PRVI MAJ KOD KUĆE: Evo predloga piva i hrane

Ukoliko probate neku od ovih kombinacija piva i hrane sasvim sigurno vam neće propasti praznik

Bliži se Međunarodni praznik rada, a vi ste ljuti jer ne možete u prirodu. Ne očajavajte, jer ako ste pivopija, a nemate ideju šta biste kod kuće  klopali, imamo sjajne predloge. Predstavljamo vam sasvim nove ukuse koje možete da kombinujete sa omiljenim pivom. Ukoliko probate neku od ovih kombinacija sasvim sigurno vam neće propasti praznik.

Pečena piletina

Hrskava, topla, piletina, prelivena sokom od limuna, najbolje ide s pivom na bazi voća.

Pica

Pica je najukusnija kada se zalije sa svetlim pivom. Razlog tome je savršena količina hmelja i drugih sastojaka koje pivo sadrži. Najbolje idu kraft tamna piva, jer nadopunjuju ukus tople pice.

Testenina

Ukoliko uživate u hladnim pastama, imajte na umu da ćete najbolji ukus dobiti ako uz testo konzumirate tamni stout ili lager pivo.

Sir

Ne propustite ovu kombinaciju, čedar sir sa srednje tamnim pivom. Ovo je dobitna kombinacija.

Biftek

Ovom mesnom odresku ni jedan muškarac ne može da odoli. Najbolje se slaže sa belgijskim pivom. Ovu kombinaciju morate probati.

Dimljeno meso

Suhomesnati sprecijaliteti najbolje se slažu sa svetlim pivima. Nema osobe koja ne voli ovakvo meze.

Suši

Ukus sušija, obavezno iskombinujte sa svetlim pivom. Lagana svetla piva su slatka i pitka, pa se savršeno dopunjuju sa sušijem.

Salate

Ukusna obrok salata će biti mnogo slasnija ako pijete voćkasto pivo. Probajte.

Čizkejk

Kolač bogate teksture i ukusa poput čizkejka se najboje slažu sa pivima karamel boje i onima na bazi voća.

Čokolada

Možda vam ova kombinacija zvuči neobično, ali ako uz omiljenu čokoladu pijete hladno pčenično pivo, upotpunićete ukus.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

pivo i piletina Macchiato Fax

PIVO I PILETINA – Macchiato Fax

Novosadski cafe restoran Macchiato Fax otvoren je pre sedam godina na uglu ulica Stevana Musića i Bulevara cara Lazara i ima prelep pogled na park i novosadski Univerzitet.

Restoran ABC

Restoran ABC, koji neguje koncept slowfood, je zemunska  „abeceda spore hrane“. Zamišljen kao pandan brzoj i nezdravoj hrani, ovo je

Pivo i Kobaja

Ukoliko vam se jede ozbiljan pivski obrok posetite Restoran Pivo i Kobaja, i nećete pogrešiti. Restorani Pivo i Kobaja se

Restoran Enso

Enso je jedan od najboljih restorana moderne kuhinje u Beogradu. Ovaj restoran se posvetio stvaranju gastronomskih remek dela uz kombinacije

Najskuplji divlji ALE

Lost Abbey Cable Car Kriek je jedno od najskupljih piva na svetu. Stil ovog piva je američki divlji Ale, a

MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.

PIVO I HRANA – Kako odabrati pravo pivo

Kod piva se posmatra izgled, stabilnost pene, sedimenti na dnu flaše, izgled u čaši, ali i miris, aroma i ukus. Sve ovo je vrlo bitno kod odabira hrane i piva koje ćete naručiti uz tu hranu.