Beer Style magazin recenzija – Summer Ale iz pivare Dogma

Summer Ale spada u red sezonskih, odnosno periodičnih piva, a koje potpisuje Dogmin tim majstora piva. Kao što i samo ime kaže, ovo je pivo namenjeno letnjim mesecima.  Summer Ale karakteriše zlatno žuta boja i lagano telo, predviđeno za tople mesece. Kada je reč o stilu ovo je klasični predstavnik svoga stila – American Wheat pivu, a ono se dobija kombinacijom pilsner i pšeničnog slada. Arome u Summer Ale su prisutne ali ne izrazito jake i intenzivne. Akcenat kod ovog piva je na svežim mirisima leta, a koji dolaze od dodatog korijandera i limuna u procesu kuvanja, kao i ananasa pred kraj fermentacije.

Summer Ale pivara Dogma predstavlja kao savršen izbor za dobar provod, te lagano, ukusno i pitko pivo, koje je interesantan pratilac letnjih dana.

Sa neutralnog stanovišta kada se ocenjuje, Summer Ale je korektno pivo, sa dobrim balansom aroma, alkoholom koji je dobro odmeren, no ovo pivo se ne razlikuje puno od mnogih piva na srpskom tržištu. Takođe, ovo pivo se može posmatrati i kao odgovor pivare Dogma na planetarno popularni Blue Moon, a koji se odnedavno nalazi na našem tržištu, a koji je ipak za nekoliko stepenica ispred Dogminog Summer Ale – i po ceni, a i po kvalitetu.

 

Stil American Wheat

Alkohol 4,5 %

Temperatura serviranja 7 °C

Opšti ustisak – Korektno

Beer Style ocena – 69

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
beerstyle marketing 1