Beer Style magazin recenzija – Koakoa, pivara Kabinet

Koakoa je dupla IPA, a za čiju su pripremu, kao jedan od glavnih sastojaka, korišćene autentične sorte hmelja sa Novog Zelanda. Ovu nesvakidašnju IPA potpisuju pivski majstori iz pivare Kabinet. Izrazito jaka žuta boja Koakoa i snažna pena, uz note narannže, karamele, ali i bagrema su neke od glavnih karakteristika koje će vas privući ovom pivu. Pored privlačnih mirisa, ovo pivo krase posebno istaknute arome tropskih voća i kajsije.

Kako navode u pivari Kabinet, Koakoa je dobar izbor za sve koji cene sveža i interesantna piva, te ih preporučuju novim, ali i iskusnim potrošačima kraft piva.

Nakon degustiranja ovog piva, prvo što nam je zapalo za oko je lepa boja piva, te odličan balans ukusa i aroma, ali i alkohola, koji je doduše nešto viši u Koakoa, no dobro se uklapa u celokupni doživljaj.

 

Stil Double IPA

Alkohol 8,0 %

Temperatura serviranja 7 °C

Opšti utisak – Odlično

Beer Style ocena – 84

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Restoran New Marinero

Restoran – splav New Marinero nalazi se na obali Dunava, na međi između starog kaldrmisanog i ovog drugog, novijeg dela

restoran mladost pančevo

Restoran Mladost

Restoran Mladost nalazi se u Pančevu, u ulici Novoseljanski put na broju 2. Restoran Mladost je moderno uređen restoran, svedenog dizajna, s dozom umerene elegancije.

pivska pena

Čvrsta i gusta – pena

Pena mora da traje bar 3 minute, da bude čvrsta i gusta. Ovakva pivska pena je znak da ima dosta ekstrata i predstavlja termoizolaciju između piva i okoline.

Roštilj zaliven tamnim pivom

Reč roštilj asocira nas, prvenstveno, na meso, ali je, promenom načina razmišljanja i sklonosti, i povrće steklo svoj ravnopravni status

NAJBOLJA AMBALAŽA Limenka na prvom mestu

Limenka je ambalaža koja na najbolji mogući način štiti ovaj osvežavajući napitak od spoljnog uticaja pre svega svetlosti koja izaziva oksidaciju, ali i toplote koja