PODIGNITE IMUNITET: Evo zašto treba da pijete kraft pivo

Ukoliko se pridržavate navedenog, maksimalna preporučena količina je osam piva nedeljno

Umereno konzumiranje bilo koje vrste piva ima puno prednosti. Međutim pivopije koje uživaju isključivo u kraftu ipak su u malo boljoj poziciji.

Ljubitelji pravog, dobrog krafta, bilo kog stila ne treba previše da se plaše u ovim vremenima za svoj imuni sistem, naravno pod uslovom da piju svoje omiljeno pivce u umerenim količinama. 

Kraft pivo ono koje je proizvedeno na tradicionalan način i to u malim, ali i velikim pivarama, blagotvorno utiče na imuni sistem i generalno na dobro zdravlje.

Da se razumemo, ovo nismo izmislili mi, već to dokazuje jedna studija, koju su sproveli naučnici sa Univerziteta u Nebraski.

Kako navode u ovom sveubohvatnom radu, svakodnevna upotreba kraft piva veoma pozitivno utiče na crevnu mikrofloru i jača imuni sistem organizma.

Istraživači koju su proučavali kandidate posebno su naglasili da konzumiranje jedne do dve flaše na dan pozitivno utiče na  zdravlje ljudi.

Naime, u ovoj studiji naučnici pojašnjavaju da kraft pivo ima jako dobre efekte na zdravlje samo ukoliko se pravi od osnovnih sirovina, odnosno hmelja, ječma, kvasca i vode, bez ikakvih dodataka.

U ovoj studiji se dodaje da kraft pivo sadrži bakterije mlečne kiseline, koje funkcionišu kao probiotici i imaju pozitivan učinak na ljudska creva, te na taj način jačaju imunitet organizma.

Pasterizovana i filtrirana piva ne sadrže ovu osobinu. „Jače pivo je veoma zdravo,“ izjavio je bakteriolog Erik Clasen, dodajući da i zdravo pivo s visokim udelom bakterije mlečne kiseline treba da se pije umereno, onako kako preporučuju lekari. Maksimalna preporučena količina je osam piva nedeljno,  navodi Clasen.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Recept za pivsku piletinu

Potrebni sastojci: -1 velika kašika soli -1 mala kašika šećera -1 mala kašika luka u prahu -1 mala kašika belog

Restoran Mihailo

U prijatnom ambijentu restorana Mihailo možete uživati u tradicionalnoj nacionalnoj kuhinji koja je pripremana uz pomoć najkvalitetnijih lokalnih namirnica na

Pivara Black Turtle

Jedna od naših najstarijih i najvećih craft pivara, počela je sa radom još 2010. godine u  selu Kukujevci, nadomak Šida

Restoran Ambar

Ambar je prvi moderni, internacionalni lanac restorana Balkanske kuhinje. Na tri lokacije, u Beogradu, Vašingtonu i Klarendonu, Ambar kombinuje tradiciju

NOVA GODINA Predlog hrane i piva

Danas je kombinovanje piva i hrane postalo prava mala umetnost, kroz koju se razmatraju boje, ukusi, temperature konzumiranja, količina alkohola i arome kao i prilike