PIVO U PROLEĆE – Pšenično pivo

Pivo u proleće najbolje podiže raspoloženje, a pšenično pivo je pravi izbor – evo i zašto

Bliži se proleće. Mnogi ga smatraju najlepšim godišnjim dobom. Zato bi bio red da probate „prolećna“ piva. Pivopije se slažu da su pšenična piva odlična za prolećno buđenje tela. Uz pšenicu se budi i priroda.

Setva jare pšenice obavlja se od  februara do sredine marta. Sve ovo asocira pa pšenično pivo.

Zato preporučujemo piva koje će vas razmrdati. Naša preporuka je da probate pšenično tamno.

Ali i pšenično svetlo.

Danas vam predlažemo dva zanatska pšenična piva.

Pivo iz pivare Dilemma

Pivo Hefeweizen Schwarz dolazi iz zanatske pivare Dilemma. Pivo Hefeweizen Schwarz nastaje mešavinom osam vrsta slada. Sladovi pivu donose upotpunjenu Hefeweizen Schwarz aromu. Na nju se nadovezuje miris suvih šljiva i ukus crne čokolade. Još se osete i suptilne note karanfilića i banane. Retka vrsta kvasca iz najstarije pivare na svetu krasi ovo pšenično pivo. Zato pivo ima autentičnu aromu i čini se posebnim. Pivo Hefeweizen Schwarz je potpuno crno pšenično pivo. Sadrži veliku količinu pšeničnog slada – više od 66,6 odsto. Sadrži i  5% alkohola. Ovo pivo se savršeno uklapa us sve vste jela.

Inače, pivara Dilemma je zanatska pivara iz Pančeva. Specifični su po maloj zanatskoj proizvodnji. Pivara Dilemma proizvodi visoko kvalitetna kraft piva. Nastali su iz ljubavi prema pivarstvu. I to nakon više godina homebrewing. Iz želje da budu deo srpske craft beer scene – Pivara Dilemma učestvuju u podizanju kvaliteta piva.

Pivo iz pivare Gvint

Ukoliko niste ljubitelj tamnog – preporuka je da popijete svetlo pšenično pivo. Pivara Gvint je zanatska pivara pivara iz Beograda. Pivara Gvint u ponudi ima odlično pšenično pivo.

Pšenični slad daje Gvint pšeničnom pivu mekoću. Takođe, Gvint pšenično pivo je kremastog ukusa. Ima nešto bleđu boju. Specijalni kvasac daje Gvint pšeničnom pivu blagu aromu banane i karanfilića. U Gvintu proizvode tri pivska stila.

Svetlo lager pivo, tamno lager pivo i pšenično pivo.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Vreme je za pivo

Hranjiva vrednost, umirujuće dejstvo i osvežavajući ukus, kvalifikuju pivo za najbolje pića tokom vrelih letnjih dana Po definiciji pivo je

Ovo stvarno postoji

Verovali ili ne ovo stvarno postoji. Pivo od mastila hobotnice! Ovo pivo je nastalo u pivari pod imenom „Pacific Brewing

BISER ISTOČNE SRBIJE – ZAJEČARAC

Zaječarsko pivo je zvanično prvi put proizvedeno 1895. godine u Zaječarskoj pivari, koju je osnovalo “Zaječarsko industrijsko udruženje”. Pivara je

NAJBOLJA AMBALAŽA Limenka na prvom mestu

Limenka je ambalaža koja na najbolji mogući način štiti ovaj osvežavajući napitak od spoljnog uticaja pre svega svetlosti koja izaziva oksidaciju, ali i toplote koja