Beer Style magazin recenzija – Janis Hoplin, pivara Kabinet

Janis Hoplin je interesantna IPA koju nam predstavljaju pivski majstori iz  pivare Kabinet. Ova zanimljiva IPA je nastala kao „igra hmelja“ pivare Kabinet, odnosno u proizvodnji Janis Hoplin je koriđćen sinergijski efekat nekoliko sorti hmelja, a koji u kombinaciji stvaraju vrlo simpatičan ukus. Valja istaći, a sigurni smo da će svaki iole bolji poznavalac složiti, da kada u kreiranju piva pomešate, u idealnoj kombinaciji, neke od najboljih svetskih sort, poput američkog Cascade, engleskog Kent Golding i Willamette i nemačkog Magnum, morate dobiti ili potpuni debakl ili savršeno pivo. A šta je pivara Kabinet dobila? Janis Hoplin je pivo punog i harmoničnog ukusa, sa lepim hmeljnim mirisom. U njemu su primetne note cveća, tropskog voća i začinskog bilja. Kada je reč o ukusu, u ovom pivu dominiraju tonovi narandžine kore, dinje, ananasa, citrusa, ali i neuobičajeni ukusi dobijeni selekcijom prženog slada.

Mišljenja smo da bi ovo prozirno, svetlo-narandžasto pivo trebalo da privuče ljubitelje tropskih ukusa i pitkih IPA.

 

Stil IPA

Alkohol 6,5 %

Temperatura serviranja 7 °C

Opšti utisak – Dobro

Beer Style ocena – 78

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Kako do zdrave jetre

Jetra je jedan od najbitnijih organa za funkcionisanje našeg organizma. Baš zbog toga je veoma važno da se brinemo o

Premier

COCT ALE IZ PIVARE PREMIER Pivo sa notama citrusa i đumbira

Coct Ale je inovativni proizvod, koji je napravljen mešanjem ejla, vita, začinskih aroma, voća i nekoliko vrsta hmelja, osim što osvežava, sadrži i antioksidanse, proteine, kao i kalijum, gvožđe, magnezijum i ostale hranljive vredonosti i kao stvoren je za vrele letnje dane – kaže u razgovoru za Beer Style Božo Cicmil, direktor pivare Premier iz Novog Sada

JELEN PIVO Časti nove tate

Ako si upravo postao tata, Jelen ti poklanja gajbu piva sa tvojim imenom da počastiš ekipu   U susret nam dolaze periodi slava i praznika,

NAJBOLJA AMBALAŽA Limenka na prvom mestu

Limenka je ambalaža koja na najbolji mogući način štiti ovaj osvežavajući napitak od spoljnog uticaja pre svega svetlosti koja izaziva oksidaciju, ali i toplote koja