Beer Style magazin recenzija – Janis Hoplin, pivara Kabinet

Janis Hoplin je interesantna IPA koju nam predstavljaju pivski majstori iz  pivare Kabinet. Ova zanimljiva IPA je nastala kao „igra hmelja“ pivare Kabinet, odnosno u proizvodnji Janis Hoplin je koriđćen sinergijski efekat nekoliko sorti hmelja, a koji u kombinaciji stvaraju vrlo simpatičan ukus. Valja istaći, a sigurni smo da će svaki iole bolji poznavalac složiti, da kada u kreiranju piva pomešate, u idealnoj kombinaciji, neke od najboljih svetskih sort, poput američkog Cascade, engleskog Kent Golding i Willamette i nemačkog Magnum, morate dobiti ili potpuni debakl ili savršeno pivo. A šta je pivara Kabinet dobila? Janis Hoplin je pivo punog i harmoničnog ukusa, sa lepim hmeljnim mirisom. U njemu su primetne note cveća, tropskog voća i začinskog bilja. Kada je reč o ukusu, u ovom pivu dominiraju tonovi narandžine kore, dinje, ananasa, citrusa, ali i neuobičajeni ukusi dobijeni selekcijom prženog slada.

Mišljenja smo da bi ovo prozirno, svetlo-narandžasto pivo trebalo da privuče ljubitelje tropskih ukusa i pitkih IPA.

 

Stil IPA

Alkohol 6,5 %

Temperatura serviranja 7 °C

Opšti utisak – Dobro

Beer Style ocena – 78

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

The Camelot pivnica

Ugostiteljstvom su počeli da se bave u decembru 1999. godine otvaranjem jednog od najpoznatijih novosadskih klubova „Ritmo Latino“ i ovaj

PIVSKI MITOVI

Pivo je već odavno ušlo u razna predanja i mitologiju. Mitovi o pivu se mogu naći od starih Sumera do motiva finskih nacionalnih epova.

PIVO – Ledena krigla je zabluda

Mi potpuno razumemo opčinjenost pivom i zato vam ukazujemo na greške koje možda pravite. Ukoliko volite pivo na ove stvari zaboravite.

PIVO I BURGERI – Restoran Kod Brke

Pabovska atmosfera, ali i velik izbor piva i burgera, raduje mnoge pivoljubce i zato su prepoznali Brku kao mesto gde im je zagarantovan provod i dobra ponuda ovog gastro bara.

MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.