Beer Style magazin recenzija – Kameleon, pivara Kabinet

Kameleon je kiselo svetlo pivo, koje pripada stilu sour piva i koje nam predstavljaju pivski majstori iz pivare Kabinet. Valja istaći da je ovo potpuno neuobičajeno pivo za naše tržište i da konzumenti u Srbiji nisu navikli na ovakve ukuse piva.

Inače, Kameleon je o crveno – ljubičasto, lagano pivo, koga krasi srednje-jaka blago ljubičasta pena. Kameleon pivo karakterišu prijatne note šumskih bobica, borovnica i cimeta. Ovo je pivo srednje-jakog tela, a na ukusu su izražene arome šume – bobica i borovnica, ali i cimeta, uz blago-kiselkastu završnicu.

U pivari Kabinet navode, da je Kameleon interesantno pivo koje bi trebalo da privuče ljubitelje voćnih ukusa i da je dobar izbor za potrošače koji tek ulaze u svet kraft piva, ali i za one iskusne konzumente, a koji su željni eksperimentisanja.

Nakon probe ovog piva, pokušali smo da izvučemo ocenu sa stanovišta najvećeg dela konzumenata u Srbiji. Činjenica je da je ovo interesantno pivo, te da je odlično urađeno i da je dobar predstavnik stila kome pripada, ali je i činjenica da ovo pivo neće skoro nikoga privući u našoj zemlji i da će konzumenti reagovati na njega sa odbojnošću i negodovanjem. Naše je mišljenje da je pivo dobar predstavnik stila, ali potpuni promašaj za srpsko tržište

 

Stil Sour

Alkohol 6,6 %

Temperatura serviranja 7 – 10 °C

Opšti utisak – Zadovoljavajuće

Beer Style ocena – 57

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Pivara Academia

Mladi, preduzetni i odlučni, ne smatraju da je to što su geografski udaljeni od velikih pivskih centara mana i žele

TOČENO PIVO: Za i protiv

Koliko ima istine u pričama o dobrim i lošim stranama točenog piva Tempo modernog života ume biti naporan, te kako

Da li su cene piva realne

Pitanje koliko su cene piva u Srbiji realne sa sobom povlači još jedno, možda podjednako značajno pitanje: koliko je odnos

NAJBOLJA AMBALAŽA Limenka na prvom mestu

Limenka je ambalaža koja na najbolji mogući način štiti ovaj osvežavajući napitak od spoljnog uticaja pre svega svetlosti koja izaziva oksidaciju, ali i toplote koja