BEER STYLE MAGAZIN RECENZIJA – Rebel Černy

Rebel Černy

Beer Style magazin u svojoj recenziji piva predstavlja pivo Rebel Černy – tipičnog predstavnika tamnog češkog lagera i dobitnika mnogobrojnih prestižnih nagrada

Rebel Černy je tamni lager koji dolazi iz Češke, iz pivare Havličkuv Brod.

Pivara Havličkuv Brod ima dozvolu za proizvodnju piva od 14. veka, ali je zvaničan datum osnivanja ove gradske pivare 1834. godine.

Proizvodnju su modernizovali u 19. veku, a u ponudi imaju širok asortiman piva.

Sva piva iz asortimana zadovoljavaju i najizbirljivije poklonike piva.

Pivara Havličkuv Brod proizvodi pivo donjeg vrenja i sva njihova piva su jaka piva.

Međutim, u ponudi imaju i bezalkoholno, ali i aromatizovano pivo.

Pivo se proizvodi na tradicionalan način

Pivo  Rebel Černy proizvode na tradicionalan način, a u proizvodnji se koriste samo češki sastojci,  isključivo proizvedeni u vlastitoj pivari, tj. od sirovina dobijenih od regionalnih poljoprivrednika.

U proizvodnji najčešće koriste Saaz hmelj.

Pivo Rebel Černy je više puta nagrađivano na najprestižnijim takmičenjima – kako u Češkoj, tako i u inostranstvu.

U 2018. godini na dva takmičenja osvaja treće mesto, dok je 2017. godine pivo Rebel Černy dobitnik je prve nagrade.

Pivo pobednik na festivalima

Pivo Rebel Černy na Festivalu žetve osvaja drugo mesto. U 2015. godini na Festivalu žetve hmelja Žalec izbija na prvo mesto. Proglašeno je i za treće najbolje pivo u u Češkoj. Godine 2014.  proglašeno je za drugo najbolje pivo Češke, a dobija i nagradu kao Evropska pivska zvezda.

Pivo blage gorčine

Pivo Rebel Černy karakteriše gusta pena i slatki ukus.

Blage je gorčine i ima duboku crnu boju.

Vrlo je aromatično, a u aromi se oseti slad sa naznakom pržene kafe.

Pivo Rebel Černy se kuva po tradicionalnom tehnološkom postupku, fermentacija se odvija u otvorenim podrumima i sazreva na niskim temperaturama.

Kod nas se prodaje u burićima.

 

Stil Tamno pivo-Lager

Alkohol 4,7%

Temperatura serviranja 5 – 8˚ C

Opšti utisak – Odlično

Ocena 86

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Restoran Marukoshi

Japan ima veliki izbor raznovrsnih jela i potpuno je pogrešno povezivati japansku gastronomiju samo sa sušijem. Upravo ovo je bila

Beer Style magazin – br. 29 –

Stara godina je za nama, Nova je počela i ovo je doba godine kada smo svi srećni, zadovoljni, puni elana, optimistični zbog svih obećanja sebi datih

NOVA GODINA Predlog hrane i piva

Danas je kombinovanje piva i hrane postalo prava mala umetnost, kroz koju se razmatraju boje, ukusi, temperature konzumiranja, količina alkohola i arome kao i prilike