PIVO: Idealna dnevna doza

Pitate se kako da definišete idealni dnevni unos piva – Lako, samo sledite sugestije

Nakon napornog radnog dana velik broj pivoljubaca se raduje opuštanju uz pivo ili dva. Ovo nije ništa neobično, jer pivo smiruju organizam, te nudi i nekolicinu zdravstvenih benefita. Problem se javlja kada pivo ili dva preraste u preterano opijanje, odnosno kako se popularno kaže – u neodgovornu konzumaciju. Ako se ne interveniše na vreme, ova faza neodgovornog konzumiranja prerasta u bolest zavisnosti, a tada dolazi do niza problema.

Današnji tekst smo odlučili da posvetimo savetima koji će vam pomoći da smanjite unos alkohola, ukoliko ste primetili da pijete više od jednog ili dva piva dnevno, ili pak da se držite limita odgovorne konzumacije. Pitate se kako to da postignete – lako, samo sledite sugestije.

Imate problem – definišite cilj

Ni jedan savet vam neće pomoći dok vi sebi ne priznate da imate problem. Ovo je prvi i verovatno najbitniji korak u fazi tranzicije iz neodgovornog u odgovornog konzumenta. Nakon što priznate sebi da ste u problemu, vreme je za definisanje rešenja problema. U ovom slučaju smernice su jasne, smanjite unos piva ili ga obustavite totalno, ako je stanje kritično i ako je izmaklo kontroli. Ukoliko vam teško pada da se pridržavate ovih pravila trebali bi da se posvetite nekom hobiju koji će vam odvratiti pažnju od piva.

Čuvajte se pritiska okoline

Okolina ja čudo, ona zna da napravi neverovatno velik uticaj na nas. Nekad ovaj uticaj može biti dobar, a u zavisnosti od situacije, on ume biti i loš. Upravo zbog toga nemojte dozvoliti da vas okolina natera da pređete vaš propisan limit unosa piva. Morate imati svoje „JA“, te na lep način odbiti svako pivo koje bi vas nateralo da pređete vaš propisan nivo konzumacije. Savet koji vam može pomoći je da sporije pijete vaše pivo, jer ovim načinom konzumacije trošićete više vremena na jedno pivo i time smanjiti krajnji unos alkohola.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Restoran So i Biber

Na gastronomskoj mapi Beograda, od decembra 2008. godine, na adresi Staro sajmište broj 19, pozicionirao se restoran So i Biber.

Irish Pub Red Cow

Irish Pub Red Cow je koncept Irskog paba lociran u samom centru Novog Sada. Iako ovaj koncept nije toliko originalan

UVOZNA PIVA NIŽE CENE Korektna i jeftina piva

Kada govorimo o pivima nižeg cenovnog ranga valjalo bi napomenuti da je njihov kvalitet usklađen sa cenom, ali i da se u mnogim slučajevima odabirom ovih piva konzumenti prijatno iznenade.

UVOZNA PIVA VIŠE CENE Piva za one dubljeg džepa

Potrošači u Srbije vole da probaju sve što je novo i lako se prilagođavaju na dobar kvalitet, a ukoliko su bolje platežne moći, najčešće biraju piva iz Nemačke, Češke, Francuske, Meksika, Belgije, Irske, Holandije.

BANJALUČKA PIVARA Najprepoznatljiviji brend Banjaluke

Zahvaljujući tradiciji dugoj više od 150 godina i beskompromisnom kvalitetu, koji je utkan u DNK kompanije, Banjalučka pivara odavno je prešla granice regiona i postala najprepoznatljiviji brend iz Banjaluke.

pretplata