ISTRAŽUJEMO: Naručiti pivo ili kupiti u marketu

Pokušaćemo da vam otklonimo ovu nedomicu iznošenjem činjenica za i protiv, te da vas usmerimo u pametnu kupovinu

Mnogo je nedomica ovih dana, a jedna od njih je da li da naručimo kraft pivo online, direktno od zanatske pivare ili da kupimo neki od premijum lagera ili premijum piva u najbližoj prodavnici. Na ovo pitanje nije teško dati odgovor, ako ste ljubitelj kraft piva. Takođe, ukoliko ste zaljubljenik u premijum lagere i premijum piva, odgovor se logično nameće. Deluje jednostavno, no da li je baš tako? Da bi obradili ovu temu i rešili nedoumice, treba da stvari postavimo na svoje mesto i da situaciju ne gledamo crno-belo.

U početku vanrednog stanja, mnoge zanatske pivare su zatvorile svoje pogone, jer su pivnice i pabovi zatvorili svoja vrata. Tražeći lako rešenje nastalog stanja, vlasnici zanatskih pivara su rešenje svog nastalog problema pronašli u online porudžbinama i mogućom dostavom piva na kućne adrese. U celom tom poslu je shvaćeno da su narudžbe male i da se jedino cenom može opravdati trošak prodaje. Cena dostave, ali i male prodaje, je ugrađena u sam proizvod i sada su kraft piva veoma skupa. Ko je u situaciji da želi kraft pivo na svojoj adresi, a živi u Beogradu ili Novom Sadu, za bočicu od 0,33L mora da izdvoji u proseku oko 300 dinara, dok za kraft pivo u plastičnoj ambalaži od jednog litra mora da izdvoji oko 400 do 500 dinara. Postavlja se pitanje da li su ta piva vredna te cene, posebno ukoliko vam neko donosi na kućni prag, te pošto su oslobođena mnogih trgovačkih marži.

S druge strane, ukoliko ste ljubitelj visoko-kvalitetnih piva uvek postoji mogućnost kupovine premijum industrijskih lagera, ali i raznih stilova pšeničnih piva, te tamnih i mutnih piva, koja nam donose na tržište neke od najpoznatijih svetskih pivskih kompanija. Ova piva su pored standardnog kvaliteta, garantovano sveža i prošla su sve vidove kontrole kvaliteta. Cena ovih piva se kreće u rasponu od 100 do 200 dinara, za flašice od 0,33L i od 0,5L, a dostupna su na policama trgovačkih lanaca i malih komšijskih prodavnica. Ono što trenutno, odnosno u vanrednoj situaciji, čini ova piva „teže“ dostupnim je čekanje u redovima  ispred prodavnica, ali i nemogućnost kupovine posle 15 časova radnim danima i nakon 13 časova vikendom.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Restoran Skver 44

Skver 44 je savremeni koncept koji podrazumeva neformalne obroke u opuštenoj atmosferi. Gosti su dobrodošli tokom celog dana. Možete uživati

MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.

PIVO I HRANA – Kako odabrati pravo pivo

Kod piva se posmatra izgled, stabilnost pene, sedimenti na dnu flaše, izgled u čaši, ali i miris, aroma i ukus. Sve ovo je vrlo bitno kod odabira hrane i piva koje ćete naručiti uz tu hranu.