Beer Style magazin recenzija – Rufaro, pivara Kabinet

Pivo interesantnog naziva Rufaro, koje dolazi iz pivare Kabinet, pokazuje nam moguće pravce u kojima može da odluta zanatsko pivarstvo. Znajući da pivara Kabinet ne beži od inovativnosti i „igranja“ sa stilovima, sirovinama i ukusima, ovo je možda pokazatelj šta je sve potrebno da bi se približilo mlađim konzumentima, znajući da populacija „18 do 25“ ne ceni pivo. Rufaro je prvo  Hemp style pivo napravljeno na našim prostorima. Valja istaći da je ovaj stil piva krajnje neuobičajen, ali i po ukusu karakterističan, jer se proizvodi uz pomoć konoplje. Rufaro poseduje srednje-jako telo, te ostavlja jak ukus već na prvom gutljaju, ali i još jači aftertaste nakon konzumiranja.

Kako navode u pivari Kabinet, receptura Rufaro-a  je prošla nekoliko ratličitih verzija dok nije finalizirana i ponuđena tržištu.. Krajnji rezultat je karakteristično pivo, intenzivne i prepoznatljive arome konoplje, a  koja odmah izaziva topli osmeh i lagodan pogled na svet.

Šalu na stranu, no već prilikom probe ovog piva, zaključili smo da je ovo pivo veoma oštrog mirisa i ukusa, a da su arome konplje prenaglašene, te da samo pivo deluje odbojno i neprilagođeno za prosečnog srpskog konzumenta.

 

Stil Hemp style

Alkohol 5,2 %

Temperatura serviranja 8 °C

Opšti utisak – Korektno

Beer Style ocena – 60

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Kafe restoran Loft

Ideja Lofta je od samog početka bila jasna – postaviti takav koncept u Novom Sadu koji će obuhvatati odličan proizvod,

PILSNER PIVA

Pilsner pivo se pravi od neutralne ili vode sa visokom Ph vrednošću. Često je zlatkaste boje, blago suvog i gorkog

restoran konoba 32

Restoran Konoba 32

Restoran Konoba 32 nalazi se u centru Pančeva, u ulici koja odiše starim duhom grada. U okviru restorana Konoba 32 nalazi se i fino ušuškana bašta.

KRAFT PIVO Mrgud pilsner

Kraft pivo Mrgud pilsner zanatsko je pivo, no ukus mu je prepoznatljiv, odnosno onakav kakav prosečni konzument prepoznaje.