Beer Style magazin recenzija – SMASH Mosaic – pivara Dogma

SMASH Mosaic je jedno od interesantnijih piva, koje potpisuju Dogmini majstori piva, no pre nego što vas upoznamo sa ovim pivom moramo se upoznati i sa SMASH konceptom. „SMASH“ je pojam u pivarstvu koji definiše pivo spravljeno od jedne vrste slada i jedne vrste hmelja. U Americi je ovaj pristup pivu vrlo rasprostranje i tamo se naziva – Single Malt And Single Hop!

SMASH Mosaic je drugo pivo po redu koje nam stiže iz pivare Dogma, a koje nosi odrednicu SMASH. Ideja za kreiranje ovog piva je nastala kao želja pivare Dogma da tržištu Srbije predstave njima najomiljeniju sortu hmelja. SMASH Mosaic odlikuju tropske arome, a koje su dobijene kombinacijom 100% Pilsner slada i Mosaic hmelja. Sinergijskim efektom ovog slada i hmelja, Mosaic hmelj i njegova izuzetna aomatičnost dolaze do izražaja.

Ovo pivo pivara Dogma ističe kao savršen izbor za iskusne pivopije, ali i za one koji žele da se upoznaju sa SMASH konceptom.

Prilikom isprobavanja ovog piva, uočili smo izuzetne hmeljne arome, možda i previše gorčine, malo težu pitkost, te lošiji balans samih sastojaka, ali i viši procenat alkohola, a koji bi u Session IPA treba da bude niži.

 

Stil Mosaic Session IPA

Alkohol 4,7 %

Temperatura serviranja 7 °C

Opšti ustisak – Solidno

Beer Style ocena – 60

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Marketing

Marketing Zahtev za Media kit Beer Style svojim radom želi da doprinese popularizaciji kulture piva u Srbiji i razvoju novih

Čas zitologije

Svi smo čuli za neke čudne grane koje nauka istražuje, ali ovo je jedna koliko čudna toliko i ozbiljna grana

Festival Dani Vajfеrta

Dani Vajfеrta jе gradska manifеstacija kоja sе оdržava u Pančеvu, pоčеtkоm juna, od 08. do 10.06.2018. gоdinе, pоd pоkrоvitеljstvоm grada

Žene i pivo

U istoroji, proizvodnja piva je smatrana kao jedan veoma ozbiljan i plemenit posao. U Antičkom Peru-u za proizvodnju piva su

PIVO: Jeftina VS Skupa piva

Na policama prodavnica i ugostiteljskih objekata nalazi se velik broj različitih vrsta piva, počev od onih jeftinih, pa do onih

Beer Style magazin – br. 31 –

Činjenica je da pivare, pre svega one velike, rade na granici rentabilnosti ili čak ispod te granice i da svesno iz svojih zaliha podmiruju objektivan trošak u poslovanju