Beer Style magazin recenzija – Gypsy soul, pivara Kabinet

Gypsy soul iz pivare Kabinet je lagani svetli ejl, koji će vas već na prvi gutljaj iznenaditi svojim ležernim opštim utiskom. Ovo je o pivo tankog tela, male i skoro neprimetne zahmeljenosti i zanimljive mutno – zlatne boje. U Gypsy soul su primetne slabo slatkaste note koje asociraju na braon šećer, dok na ukusu dominiraju šećerne arome, intenzivan ukus kukuruza šećerca, a na aftertaste se oseća blagi kick hmeljnih aroma. Ovo pivo ima jako dobar balans ukusa, aroma i alkohola, i ostavlja pozitivan ukus svojom ležernošću od otvaranja, pa do zadnjeg gutljaja.

U pivari Kabinet navode da je Gypsy soul idealan izbor za ljubitelje svetlih i blagih ejlova piva, i da je ono pre svega namenjeno onima koji ulaze u čaroban svet zanatskih piva.

Nakon probe ovog interesantnog piva, mi bi se u potpunosti složili sa ocenom pivare Kabinet, s tim što bi dodali da je ovo pivo koje svakako morate probati – bilo da ste početnik u svetu kraft piva ili da ste već ozbiljan i iskusan poznavalac zanatskih piva.

 

Stil Pale ale

Alkohol 4,8 %

Temperatura serviranja 8 °C

Opšti utisak – Odlično

Beer Style ocena – 82

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Heineken predstavio Heniken 0.0

Posle višegodišnjeg pažljivog istraživanja i korišćenja najsavremenijih tehnika proizvodnje piva, tim vrhunskih stručnjaka iz kompanije HEINEKEN pronašao je recept za

Restoran Corso

Corso, ili kako bi novosađani rekli Korzo, je restoran internacionalne kuhinje, smešten u samom srcu Novog Sada, u staroj gradskoj

Alla Lanterna

Restoran Alla Lanterna smešten je u najživopisnijem ambijentu jedne od najstarijih gradskih ulica Novog Sada, Dunavskoj ulici. Na meniju restorana

MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.

PIVO I HRANA – Kako odabrati pravo pivo

Kod piva se posmatra izgled, stabilnost pene, sedimenti na dnu flaše, izgled u čaši, ali i miris, aroma i ukus. Sve ovo je vrlo bitno kod odabira hrane i piva koje ćete naručiti uz tu hranu.