Beer Style magazin recenzija – Bob Barley, pivara Kabinet

Bob Barley je specijalno, crno, nefiltrirano i nepasterizovano pivo koje nam predstavlja pivara Kabinet. Po samoj definiciji ovo pivo bi trebalo da predstavlja pravi delikates za ljubitelje Porter stila, odnosno za sve one koji koji su istinski ljubitelji ukusa čokolade, kafe i toffee. Kako je Bob Barly odličan predstavnik svoga stila, u njemu se pored dobro poznatih aroma, koje krase Porter, ističu i izrazite note prepečenog slada, braon šećera i karamele. Ovo je pivo upečatljive tamno-braon boje, srednje jakog tela i čvrste blago-tamne pene.

Kako navode u pivari Kabinet, Bob Barley je pivo koje će osvojiti srca pivopija koji cene jaka, karakteristična i ukusna tamna piva.

Nakon degustacije ovog piva, bili smo iznenađeni mirisom, ali i ukusom, te aromama koje su stalno prisutne. Balans sastojaka je odličan, a i valja istaći da je kombinacija sorti i vrlo izvesno sinergijski efekat nekoliko vrsta različito pečenog slada uticao na kompletan doživljaj piva. Pivo za preporuku.

 

Stil Porter

Alkohol 6,5 %

Temperatura serviranja 7 °C

Opšti utisak – Perfektno

Beer Style ocena – 91

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Pivo uzvraća udarac

Dok je kriza uporno trajala, svako je radio svoj posao – pivari, uprkos teškoćama, proizvodili pivo, statističari hladno pratili pad

pivo uz doručak

DORUČAK Smela kombinacija

Doručak je glavni obrok i on nam obezbeđuje snagu za predstojeći dan. Predlažemo vam da za doručak probate smele kombinacije, koje baš nisu uobičajene kod nas.

Dugovečnost i kraft pivo

Šta je tajna dugog života? Mirno i samozadovoljno ponašanje? Blistavi smisao za humor? Doživotna joga? Ili bi to moglo biti

Dokazano da pivo sprečava rak

Velikim brojem naučnih istraživanjima dokazane su mnoge dobro  osobine hmelja po ljudsko zdravlje. Nedavno je otkriveno da hmelj poseduje flavonoidno

Testenine i pivo

Postoje neke tipske slike koje čvrsto stoje u svesti ljudi i teško ih je modifikovati ili u potpunosti zameniti.  Kada