Beer Style magazin recenzija – Oat Dirty Bastard, pivara Kabinet

Oat Dirty Bastard je jedan veoma dobar ejl, a koji nam predstavljaju pivski majstori iz pivare Kabinet. Njegova zlatna boja i zdravo-bogata dugostojeća pena garantuje, već na prvo sipanje, da je ovo pivo pravljeno od kvalitetnih sastojaka. Na ukusu, već pri prvom gutljaju, dominiraju arome citrusa i voća, te privlačne note karamel slada, koje su za ljubitelje kraft piva možda slabe, ali će biti baš kako treba širokom krugu konzumenata. Izbalansirana gorčina, dobijena odličnim odabirom selekcije hmelja, u kombinaciji sa notama voća, lubenica, bombona, citrusa i ovsa, očaraće vaše receptore i naterati vas da se zapitate da li je ovo najbolje pivo koje ste probali. Kada je reč o telu, ono je srednje-jako i jako lepo se slaže uz slabu gaziranost ovog piva.

U pivari Kabinet navode da bi Oat Dirty Bastard trebao da privuče ljubitelje standardnih ejlova, ali i one koji vole da eksperimentišu sa ukusima, no da li je baš tako.

Posle otvaranja Oat Dirty Bastard i njegovog sipanja u čašu, shvatili smo da je ovo vanserijsko pivo iz pivare Kabinet. Pivo je odlično balansirano, kada je reč o aromama i ukusu, a više nego dobar je i odnos alkohola, gaziranosti i punoće tela. Sigurni smo da bi se ovo pivo svidelo svakom konzumentu i da mu ne bi našao manu. Takođe, mišljenja smo da je ovo pivo idealan predstavnik za prelazak sa lagera na ejlove. Pivo za preporuku.

 

Stil Pale ale

Alkohol 5,5 %

Temperatura serviranja 8 °C

Opšti utisak – Perfektno

Beer Style ocena – 93

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
beerstyle marketing 1