Beer Style magazin recenzija – Can on Ballz – pivara Dogma

Can on Ballz je rezultat još jedne od mnogih kolaboracija pivare Dogma, sa  stranim pivarama. Ovo interesantno pivo je skuvano u Budimpešti, uz pomoć iskusnih pivara iz pivare Raketye. Can on Ballz je standardni predstavnik New England IPA stila i  karakteriše ga puno telo i „juicy“ hmeljna aroma. Iako, ovo pivo možemo posmatrati kao samo još jedno u nizu sličnih piva iz pivare Dogma, ono se po nečemu i razlikuje – tokom procesa kuvanja piva, dodat je „gunpowder“ zeleni čaj ovom pivu. Takođe, uoči kraja fermentacije ovo pivo je i suvo hmeljeno Enigma hmeljem i lupulinskim prahom Citra hmelja. Kao krajnji rezultat ove neuobičajene kombinacije i sastojaka, dobijena je interesantna IPA u New England stilu.

Ovo pivo bi trebalo da privuče ljubitelje hmeljnih aroma, zbog svojih potpuno drugačijih ukusa, te da predstavlja dobar izbor za ljubitelje američkih stilova. A da li je baš tako? Mi bi rekli da baš i nije, no prosudite sami.

 

Stil New England IPA

Alkohol 5,5 %

Temperatura serviranja 7 °C

Opšti utisak – Korektno

Beer Style ocena – 60

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Piva koja obaraju s nogu

Ono što ih čini neverovatnim jeste činjenica da vam je dovoljna samo jedna flaša kako bi osetili dejstvo alkohola Jaka

Restoran Papalada

U samom centru grada, u Francuskoj ulici broj 12, nalazi se restoran Papalada, u kom možete uživati u ribljim specijalitetima

Pivara Gvint

U svetu kraft piva zauzimaju samosvojnu poziciju, pošto su, za razliku od većine, u potpunosti posvećeni lager pivima, jer su

Restoran and Sushi bar Bizu

Opuštena atmosfera i savršena usluga u modernom ambijentu i prijatnoj bašti je ono zbog čega bi obavezno trebali da posetite

Restoran Modena

Sa pogledom na centralni gradski trg, kafe picerija Modena će vas ušuškati u svom prijatnom i modernom ambijentu i zaustaviti

MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.

PIVO I HRANA – Kako odabrati pravo pivo

Kod piva se posmatra izgled, stabilnost pene, sedimenti na dnu flaše, izgled u čaši, ali i miris, aroma i ukus. Sve ovo je vrlo bitno kod odabira hrane i piva koje ćete naručiti uz tu hranu.