Beer Style magazin recenzija – Mutni Šlif, pivara Šlif

Mutni Šlif je pšenično svetlo pivo koje nam dolazi iz beogradske kraft pivare Šlif. Ovaj nemački klasik je nastao kao rezultat kombinacije svetlog pšeničnog i ječmenog slada,  fermentacija bavarskim pivskim kvascima osigurava autentičan ukus ovog velikana i ističe Mutni Šlif od većeg broja sličnih piva na tržištu Srbije. Glavne karakteristike Mutnog Šlifa jesu prijatna aroma, mutno telo i snažan ukus koji vas neće ostaviti ravnodušnim, ali će vas naterati da otvorite još jedno pivo. Ovo pivo je savršen izbor za ljubitelje tradicionalnih nemačkih pšeničnih piva, a lagan i prijatan ukus obećava pitkost. Pored ovog prijatne arome će vas vezati za ovaj brend i naterati da se zaljubite u ovaj pivski stil.

Mutni Šlif spada u red široko rasprostranjenih pšeničnih piva, no sam pristup u pravljenju je ono što ga čini interesantnim. Prilikom konzumiranja ovog piva, iznenadila nas je njegova punoća ukusa, ali i fina struktura samog piva, te savršen balans i kompletan utisak.

 

Stil Pšenično pivo

Alkohol 5,1%

Temperatura serviranja 7 – 10 °C

Opšti utisak –Odlično

Beer Style ocena – 84

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Restoran Sofa

Neobična i topla atmosfera restorana Sofa, smeštenog u Beton hali, kombinuje vedrinu, otmenost i pre svega udobnost. Originalan i moderan,

Želite li da živite večno

Umerena konzumacija piva pokreće povoljne metaboličke procese u našem organizmu, a evo i koje Svima je dobro poznato da umereno

Zbog čega volimo pivo

Pivo je samo po sebi veoma ukusno i jedinstveno, ali može da bude mnogo više od toga Većini ljudi je

Reinheitsgebot i tačka

Najpoznatija i originalna verzija ovog Zakona prvi put je primenjena 1516. godine u Bavarskoj Nemci ozbiljno shvataju svoje pivo. Po

VODA, dragoceni resurs u industriji piva

Kompanija HEINEKEN Srbija je tokom poslednje decenije smanjila potrošnju vode u okviru svojih procesa proizvodnje piva za 75% i iz godine u godinu nastoji da ovaj trend održi.