BEER STYLE MAGAZIN RECENZIJA – Magnum 357

magnum 357 pivo

Pivo Magnum 357, koje nam predstavlja pivara Revolution iz Beograda, je vrlo osvežavajuće i ima suptilne naznake začina u kombinaciji sa slatkom karamelom

Ovo pivo proizvodi se u Revolution Brewery u Beogradu. Magnum 357 iz pivare Revolution sadrži tri vrste slada, a interesantno je jer se pri proizvodnji dodaje povećana količina magnum hmelja. Ovo je pre svega jedno pitko pivo, koje ima jako i moćno telo, te spada u stil India pale ale piva, odnosno jedan od njegovih podstilova pod nazivom Single hop IPA.

Pivo snažnog i moćnog ukusa

Reč je o pivu veoma snažnog tela, izuzetne punoće ukusa u kojem preovlađuje ukus karamele. Ovaj interesantan ukus karamele, koji nije baš tipičan za India pale ale stil, je odlično izbalansiran karakterističnom aromom hmelja Magnum. Pivo Magnum 357 poseduje lepu gorčinu, a koja je tipična i koju ovaj hmelj donosi.

Kada bi Magnum 357, iz beogradske pivare Revolution u najkraćem opisali, to bi bilo na sledeći način – Ovo pivo je vrlo osvežavajuće, jakog tela, sa suptilnim naznakama začina, a sve u kombinaciji sa slatkom karamelom.

Pivo u smelijoj varijanti

Sve u svemu Magnim 357 predstavlja jedno od interesantnijih i smelijih varijanti IPA piva na našem tržištu.

Revolution Brewery

Inače, Pivara Revolucija se nalazi u beogradskom naselju Pinosava na obroncima Avale.

Okruženi su prirodom, čistim vazduhom i neverovatnim pogledom koji ih inspiriše da smišljaju najsmelije recepte za svoja piva koja stvaraju koristeći isključivo najkvalitetnije nemačke i belgijske sladove i hmeljeve iz svih krajeva sveta.

 

Stil Single hop IPA

Alkohol 7%

Temperatura serviranja 7 – 12 C˚

Opšti utisak – Vrlo dobro

Ocena 78

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Restoran Mali Pariz

Vešto ukomponovan spoj tradicionalnog šarma pariskih bistroa i savremenih tendencija u oblasti ugostiteljstva i gastronomije čine Mali Pariz nezaobilaznim mestom

Američke sorte hmelja

Hmelj je neizbežni dodatak pivu i kao i svaki začin daje mu karakter, izbalansiranost, završni profil – jednostavno, bez njega

Craft bar Tehnologʼs

Njihova osnovna delatnost je meso, zanatski proizvodi od mesa koje proizvode u saradnji sa malim prerađivačima. Njihova zanatska mesna filozofija

Beer Style magazin – br. 29 –

Stara godina je za nama, Nova je počela i ovo je doba godine kada smo svi srećni, zadovoljni, puni elana, optimistični zbog svih obećanja sebi datih

NOVA GODINA Predlog hrane i piva

Danas je kombinovanje piva i hrane postalo prava mala umetnost, kroz koju se razmatraju boje, ukusi, temperature konzumiranja, količina alkohola i arome kao i prilike