Beer Style magazin recenzija – Wanna Be Lee, pivara Kabinet

Wanna Be Lee je zanimljiv lager, a koji nam dolazi iz pivare Kabinet. Reč je o laganom i osvežavajućem lageru, koji se proizvodi uz dodatak đumbira. Kao rezultat ove neuobičajene kombinacije, pivski majstori iz pivare Kabinet, dobili su pitak lager sa primamljivim karakteristikama ove začinske biljke. Wanna Be Lee je pivo maglovito – narandžaste boje, sa karakterističnim aromama đumbira i slada, te mirisa prolećne trave. Iako ovo pivo sadrži đumbir, on ne preovladava kada je reč o ukusu. Baš naprotiv,  ukus je kombinacija umerene slatkoće dobijene selekcijom slada i balansiranog djumbira.

U pivari Kabinet ističu da je ovo pivo, pre svega namenjeno onima koji vole interesantne arome u pivu, ali i onima koji vole da eksperimentišu sa pivskim ukusima.

Nakon konzumacije Wanna Be Lee, prvo što nas je iznenadilo prilikom sipanja piva u čašu je njegov miris na prolećnu travu. Kada je reč o ukusu, stekli smo utisak da je hmelj u ovom pivu zamenjen đumbirom, no đumbir u ovom pivu ne dominira, već je odlično uklopljen u ukuse slada i odlično balansiranog alkohola. Naše je mišljenje da je ovo dobro pivo, možda za naše prilike ne baš karakterističnog ukusa, ali može da se svidi većem broju konzumenata u Srbiji.

 

Stil Lager

Alkohol 5,3 %

Temperatura serviranja 7 – 10 °C

Opšti utisak – Odlično

Beer Style ocena 86

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
beerstyle marketing 1