PODIGNITE IMUNITET: Evo zašto treba da pijete kraft pivo

Ukoliko se pridržavate navedenog, maksimalna preporučena količina je osam piva nedeljno

Umereno konzumiranje bilo koje vrste piva ima puno prednosti. Međutim pivopije koje uživaju isključivo u kraftu ipak su u malo boljoj poziciji.

Ljubitelji pravog, dobrog krafta, bilo kog stila ne treba previše da se plaše u ovim vremenima za svoj imuni sistem, naravno pod uslovom da piju svoje omiljeno pivce u umerenim količinama. 

Kraft pivo ono koje je proizvedeno na tradicionalan način i to u malim, ali i velikim pivarama, blagotvorno utiče na imuni sistem i generalno na dobro zdravlje.

Da se razumemo, ovo nismo izmislili mi, već to dokazuje jedna studija, koju su sproveli naučnici sa Univerziteta u Nebraski.

Kako navode u ovom sveubohvatnom radu, svakodnevna upotreba kraft piva veoma pozitivno utiče na crevnu mikrofloru i jača imuni sistem organizma.

Istraživači koju su proučavali kandidate posebno su naglasili da konzumiranje jedne do dve flaše na dan pozitivno utiče na  zdravlje ljudi.

Naime, u ovoj studiji naučnici pojašnjavaju da kraft pivo ima jako dobre efekte na zdravlje samo ukoliko se pravi od osnovnih sirovina, odnosno hmelja, ječma, kvasca i vode, bez ikakvih dodataka.

U ovoj studiji se dodaje da kraft pivo sadrži bakterije mlečne kiseline, koje funkcionišu kao probiotici i imaju pozitivan učinak na ljudska creva, te na taj način jačaju imunitet organizma.

Pasterizovana i filtrirana piva ne sadrže ovu osobinu. „Jače pivo je veoma zdravo,“ izjavio je bakteriolog Erik Clasen, dodajući da i zdravo pivo s visokim udelom bakterije mlečne kiseline treba da se pije umereno, onako kako preporučuju lekari. Maksimalna preporučena količina je osam piva nedeljno,  navodi Clasen.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

FIŠEK: Pivske grickalice

  FIŠEK je originalan, inovativan, praktičan i ekološki-opredeljen proizvod. FIŠEK je jedinstven i originalan po svom dizajnerskom rešenju pakovanja, koje

Restoran Opera

Prigrljen i ušuškan od Obilićevog venca, tik uz otmenu Knez Mihailovu ulicu, restoran Opera je mesto za nove ljubavi, mirenja

KAKO NAPRAVITI PIVARU Od trnja do zvezda

Valjevska pivara je jedna od retkih pivara koja je ostala u domaćem vlasništvu i to zahvaljujući domaćoj pameti Industrijske pivare koje posluju kod nas imaju

APATINSKA PIVARA Ozelenjava Beograd

Apatinska pivara pokazala je još jednom svoju društvenu odgovornost i pomogla u ozelenjavanju srpske prestonice   Početkom juna na Novom Beogradu, raskošna stabla kanadskog javora,

OTKRIJTE Ukus koji vraća uspomene

Svako od nas seća se one čuvene roditeljske rečenice “Doći ćeš ti u moje godine…”. Na putu do tih čuvenih, nebrojeno puta pomenutih godina, prošli