Beer Style magazin recenzija – Stari Šlif, pivara Šlif

Stari Šlif je jedno vrlo interesantno pivo koje potpisuje majstorski tim kraft pivare Šlif. Stari Šlif je standardni predstavnik evropske škole ejlova, a koji definišu četiri vrste ječmenih sladova, ali i posebno selekcionisani pivski kvasac, a koji korene vuče iz doline Rajne. Tamno zlatna boja ovog piva i njegov pun ukus proističe od nadaleko poznate Dizeldorfske metode kuvanja piva. Kao krajnji rezultat korišćenja tradicionalnog načina proizvodnje dobija se „staro“ pivo, blago dimljenog i punog ukusa, a koji je savršen izbor za istinske pivopije koje znaju da cene kvalitetna piva.

Ovo, pomalo neuobičajeno pivo za naše tržište, sa ukusom na koji nisu pripremljeni konzumenti u Srbiji, ima odličan balans ukusa, aroma, ali i malo višeg postotka alkohola, a što mu u celini daje jednu otmenu notu. Takođe, ovo je pivo koje pripada „drevnom“ stilu, a koji je veoma cenjen u Nemačkoj, te bi vam preporučili Stari Šlif da probate, bez obzira što u njemu nećete pronaći ukuse na koje ste navikli pri konzumiranju piva.

 

Stil Dizeldorfski altbier

Alkohol 6,1%

Temperatura serviranja 7 °C

Opšti utisak – Dobro

Beer Style ocena – 74

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Pivara Zebrew

Oni su pivski nomadi, odnosno gypsy pivara koja svoje pivske specijalitete priprema na različitim lokacijama u Beogradu, a po sopstvenim

republika češka

REPUBLIKA ČEŠKA Prestonica piva

Republika Češka je evropska prestonica piva i zemlja u kojoj se pije najviše kvalitetnog piva po glavi stanovnika, ali i zemlja iz koje dolaze najcenjeniji pivski brendovi dostupni u Srbiji.

Pivo zaustavlja kataraktu

Previše piva i vaš vid će postati zamućen, ali konzumacijom prave količine piva i vaše oči će imati koristi. Istraživači

Kada je napravljeno prvo pivo

Na kamenim pločama pronađenim u pećini, istraživači Stanforda otkrili su tragove skroba i biljnih čestica, te smrvljene ostatke raznih semenki,

Beer Style magazin – br. 31 –

Činjenica je da pivare, pre svega one velike, rade na granici rentabilnosti ili čak ispod te granice i da svesno iz svojih zaliha podmiruju objektivan trošak u poslovanju