PODIGNITE IMUNITET: Evo zašto treba da pijete kraft pivo

Ukoliko se pridržavate navedenog, maksimalna preporučena količina je osam piva nedeljno

Umereno konzumiranje bilo koje vrste piva ima puno prednosti. Međutim pivopije koje uživaju isključivo u kraftu ipak su u malo boljoj poziciji.

Ljubitelji pravog, dobrog krafta, bilo kog stila ne treba previše da se plaše u ovim vremenima za svoj imuni sistem, naravno pod uslovom da piju svoje omiljeno pivce u umerenim količinama. 

Kraft pivo ono koje je proizvedeno na tradicionalan način i to u malim, ali i velikim pivarama, blagotvorno utiče na imuni sistem i generalno na dobro zdravlje.

Da se razumemo, ovo nismo izmislili mi, već to dokazuje jedna studija, koju su sproveli naučnici sa Univerziteta u Nebraski.

Kako navode u ovom sveubohvatnom radu, svakodnevna upotreba kraft piva veoma pozitivno utiče na crevnu mikrofloru i jača imuni sistem organizma.

Istraživači koju su proučavali kandidate posebno su naglasili da konzumiranje jedne do dve flaše na dan pozitivno utiče na  zdravlje ljudi.

Naime, u ovoj studiji naučnici pojašnjavaju da kraft pivo ima jako dobre efekte na zdravlje samo ukoliko se pravi od osnovnih sirovina, odnosno hmelja, ječma, kvasca i vode, bez ikakvih dodataka.

U ovoj studiji se dodaje da kraft pivo sadrži bakterije mlečne kiseline, koje funkcionišu kao probiotici i imaju pozitivan učinak na ljudska creva, te na taj način jačaju imunitet organizma.

Pasterizovana i filtrirana piva ne sadrže ovu osobinu. „Jače pivo je veoma zdravo,“ izjavio je bakteriolog Erik Clasen, dodajući da i zdravo pivo s visokim udelom bakterije mlečne kiseline treba da se pije umereno, onako kako preporučuju lekari. Maksimalna preporučena količina je osam piva nedeljno,  navodi Clasen.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Restoran Kafanica

Kafanica je počela sa radom početkom 2003. godine, a od 2006. godine radi kao restoran. Hrana se služi u tradicionalnim

KAD PIJEM NE VOZIM

Apatinska pivara donacijom alkometara pomaže Upravisaobraćajne policije u efikasnijem radu i edukaciji svih učesnika u saobraćaju Beograd, 15. avgust 2019.

Restoran Nirvana

Restoran Nirvana nalazi se u Subotici, u mirnom delu grada i prepoznatljiv je po letnjoj terasi. Restoran Nirvana otvoren je 1922. godine, a enterijer mu je urađen u klasičnom restoranskom stilu. 

Restoran Potpis

Beogradski restoran Potpis smešten je na Čuburi, u srcu Čuburskog parka. Restoran Potpis je elegantan restoran, uređen u prijatnom stilu, s enterijerom koji naginje modernizmu.