PRVI MAJ KOD KUĆE: Evo predloga piva i hrane

Ukoliko probate neku od ovih kombinacija piva i hrane sasvim sigurno vam neće propasti praznik

Bliži se Međunarodni praznik rada, a vi ste ljuti jer ne možete u prirodu. Ne očajavajte, jer ako ste pivopija, a nemate ideju šta biste kod kuće  klopali, imamo sjajne predloge. Predstavljamo vam sasvim nove ukuse koje možete da kombinujete sa omiljenim pivom. Ukoliko probate neku od ovih kombinacija sasvim sigurno vam neće propasti praznik.

Pečena piletina

Hrskava, topla, piletina, prelivena sokom od limuna, najbolje ide s pivom na bazi voća.

Pica

Pica je najukusnija kada se zalije sa svetlim pivom. Razlog tome je savršena količina hmelja i drugih sastojaka koje pivo sadrži. Najbolje idu kraft tamna piva, jer nadopunjuju ukus tople pice.

Testenina

Ukoliko uživate u hladnim pastama, imajte na umu da ćete najbolji ukus dobiti ako uz testo konzumirate tamni stout ili lager pivo.

Sir

Ne propustite ovu kombinaciju, čedar sir sa srednje tamnim pivom. Ovo je dobitna kombinacija.

Biftek

Ovom mesnom odresku ni jedan muškarac ne može da odoli. Najbolje se slaže sa belgijskim pivom. Ovu kombinaciju morate probati.

Dimljeno meso

Suhomesnati sprecijaliteti najbolje se slažu sa svetlim pivima. Nema osobe koja ne voli ovakvo meze.

Suši

Ukus sušija, obavezno iskombinujte sa svetlim pivom. Lagana svetla piva su slatka i pitka, pa se savršeno dopunjuju sa sušijem.

Salate

Ukusna obrok salata će biti mnogo slasnija ako pijete voćkasto pivo. Probajte.

Čizkejk

Kolač bogate teksture i ukusa poput čizkejka se najboje slažu sa pivima karamel boje i onima na bazi voća.

Čokolada

Možda vam ova kombinacija zvuči neobično, ali ako uz omiljenu čokoladu pijete hladno pčenično pivo, upotpunićete ukus.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

restoran mladost pančevo

Restoran Mladost

Restoran Mladost nalazi se u Pančevu, u ulici Novoseljanski put na broju 2. Restoran Mladost je moderno uređen restoran, svedenog dizajna, s dozom umerene elegancije.

KAKO NAPRAVITI PIVARU Od trnja do zvezda

Valjevska pivara je jedna od retkih pivara koja je ostala u domaćem vlasništvu i to zahvaljujući domaćoj pameti Industrijske pivare koje posluju kod nas imaju

APATINSKA PIVARA Ozelenjava Beograd

Apatinska pivara pokazala je još jednom svoju društvenu odgovornost i pomogla u ozelenjavanju srpske prestonice   Početkom juna na Novom Beogradu, raskošna stabla kanadskog javora,

OTKRIJTE Ukus koji vraća uspomene

Svako od nas seća se one čuvene roditeljske rečenice “Doći ćeš ti u moje godine…”. Na putu do tih čuvenih, nebrojeno puta pomenutih godina, prošli