Beer Style magazin recenzija – Rufaro, pivara Kabinet

Pivo interesantnog naziva Rufaro, koje dolazi iz pivare Kabinet, pokazuje nam moguće pravce u kojima može da odluta zanatsko pivarstvo. Znajući da pivara Kabinet ne beži od inovativnosti i „igranja“ sa stilovima, sirovinama i ukusima, ovo je možda pokazatelj šta je sve potrebno da bi se približilo mlađim konzumentima, znajući da populacija „18 do 25“ ne ceni pivo. Rufaro je prvo  Hemp style pivo napravljeno na našim prostorima. Valja istaći da je ovaj stil piva krajnje neuobičajen, ali i po ukusu karakterističan, jer se proizvodi uz pomoć konoplje. Rufaro poseduje srednje-jako telo, te ostavlja jak ukus već na prvom gutljaju, ali i još jači aftertaste nakon konzumiranja.

Kako navode u pivari Kabinet, receptura Rufaro-a  je prošla nekoliko ratličitih verzija dok nije finalizirana i ponuđena tržištu.. Krajnji rezultat je karakteristično pivo, intenzivne i prepoznatljive arome konoplje, a  koja odmah izaziva topli osmeh i lagodan pogled na svet.

Šalu na stranu, no već prilikom probe ovog piva, zaključili smo da je ovo pivo veoma oštrog mirisa i ukusa, a da su arome konplje prenaglašene, te da samo pivo deluje odbojno i neprilagođeno za prosečnog srpskog konzumenta.

 

Stil Hemp style

Alkohol 5,2 %

Temperatura serviranja 8 °C

Opšti utisak – Korektno

Beer Style ocena – 60

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Krem od tamnog piva

Krem od Tron tamnog piva

Da pivo nije dobar „partner“ samo kobasicama uverićemo vas sada. Ovaj fantastični krem se može poslužiti u čaši, kao što

Restoran Boutique

Prvi restoran Boutique je otvorio svoja vrata 2013. godine na najatraktivnijoj lokaciji u Beogradu. Nalazi se između Narodnog muzeja i

Namibija zemlja piva

Pogled na listu zemalja sa najviše popijenog piva po glavi stanovnika već godinama pruža istu sliku: Česi neprikosnoveno drže prvo

Pivo od 750 dolara

Vielle bon secours ale je najskuplje pivo na svetu, a koje se namenski proizvodi. Ovo pivo se proizvodi samo za

ISTRAŽUJEMO Kraft pivo u Srbiji

Prema podacima Udruženja malih nezavisnih pivara Srbije, danas je oko 50 odsto manje kraft pivara u odnosu na doba pred koronu i one svojom ukupnom

NOVI TREND U GASTRONOMIJI Kraft pivo i hrana

Kraft piva i njihove neverovatne kreacije uvode vas u novu dimenziju pivskih ukusa i neotkriven svet neočekivanih aromatskih kompleksa, koji postaju obavezan i preporučen pratioc