Pivo u proleće najbolje podiže raspoloženje, a pšenično pivo je pravi izbor – evo i zašto
Bliži se proleće. Mnogi ga smatraju najlepšim godišnjim dobom. Zato bi bio red da probate „prolećna“ piva. Pivopije se slažu da su pšenična piva odlična za prolećno buđenje tela. Uz pšenicu se budi i priroda.
Setva jare pšenice obavlja se od februara do sredine marta. Sve ovo asocira pa pšenično pivo.
Zato preporučujemo piva koje će vas razmrdati. Naša preporuka je da probate pšenično tamno.
Ali i pšenično svetlo.
Danas vam predlažemo dva zanatska pšenična piva.
Pivo iz pivare Dilemma
Pivo Hefeweizen Schwarz dolazi iz zanatske pivare Dilemma. Pivo Hefeweizen Schwarz nastaje mešavinom osam vrsta slada. Sladovi pivu donose upotpunjenu Hefeweizen Schwarz aromu. Na nju se nadovezuje miris suvih šljiva i ukus crne čokolade. Još se osete i suptilne note karanfilića i banane. Retka vrsta kvasca iz najstarije pivare na svetu krasi ovo pšenično pivo. Zato pivo ima autentičnu aromu i čini se posebnim. Pivo Hefeweizen Schwarz je potpuno crno pšenično pivo. Sadrži veliku količinu pšeničnog slada – više od 66,6 odsto. Sadrži i 5% alkohola. Ovo pivo se savršeno uklapa us sve vste jela.
Inače, pivara Dilemma je zanatska pivara iz Pančeva. Specifični su po maloj zanatskoj proizvodnji. Pivara Dilemma proizvodi visoko kvalitetna kraft piva. Nastali su iz ljubavi prema pivarstvu. I to nakon više godina homebrewing. Iz želje da budu deo srpske craft beer scene – Pivara Dilemma učestvuju u podizanju kvaliteta piva.
Pivo iz pivare Gvint
Ukoliko niste ljubitelj tamnog – preporuka je da popijete svetlo pšenično pivo. Pivara Gvint je zanatska pivara pivara iz Beograda. Pivara Gvint u ponudi ima odlično pšenično pivo.
Pšenični slad daje Gvint pšeničnom pivu mekoću. Takođe, Gvint pšenično pivo je kremastog ukusa. Ima nešto bleđu boju. Specijalni kvasac daje Gvint pšeničnom pivu blagu aromu banane i karanfilića. U Gvintu proizvode tri pivska stila.
Svetlo lager pivo, tamno lager pivo i pšenično pivo.