Beer Style magazin recenzija – Koakoa, pivara Kabinet

Koakoa je dupla IPA, a za čiju su pripremu, kao jedan od glavnih sastojaka, korišćene autentične sorte hmelja sa Novog Zelanda. Ovu nesvakidašnju IPA potpisuju pivski majstori iz pivare Kabinet. Izrazito jaka žuta boja Koakoa i snažna pena, uz note narannže, karamele, ali i bagrema su neke od glavnih karakteristika koje će vas privući ovom pivu. Pored privlačnih mirisa, ovo pivo krase posebno istaknute arome tropskih voća i kajsije.

Kako navode u pivari Kabinet, Koakoa je dobar izbor za sve koji cene sveža i interesantna piva, te ih preporučuju novim, ali i iskusnim potrošačima kraft piva.

Nakon degustiranja ovog piva, prvo što nam je zapalo za oko je lepa boja piva, te odličan balans ukusa i aroma, ali i alkohola, koji je doduše nešto viši u Koakoa, no dobro se uklapa u celokupni doživljaj.

 

Stil Double IPA

Alkohol 8,0 %

Temperatura serviranja 7 °C

Opšti utisak – Odlično

Beer Style ocena – 84

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

PIVSKI STILOVI: IPA

India pale ale (IPA) je pivski stil koji ima veliki broj podstilova, a ovo je najbolji srpski predstavnik.

Trattoria pizzeria Amici

Trattoria pizzeria Amici, nalazi se u Beogradu, ušuškana u Karađorđevom parku i predstavlja pravo mesto za ljubitelje italijanske hrane. Veliki

ZAJEČARSKA PIVARA – Prva pivara u Srbiji

Zaječarska pivara je prva pivara u Srbiji kojoj je dodeljena integrisana dozvola za prevenciju i kontrolu zagađenja životne sredine (eng. Integrated Pollution Prevention and Control – IPPC).

PIVO Nikšićko IPA

Pivo Nikšićko IPA pravi se od interesantne kombinacije aromatičnih sorti hmelja i posebnog ejl kvasca.

Restoran Soulfood

Restoran Soulfood nalazi se na najatraktivnijoj lokaciji u Pančevu, u Aviv parku. Restoran Soulfood je veoma prostran, savremen i moderno uređen restoran.

Restoran Salt ‘n’ Pepa

Restoran Salt ‘n’ Pepa nalazi se u Aviv parku u Pančevu. Restoran Salt ‘n’ Pepa je moderno i elegantno uređen restoran, u kom dominiraju prirodni materijali i topla atmosfera.