BEER STYLE MAGAZIN RECENZIJA – Salto Wit

salto wit

Beer Style magazin recenzija vam predstavlja Salto Wit pšenično pivo – lagano nefiltrirano pšenično pivo koje je prepuno citrusnih aroma

Salto Wit je lagano pšenično pivo.

Salto Wit pšenično pivo dolazi iz zanatske pivare Salto. Pivara Salto se nalazi u Beogradu. Objekat pivare se prostire na 1.200 kvadratnih metara površine.

Projektovani proizvodni kapaciteti pivare Salto su  600.000 litara piva.

Pivara Salto poseduje najnapredniju opremu i tehnološko znanje. Ova pivara osnovana je 2015. godine.

Svoja piva prodaju u oko 350  ugostiteljskih objekata širom Srbije. Pivara Salto spade u najbolje srpske zanatske pivare. Takođe, ova pivara pripada grupi velikih zanatskih pivara.

Pivo s pomorandžom

Wit pšenično pivo iz pivare Salto – specifično je po svom sadržaju. Prilikom proizvodnje koriste se i zest curaçao pomorandže. Ova sorta pomorandži se gaji na kiparskom ostrvu Curaçao. Pivo je nastalo kao inspiracija na belgijska pšenična piva.

Međutim, sadrži i prepoznatljiv, ali i specifičan Salto tvist. Salto tvist je pojam za prepoznatljivost piva pivare Salto.

Pivo svetlih tonova

Salto Wit pšenično pivo u prvi plan stavlja fine i citrusne arome.

Dok se ispija Salto Wit osete se vešto uravnotežene slatke note. U završnici se takođe oseti posebna slast.

Organska pšenica, zest Curaçao pomorandže i korijander daju bogati ukus ovom pivu. Ovo nefiltrirano, nepasterizovano pivo ima osvežavajući karakter. Začinsko bilje daje akcenat njegovoj svežini.

Salto Wit odlikuje blaga gorčina – Ova osobina ga čini vrlo poželjnim u svakoj prilici.

Salto Wit ima odlično balansiran alkohol.  Alkohol dominira u finom skladu. Salto Wit spads u pšenična piva sa nižim procentom alkohola.

Salto Wit preporučujemo za proleće i leto.

 

Stil Pšenično pivo

Alkohol 4,9%

Temperatura serviranja 5 ˚C

Opšti utisak – Odlično

Ocena 86

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

KRAFT PIVO: Zamena za probiotike

Nova istraživanja ukazuju da određena kraft piva poseduju probiotičke bakterije koje pomažu pri održavanju zdravog digestivnog sistema.

NOVOGODIŠNJA TRPEZA Tradicionalna domaća jela

Bez obzira što smo preplavljeni novogodišnjim predlozima jela i njihovim jednostavnim ili možda manje jednostavnim načinima pripreme, ipak će najveći broj domaćinstava u Srbiji za

Beer Style magazin – br. 23 –

Online izdanje Beer Style magazin br. 23. Pogledajte najnovije trendove, recenzije, savete i predloge za uparivanje hrane i piva.