ISTRAŽUJEMO: Evo zašto treba da pijete bezalkoholno pivo

Ukoliko ne umete da se zadržite na jednom pivu, rešenje je u bezalkoholnom pivu, a evo i zašto

Nauka je odavno rekla da pivo u umerenim količinama, sem što gasi žeđ, ima i odličan učinak na zdravlje ljudi.

Ono ima kvalitetan i prirodan izvor minerala magnezijuma, kalijuma, cinka, fosfora, silicijuma, sumpora, natrijuma i bakra, grupu vitamina B (posebno B1, B2, B3 i B6), vitamin B12, ugljenohidrate i pojedinih aminokiselina i flavonoida, poznatih i važnih antioksidanata.

Zbog kvasca i hmelja, jača nokte i kosu, a zbog drugih stvari koje sadrži ima i antibakterijsko svojstvo.

Ipak, sve to važi samo ukoliko se pivo konzumira u umerenim količinama, Ipak, ukoliko ne uspevate da se suzdržite i ako ste nervozni zbog samoizolacije i virusa korona, preporučujemo vam da pijete i bezalkoholno pivo.

Ovo pivo, takođe je bogato visokokvalitetnim sastojcima, a svojim ukusom ne zaostaje uopšte za pivom koje sadrži alkohol.

Čak je i prvo proizvedeno pivo Sumera bilo veoma slično današnjem bezalkoholnom pivu jer je kako se čini prema dostupnim podacima, sadržavalo manje od 0,4 odsto alkohola.

Bezalkoholno pivo takođe ima povoljan uticaj na zdravlje, a tajna je vitaminima, mineralima i visokim bioaktivnim supstancama koje sprečavaju prevremeno starenje, pošto deluju kao odličan antioksidant.

U starom Egiptu graditelji piramida uglavnom su pili pivo radi vraćanja snage, dok su imućnije žene otkrile da umivanje i kupanje u pivu štiti kožu od kožnih bolesti, a plus je osvežava.

Umerenom konzumacijom jednog do dva piva dnevno i bezbrižnim uživanjem u velikim količinama bezalkoholnog piva,  nadoknađujete tečnost, a svom telu vraćate minerale, koktel vitamine i korisne biološki aktivne supstance koje pomažu da vam se oporavi ceo organizam.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Gorivo od piva

Naučnici su otkrili način na koji mogu da naprave održivo gorivo od piva. Hemičari sa Univerziteta u Bristolu već dugi

Restoran Zapata Ciudad

Restoran Zapata se nalazio se u neposrednoj blizini Vukovog spomenika i svim svojim gostima, željnim nečeg drugačijeg, sasvim osobenog u

Beer Style magazin – br. 31 –

Činjenica je da pivare, pre svega one velike, rade na granici rentabilnosti ili čak ispod te granice i da svesno iz svojih zaliha podmiruju objektivan trošak u poslovanju