Beer Style magazin recenzija – Crusty iz pivare Dogma

Crusty je osvežavajuće pivo iz pivare Dogma.  Ovo neobično pivo ima sve karakteristike tradicionalnog belgijskog stila Sasion, dobijenog upotrebom specijalno selektovanog kvasca koji kreira mirišljave estre laganih tonova. Plemeniti nemački, češki i slovenački hmeljevi daju dodatnu dimenziju, ali nešto što će vas sigurno pomeriti od ravnodušnosti, je sastojak koji ovo pivo čini posebnim – organski svež krastavac. Organski krastavac dodat u fazi suvog hmelja, donosi iznenađujuću svežinu ovom pivu.

 

Stil Sasion

Alkohol 5,8%

Temperatura serviranja 6 °C

Opšti ukus Proleće na nepcu, talas osveženja u pri svakom gutljaju, ukus neprilagođen našem tržištu

Beer Style ocena 77

 

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Šta ustvari izaziva mamurluk

Sigurno ste mislili da mamurluk izaziva alkohol u pivu, no nauka kaže drugačije i etiketira glavnog krivca Jaka glavobolja, suva

Marketing

Marketing Zahtev za Media kit Beer Style svojim radom želi da doprinese popularizaciji kulture piva u Srbiji i razvoju novih

Dolazi vreme radlera

Kada je jedno piće okruženo legendama, manje ili više neproverenim pričama, ponekad čak i kontraverzama, lako je zaključiti da se

PIVO: Zdrav život i pivo

Istraživali smo priče o zdravstvenim benefitima piva na naš organizam, te pokušali da otkrijemo ima li tu istine Ljudi širom

PIVO – Ledena krigla je zabluda

Mi potpuno razumemo opčinjenost pivom i zato vam ukazujemo na greške koje možda pravite. Ukoliko volite pivo na ove stvari zaboravite.

PIVO I BURGERI – Restoran Kod Brke

Pabovska atmosfera, ali i velik izbor piva i burgera, raduje mnoge pivoljubce i zato su prepoznali Brku kao mesto gde im je zagarantovan provod i dobra ponuda ovog gastro bara.

MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.