Beer Style magazin recenzija – Oat Dirty Bastard, pivara Kabinet

Oat Dirty Bastard je jedan veoma dobar ejl, a koji nam predstavljaju pivski majstori iz pivare Kabinet. Njegova zlatna boja i zdravo-bogata dugostojeća pena garantuje, već na prvo sipanje, da je ovo pivo pravljeno od kvalitetnih sastojaka. Na ukusu, već pri prvom gutljaju, dominiraju arome citrusa i voća, te privlačne note karamel slada, koje su za ljubitelje kraft piva možda slabe, ali će biti baš kako treba širokom krugu konzumenata. Izbalansirana gorčina, dobijena odličnim odabirom selekcije hmelja, u kombinaciji sa notama voća, lubenica, bombona, citrusa i ovsa, očaraće vaše receptore i naterati vas da se zapitate da li je ovo najbolje pivo koje ste probali. Kada je reč o telu, ono je srednje-jako i jako lepo se slaže uz slabu gaziranost ovog piva.

U pivari Kabinet navode da bi Oat Dirty Bastard trebao da privuče ljubitelje standardnih ejlova, ali i one koji vole da eksperimentišu sa ukusima, no da li je baš tako.

Posle otvaranja Oat Dirty Bastard i njegovog sipanja u čašu, shvatili smo da je ovo vanserijsko pivo iz pivare Kabinet. Pivo je odlično balansirano, kada je reč o aromama i ukusu, a više nego dobar je i odnos alkohola, gaziranosti i punoće tela. Sigurni smo da bi se ovo pivo svidelo svakom konzumentu i da mu ne bi našao manu. Takođe, mišljenja smo da je ovo pivo idealan predstavnik za prelazak sa lagera na ejlove. Pivo za preporuku.

 

Stil Pale ale

Alkohol 5,5 %

Temperatura serviranja 8 °C

Opšti utisak – Perfektno

Beer Style ocena – 93

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Restoran Kafanica

Kafanica je počela sa radom početkom 2003. godine, a od 2006. godine radi kao restoran. Hrana se služi u tradicionalnim

inke

Inke i pivo

Stari narod Inka je takođe znao za pivo i proizvodio ga je, ali na jedan malo „drugačiji“ način za današnje

Pivo zaustavlja kataraktu

Previše piva i vaš vid će postati zamućen, ali konzumacijom prave količine piva i vaše oči će imati koristi. Istraživači

Restoran Žabar

Verujete li da postoji mesto u Beogradu koje može da zadovolji sve vaše gastro kriterijume? Verovali ili ne, ali postoji

NOVOGODIŠNJA TRPEZA Tradicionalna domaća jela

Bez obzira što smo preplavljeni novogodišnjim predlozima jela i njihovim jednostavnim ili možda manje jednostavnim načinima pripreme, ipak će najveći broj domaćinstava u Srbiji za

Beer Style magazin – br. 23 –

Online izdanje Beer Style magazin br. 23. Pogledajte najnovije trendove, recenzije, savete i predloge za uparivanje hrane i piva.