Beer Style magazin recenzija – Crveni Ban iz pivare Pivzdarija

Crveni ban je interesantan Amber ale, koji nam stiže iz beogradske Pivzdarije. Zamišljen kao specijalno pivo koje će vam prouzrokovati pozitivnu reakciju i naterati vas da se posle prvog gutljaja bezobrazno osmehnete. Crveni ban ovo postiže svojim karakteristikama dobijenim specijalnim pristupom u kreiranju ovog piva. Privlačne karakteristike ovog zanimljivog piva su prodoran prirodni miris hmelja, koji se oseti i pre nego što se pivo prinese ustima, ali i istančano sladan ukus dominantan na prvom gutljaju, a koji dolazi od kombinacije karamelnih sladova. Alkohol u ovom pivu je dobro balansiran, te se ne oseti, no budite obazrivi.

Crveni ban se zbog svojih izraženijih aroma preporučuje kao odlično pivo uz pikantnija jela.

 

Stil Amber ale

Alkohol 5,0 %

Temperatura serviranja 8 °C

Opšti utisak – Dobro

Beer Style ocena 81

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Loft

Loft

Počelo je sa Loft Campusom u Stražilovskoj 37, gde je uz sjajan izbor kafe, probrana pića i ukusnu hranu uglavnom

restoran nirvana subotica

Restoran Nirvana

Restoran Nirvana nalazi se u Subotici, u mirnom delu grada i prepoznatljiv je po letnjoj terasi. Restoran Nirvana otvoren je 1922. godine, a enterijer mu je urađen u klasičnom restoranskom stilu. 

10 zanimljivosti o pivu

Zanimljivosti o pivu možete pročitati u mnogim klubovima, kafanama i restoranima, a mi vam ovog puta donosimo deset veoma interesantnih.

Restoran Pink

U beogradskom naselju Žarkovo, na adresi Solunskih boraca broj 16, nalazi se restoran Pink. Skoro dve decenije to je dobro

Atomska bomba i pivo

Jedan neobičan test je obavljen u SAD, a „glavni akter“ je pivo. Naime, 1956. godine naučnici su radili test jačine

ISTRAŽUJEMO Kraft pivo u Srbiji

Prema podacima Udruženja malih nezavisnih pivara Srbije, danas je oko 50 odsto manje kraft pivara u odnosu na doba pred koronu i one svojom ukupnom

NOVI TREND U GASTRONOMIJI Kraft pivo i hrana

Kraft piva i njihove neverovatne kreacije uvode vas u novu dimenziju pivskih ukusa i neotkriven svet neočekivanih aromatskih kompleksa, koji postaju obavezan i preporučen pratioc