Beer Style magazin recenzija – Kameleon, pivara Kabinet

Kameleon je kiselo svetlo pivo, koje pripada stilu sour piva i koje nam predstavljaju pivski majstori iz pivare Kabinet. Valja istaći da je ovo potpuno neuobičajeno pivo za naše tržište i da konzumenti u Srbiji nisu navikli na ovakve ukuse piva.

Inače, Kameleon je o crveno – ljubičasto, lagano pivo, koga krasi srednje-jaka blago ljubičasta pena. Kameleon pivo karakterišu prijatne note šumskih bobica, borovnica i cimeta. Ovo je pivo srednje-jakog tela, a na ukusu su izražene arome šume – bobica i borovnica, ali i cimeta, uz blago-kiselkastu završnicu.

U pivari Kabinet navode, da je Kameleon interesantno pivo koje bi trebalo da privuče ljubitelje voćnih ukusa i da je dobar izbor za potrošače koji tek ulaze u svet kraft piva, ali i za one iskusne konzumente, a koji su željni eksperimentisanja.

Nakon probe ovog piva, pokušali smo da izvučemo ocenu sa stanovišta najvećeg dela konzumenata u Srbiji. Činjenica je da je ovo interesantno pivo, te da je odlično urađeno i da je dobar predstavnik stila kome pripada, ali je i činjenica da ovo pivo neće skoro nikoga privući u našoj zemlji i da će konzumenti reagovati na njega sa odbojnošću i negodovanjem. Naše je mišljenje da je pivo dobar predstavnik stila, ali potpuni promašaj za srpsko tržište

 

Stil Sour

Alkohol 6,6 %

Temperatura serviranja 7 – 10 °C

Opšti utisak – Zadovoljavajuće

Beer Style ocena – 57

Podelite članak

PROČITAJTE I:

ČEŠKO PIVO – Najpitkije pivo

Znate li da je češko pivo najpitkije pivo na svetu, a za to su zaslužne sirovine za spravljanje piva, oprema za njegovu proizvodnju, ali i posebna tehnologija.

Atomska bomba i pivo

Jedan neobičan test je obavljen u SAD, a „glavni akter“ je pivo. Naime, 1956. godine naučnici su radili test jačine

Beer Style magazin – br. 29 –

Stara godina je za nama, Nova je počela i ovo je doba godine kada smo svi srećni, zadovoljni, puni elana, optimistični zbog svih obećanja sebi datih

NOVA GODINA Predlog hrane i piva

Danas je kombinovanje piva i hrane postalo prava mala umetnost, kroz koju se razmatraju boje, ukusi, temperature konzumiranja, količina alkohola i arome kao i prilike