Ukoliko se pridržavate navedenog, maksimalna preporučena količina je osam piva nedeljno
Umereno konzumiranje bilo koje vrste piva ima puno prednosti. Međutim pivopije koje uživaju isključivo u kraftu ipak su u malo boljoj poziciji.
Ljubitelji pravog, dobrog krafta, bilo kog stila ne treba previše da se plaše u ovim vremenima za svoj imuni sistem, naravno pod uslovom da piju svoje omiljeno pivce u umerenim količinama.
Kraft pivo ono koje je proizvedeno na tradicionalan način i to u malim, ali i velikim pivarama, blagotvorno utiče na imuni sistem i generalno na dobro zdravlje.
Da se razumemo, ovo nismo izmislili mi, već to dokazuje jedna studija, koju su sproveli naučnici sa Univerziteta u Nebraski.
Kako navode u ovom sveubohvatnom radu, svakodnevna upotreba kraft piva veoma pozitivno utiče na crevnu mikrofloru i jača imuni sistem organizma.
Istraživači koju su proučavali kandidate posebno su naglasili da konzumiranje jedne do dve flaše na dan pozitivno utiče na zdravlje ljudi.
Naime, u ovoj studiji naučnici pojašnjavaju da kraft pivo ima jako dobre efekte na zdravlje samo ukoliko se pravi od osnovnih sirovina, odnosno hmelja, ječma, kvasca i vode, bez ikakvih dodataka.
U ovoj studiji se dodaje da kraft pivo sadrži bakterije mlečne kiseline, koje funkcionišu kao probiotici i imaju pozitivan učinak na ljudska creva, te na taj način jačaju imunitet organizma.
Pasterizovana i filtrirana piva ne sadrže ovu osobinu. „Jače pivo je veoma zdravo,“ izjavio je bakteriolog Erik Clasen, dodajući da i zdravo pivo s visokim udelom bakterije mlečne kiseline treba da se pije umereno, onako kako preporučuju lekari. Maksimalna preporučena količina je osam piva nedeljno, navodi Clasen.