćkasto-suv ukus i pravi se gornjom fermentacijom.

Austrija i pivo

U nekoj igri asocijacija bilo bi relativno lako stići do tačnog rešenja: Mocart, valcer, Saher torta, skijanje. Naravno, asocijacije, u

Restoran Savoca

Restoran Savoca

Ukoliko stezaljubljenik u Italiju, njene ukuse i mirise, Restoran Savoca iz Novog Sada je pravo mesto za vas. Ovde možete

MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.

PIVO I HRANA – Kako odabrati pravo pivo

Kod piva se posmatra izgled, stabilnost pene, sedimenti na dnu flaše, izgled u čaši, ali i miris, aroma i ukus. Sve ovo je vrlo bitno kod odabira hrane i piva koje ćete naručiti uz tu hranu.