Beer Style magazin recenzija – John Lemon, pivara Kabinet

John Lemon je karakteristično pšenično pivo koje nam dolazi iz pivare Kabinet. U poređenju sa klasičnim pšeničnim pivima, koja su prisutna na našem tržištu, ovo pivo se izdvaja primamljivim i interesantnim aromama i ukusima. Već prilikom otvaranja boce zapljusnuti smo bili atraktivnim notama citursa, narandžine kore i limuna. Ukusi ovog finog i  elegantnog piva se baziraju na citrusnim i floralnim aromama, ali na nakon ispijenog gutljaja u ustima ostaje gorčna, a koja nas podseća da je ovo pivo.

Pivara Kabinet pivo John Lemon predstavlja kao idealan izbor za ljubitelje witbier stilova piva, ali i za one koji znaju da cene ukuse leta i tropskih područja, no da li je to baš tako.

Činjenica je da je ovo pravi predstavnik svoga stila i nakon degustiranja ovog piva mi smo bili prijatno iznenađeni pristupom pivare Kabinet u kreiranju John Lemon piva. Treba istaći da su prilikom spravljanja ovog piva pazili na svaki detalj, te da su ukusi, arome i alkohol ukljopljeni u savršen balans.

 

Stil Pšenično pivo

Alkohol 5,5 %

Temperatura serviranja 8 – 10 °C

Opšti utisak – Odlično

Beer Style ocena – 86

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Pivska fontana

Džordž Vašington je insistirao da se njegovoj kontinentalnoj vojsci omogući da svaki vojnik dobije po litar piva dnevno kao deo

Premijera iz pivare Tron

Do sadašnju bogatu ponudu Pivara Tron je osvežila potpuno novim ukusom. HEARTBEET je IPA pivo sa cveklom. Kako sami kažu

inke

Inke i pivo

Stari narod Inka je takođe znao za pivo i proizvodio ga je, ali na jedan malo „drugačiji“ način za današnje

Restoran Istok

Restoran Istok je vijetnamski restoran, koji se nalazi u samom srcu Beograda. Duh i svežina orijenta, koji su sveprisutni u

Restoran Jazz Cafe

Restoran Jazz Cafe otvoren je krajem prošlog veka, a vlasnici kažu da im je želja bila da otvore restoran u

NOVA GODINA Predlog hrane i piva

Danas je kombinovanje piva i hrane postalo prava mala umetnost, kroz koju se razmatraju boje, ukusi, temperature konzumiranja, količina alkohola i arome kao i prilike