PIVO: Idealna dnevna doza

Pitate se kako da definišete idealni dnevni unos piva – Lako, samo sledite sugestije

Nakon napornog radnog dana velik broj pivoljubaca se raduje opuštanju uz pivo ili dva. Ovo nije ništa neobično, jer pivo smiruju organizam, te nudi i nekolicinu zdravstvenih benefita. Problem se javlja kada pivo ili dva preraste u preterano opijanje, odnosno kako se popularno kaže – u neodgovornu konzumaciju. Ako se ne interveniše na vreme, ova faza neodgovornog konzumiranja prerasta u bolest zavisnosti, a tada dolazi do niza problema.

Današnji tekst smo odlučili da posvetimo savetima koji će vam pomoći da smanjite unos alkohola, ukoliko ste primetili da pijete više od jednog ili dva piva dnevno, ili pak da se držite limita odgovorne konzumacije. Pitate se kako to da postignete – lako, samo sledite sugestije.

Imate problem – definišite cilj

Ni jedan savet vam neće pomoći dok vi sebi ne priznate da imate problem. Ovo je prvi i verovatno najbitniji korak u fazi tranzicije iz neodgovornog u odgovornog konzumenta. Nakon što priznate sebi da ste u problemu, vreme je za definisanje rešenja problema. U ovom slučaju smernice su jasne, smanjite unos piva ili ga obustavite totalno, ako je stanje kritično i ako je izmaklo kontroli. Ukoliko vam teško pada da se pridržavate ovih pravila trebali bi da se posvetite nekom hobiju koji će vam odvratiti pažnju od piva.

Čuvajte se pritiska okoline

Okolina ja čudo, ona zna da napravi neverovatno velik uticaj na nas. Nekad ovaj uticaj može biti dobar, a u zavisnosti od situacije, on ume biti i loš. Upravo zbog toga nemojte dozvoliti da vas okolina natera da pređete vaš propisan limit unosa piva. Morate imati svoje „JA“, te na lep način odbiti svako pivo koje bi vas nateralo da pređete vaš propisan nivo konzumacije. Savet koji vam može pomoći je da sporije pijete vaše pivo, jer ovim načinom konzumacije trošićete više vremena na jedno pivo i time smanjiti krajnji unos alkohola.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Restoran Trattoria Vapene

Već mnogima dobro poznat, novosadski restoran koji se bavi konceptom italijanske kuhinje, Trattoria Vapene, otvoren je sredinom 2014. godine. Ukoliko

zalivanje biljaka pivom

SAVET Zalivajte sobno bilje pivom

Da li ste znali da sobno bilje bolje raste ako ga zalivate pivom jednom u deset dana – Zato zalivajte sobno bilje pivom i uvek će biti u dobroj kondiciji.

Restoran Šaran

Restoran Šaran predstavlja ugostiteljsku dušu Zemuna, ali i moderan alaski duh Zemuna. Šaran pleni i osvaja svoju publiku, pretoplom atmosferom,

Čaša za pivo

Pojavljuju se u različitim oblicima i veličinama, ali nipošto nisu samo rezultat dizajnerskog nadahnuća, već imaju tačno propisanu svrhu, u

Restoran Mala Gostionica

U blizini Trga Republike, nadomak Narodnog pozorišta, na jedinstvenom beogradskom Dorćolu nalazi se restoran Mala Gostionica. Na odličnoj lokaciji, u

Restoran Čajkovski

Restoran Čajkovski je elegantan gurme restoran koji spaja tradicionalno i savremeno, istorijsko i moderno, živost i udobnost. Svojim velikim imenom,

NOVOGODIŠNJA TRPEZA Tradicionalna domaća jela

Bez obzira što smo preplavljeni novogodišnjim predlozima jela i njihovim jednostavnim ili možda manje jednostavnim načinima pripreme, ipak će najveći broj domaćinstava u Srbiji za

Beer Style magazin – br. 23 –

Online izdanje Beer Style magazin br. 23. Pogledajte najnovije trendove, recenzije, savete i predloge za uparivanje hrane i piva.