BEER STYLE MAGAZIN RECENZIJA – Magnum 357

magnum 357 pivo

Pivo Magnum 357, koje nam predstavlja pivara Revolution iz Beograda, je vrlo osvežavajuće i ima suptilne naznake začina u kombinaciji sa slatkom karamelom

Ovo pivo proizvodi se u Revolution Brewery u Beogradu. Magnum 357 iz pivare Revolution sadrži tri vrste slada, a interesantno je jer se pri proizvodnji dodaje povećana količina magnum hmelja. Ovo je pre svega jedno pitko pivo, koje ima jako i moćno telo, te spada u stil India pale ale piva, odnosno jedan od njegovih podstilova pod nazivom Single hop IPA.

Pivo snažnog i moćnog ukusa

Reč je o pivu veoma snažnog tela, izuzetne punoće ukusa u kojem preovlađuje ukus karamele. Ovaj interesantan ukus karamele, koji nije baš tipičan za India pale ale stil, je odlično izbalansiran karakterističnom aromom hmelja Magnum. Pivo Magnum 357 poseduje lepu gorčinu, a koja je tipična i koju ovaj hmelj donosi.

Kada bi Magnum 357, iz beogradske pivare Revolution u najkraćem opisali, to bi bilo na sledeći način – Ovo pivo je vrlo osvežavajuće, jakog tela, sa suptilnim naznakama začina, a sve u kombinaciji sa slatkom karamelom.

Pivo u smelijoj varijanti

Sve u svemu Magnim 357 predstavlja jedno od interesantnijih i smelijih varijanti IPA piva na našem tržištu.

Revolution Brewery

Inače, Pivara Revolucija se nalazi u beogradskom naselju Pinosava na obroncima Avale.

Okruženi su prirodom, čistim vazduhom i neverovatnim pogledom koji ih inspiriše da smišljaju najsmelije recepte za svoja piva koja stvaraju koristeći isključivo najkvalitetnije nemačke i belgijske sladove i hmeljeve iz svih krajeva sveta.

 

Stil Single hop IPA

Alkohol 7%

Temperatura serviranja 7 – 12 C˚

Opšti utisak – Vrlo dobro

Ocena 78

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Ovo je najjače pivo na svetu

Pivara Brewmeister je prevazišla sebe i, nakon do sada najjačeg piva, iz svog asortimana, pod imenom Armagedon, izbacila je na

Pivara Dilemma

Pivara Dilemma iz Pančeva svoja piva nudi u staklenoj ambalaži, sa sjajno dizajniranim, prepoznatljivim etiketama koje govore da se radi

Beer Style magazin – br. 31 –

Činjenica je da pivare, pre svega one velike, rade na granici rentabilnosti ili čak ispod te granice i da svesno iz svojih zaliha podmiruju objektivan trošak u poslovanju