KORISNI SAVETI: Evo šta sve možete da uradite s pivom

Pivomožete da popijete, što vam i savetujemo, ali sa pivom možete da uradite još mnoge korisnih stvari

Najpopularnije piće na svetu odličan je prijatelj u raznim situacijama. Možete sa ekipom da ga pijete na proslavama ili nakon napornog posla da ga popijete sami u tišini. Mnogi ga vole tokom letnjih meseci, jer rashlađuje i gasi žeđ.

Međutim, pivo ima i drugu namenu, a ukoliko ne popijete do kraja, ne bacajte ga, jer ono služi i za druge svrhe.

Prirodno đubrivo

Pivo je odlično đubrivo. Stavite nekoliko kašika piva u baštu kako bi zemlja upila. Uz pomoć korisnih sastojaka iz piva, cveće će biti zdravije, a vaša bašta će da nabuja.

Takođe možete da se rešite i dosadnih napasti kao što su puževi koji vole da jedu biljke. Pivom možete da poprskate posude sa voćem kako biste oterali dosadne mušice.

Polirajte drveni nameštaj

Ako imate viška piva, umočite krpu kojom brišete drvenariju i prebrišite nameštaj. Pivo će učiniti da nameštaj ostane sjajan i vratiće mu boju.

Uklanjanje mrlja

Pivom možete da uklonite i najtvrdokornije mrlje sa nameštaja ili garderobe. Potrebno je da krpu natopite pivom i da obrišete fleku sa tkanine.

Posvetlite kosu

Mnogi koriste hidrogen da posvetle kosu, a i pivo može da pomogne. Umočite kosu u pivo i izađite na sunce. Posvetleće vam kosa i imaćete pramenove.

Ispolirajte zlato

Stavite vaš nakit u posudu sa pivom, a potom ga suvom krpom dobro očistite. Bolje nego da koristite deterdžente ili neke druge hemikalije.

Savet plus

Jednostavno popijte pivo i briga vas da li nameštaj sija, da li se vide mrlje, kao i da li je kosa posvetlela.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
beerstyle marketing 1