Beer Style magazin recenzija – Koakoa, pivara Kabinet

Koakoa je dupla IPA, a za čiju su pripremu, kao jedan od glavnih sastojaka, korišćene autentične sorte hmelja sa Novog Zelanda. Ovu nesvakidašnju IPA potpisuju pivski majstori iz pivare Kabinet. Izrazito jaka žuta boja Koakoa i snažna pena, uz note narannže, karamele, ali i bagrema su neke od glavnih karakteristika koje će vas privući ovom pivu. Pored privlačnih mirisa, ovo pivo krase posebno istaknute arome tropskih voća i kajsije.

Kako navode u pivari Kabinet, Koakoa je dobar izbor za sve koji cene sveža i interesantna piva, te ih preporučuju novim, ali i iskusnim potrošačima kraft piva.

Nakon degustiranja ovog piva, prvo što nam je zapalo za oko je lepa boja piva, te odličan balans ukusa i aroma, ali i alkohola, koji je doduše nešto viši u Koakoa, no dobro se uklapa u celokupni doživljaj.

 

Stil Double IPA

Alkohol 8,0 %

Temperatura serviranja 7 °C

Opšti utisak – Odlično

Beer Style ocena – 84

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Restoran So i Biber

Na gastronomskoj mapi Beograda, od decembra 2008. godine, na adresi Staro sajmište broj 19, pozicionirao se restoran So i Biber.

Beer Style magazin – br. 29 –

Stara godina je za nama, Nova je počela i ovo je doba godine kada smo svi srećni, zadovoljni, puni elana, optimistični zbog svih obećanja sebi datih

NOVA GODINA Predlog hrane i piva

Danas je kombinovanje piva i hrane postalo prava mala umetnost, kroz koju se razmatraju boje, ukusi, temperature konzumiranja, količina alkohola i arome kao i prilike