ROŠTILJ I PIVO: Kako postati majstor

Evo nekoliko saveta kako da savršeno ispečete meso na roštilju i oduševiti svoju ekipu

Laganim koracima korona odlazi, život se vraća u normalu i, prema najavama, stiže nam prijatno leto, a koje će većina od nas provesti u Srbiji. Lepo vreme i leto, po inerciji, poziva na zabavu i druženje, a jedan od najinteresantnijih vidova razonode jeste roštiljanje sa prijateljima. Većina nas ume ili poznaje nekoga ko ume da napravi dobar roštilj, ali šta ako ne znate nikoga ko dobro pravi roštilj, te šta ako morate sami da ga „založite“?

Ukoliko želite da napravite savršen roštilj, mi smo tu da vam pomognemo. Danas smo odlučili da vam otkrijemo tri detalja koji će od vašeg prosečnog roštilja učiniti perfektnu gurmansku kreaciju.

Korak 1 – Dobro očistite gril

Pre nego što bacite meso na vrući gril, bitno je da lepo očistite vaš roštilj. Ovo ne samo da će dati dobar ukus vašem mesu, nego će i osigurati duži životni vek vašeg grila. Pored ovoga, bitno je i da lepo nauljite vaš roštilj, najpametnije belom slaninom sapunjarom, kako se vaše meso ne bi lepilo. Ovim ćete osigurati da meso zadrži originalan oblik, te da izgleda i na „oko“ lepše.

Korak 2 – Budite strpljivi, sačekajte dobar žar

Toplota vašeg grila igra presudnu ulogu kada je ukus mesa u pitanju. Stoga je veoma bitno sačekati vatru da utihne, kako meso ne bi bilo nad otvorenim plamenom. Ako stavite meso nad otvoreni plamen ono će izgoreti, i ostaće živo iznutra. Gril stavite preko vatre dok je ona u punom jeku, a nakon što se stiša vreme je za meso. Ovim ćete postići adekvatnu temperaturu roštilja koja će osigurati da vaše meso bude odlično ispečeno.

Korak 3 – Tokom pečenja budite pažljivi

Dok pečete meso veoma je bitno da ste strpljivi i pažljivi, a to je posebno važno kada pripremate meso na roštilju. Bitno je da obe strane mesa budu savršeno ispečene, kao i sredina mesa. Obratite pažnju da ne okrećete meso više puta sa jedne na drugu stranu kako bi ono ostalo sočno i puno ukusa. Takođe pazite i da ne preterate sa vatrom, kako vaše meso ne bi izgorelo.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Udruženje pivara Srbije

Udruženje pivara Srbije je krovna institucija domaćeg pivarstva i okuplja najveće i najznačajnije proizvođače piva i slada u Srbiji.

Lager piva uzvraćaju udarac

Povratak najpopularnijeg pivskog stila na srpsku scenu Svet piva nikada nije bio raznovrsniji, dinamičniji, ali u isto vreme i sve

PŠENIČNA PIVA

Pšenična piva, iliti weizeni, su veoma lagana, lako se piju i imaju nešto malo kiseline i veoma malo aftertaste-a. Pšenica

Beer Style magazin – br. 31 –

Činjenica je da pivare, pre svega one velike, rade na granici rentabilnosti ili čak ispod te granice i da svesno iz svojih zaliha podmiruju objektivan trošak u poslovanju