Beer Style magazin recenzija – Oat Dirty Bastard, pivara Kabinet

Oat Dirty Bastard je jedan veoma dobar ejl, a koji nam predstavljaju pivski majstori iz pivare Kabinet. Njegova zlatna boja i zdravo-bogata dugostojeća pena garantuje, već na prvo sipanje, da je ovo pivo pravljeno od kvalitetnih sastojaka. Na ukusu, već pri prvom gutljaju, dominiraju arome citrusa i voća, te privlačne note karamel slada, koje su za ljubitelje kraft piva možda slabe, ali će biti baš kako treba širokom krugu konzumenata. Izbalansirana gorčina, dobijena odličnim odabirom selekcije hmelja, u kombinaciji sa notama voća, lubenica, bombona, citrusa i ovsa, očaraće vaše receptore i naterati vas da se zapitate da li je ovo najbolje pivo koje ste probali. Kada je reč o telu, ono je srednje-jako i jako lepo se slaže uz slabu gaziranost ovog piva.

U pivari Kabinet navode da bi Oat Dirty Bastard trebao da privuče ljubitelje standardnih ejlova, ali i one koji vole da eksperimentišu sa ukusima, no da li je baš tako.

Posle otvaranja Oat Dirty Bastard i njegovog sipanja u čašu, shvatili smo da je ovo vanserijsko pivo iz pivare Kabinet. Pivo je odlično balansirano, kada je reč o aromama i ukusu, a više nego dobar je i odnos alkohola, gaziranosti i punoće tela. Sigurni smo da bi se ovo pivo svidelo svakom konzumentu i da mu ne bi našao manu. Takođe, mišljenja smo da je ovo pivo idealan predstavnik za prelazak sa lagera na ejlove. Pivo za preporuku.

 

Stil Pale ale

Alkohol 5,5 %

Temperatura serviranja 8 °C

Opšti utisak – Perfektno

Beer Style ocena – 93

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Restoran Plava frajla

Plava frajla je novosadski restoran koji služi istočnoevropsku, evropsku i domaću hranu, odnosno menije je baziran pretežno na vojvođansku domaću

Restoran Čajkovski

Restoran Čajkovski je elegantan gurme restoran koji spaja tradicionalno i savremeno, istorijsko i moderno, živost i udobnost. Svojim velikim imenom,

Restoran Kafanica

Kafanica je počela sa radom početkom 2003. godine, a od 2006. godine radi kao restoran. Hrana se služi u tradicionalnim

VALJEVSKA PIVARA 160 godina tradicije

Valjevska pivara je pivara sa dugom tradicijom, odnosno osnovana je 1870. godine i interesantno je da nije prekidala proizvodnju piva čak ni u ratnim vremenima.