Beer Style magazin recenzija – Trkač iz pivare Dogma

Glavni aduti ovog svetlog Session Ale jesu nizak procenat alkohola, pitkost i lagane arome ječmenog i pšeničnog slada. Kao što mu ime i samo kaže, ovo pivo je namenjeno za „trkače“, odnosno za one koji vole u prolazu, između obaveza, da popiju pivo. Trkač je nastao kao produkt saradnje između pivare Dogma i BURT-a. Ono je zamišljeno i kao pivo za druženje, ali targetira urbane ljude, koji cene trenutak osveženja tokom ili posle brzog, slobodno možemo reći trkačkog dana. Ako ste jedni od njih, Trkač je pravi izbor za vas.

Trkač je klasični predstavnik svoga stila i ovim pivom je pivara Dogma pokušala da se približi konzumentima koji vole laganija piva, te da iskorači iz svoje dugogodišnje prakse nuđena jako zahmeljenih piva. Da li će Trkač, pored velikog broja sličnih piva, uspeti da zagolica maštu konzumenata, vreme će pokazati.

 

Stil Session Ale

Alkohol 4,42%

Temperatura serviranja 10 °C

Opšti utisak Korektno

Beer Style ocena 71

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Restoran Opera

Prigrljen i ušuškan od Obilićevog venca, tik uz otmenu Knez Mihailovu ulicu, restoran Opera je mesto za nove ljubavi, mirenja

PIVO I BURGERI – Restoran Kod Brke

Pabovska atmosfera, ali i velik izbor piva i burgera, raduje mnoge pivoljubce i zato su prepoznali Brku kao mesto gde im je zagarantovan provod i dobra ponuda ovog gastro bara.

MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.

PIVO I HRANA – Kako odabrati pravo pivo

Kod piva se posmatra izgled, stabilnost pene, sedimenti na dnu flaše, izgled u čaši, ali i miris, aroma i ukus. Sve ovo je vrlo bitno kod odabira hrane i piva koje ćete naručiti uz tu hranu.