PIVOPIJE SU SKLONE DEPRESIJI: Pripazite na dnevni unos piva

Mnogi misle da nekoliko piva pred spavanje rešava napetost, no da li je to baš tako

Kvalitetan odmor je suštinski važan da bi naš organizam dobro funkcionisao. Mnogi od nas odmor i rasterećenje pronalaze u ispijanju piva nakon radnog dana. Međutim, ako duži vremenski period  pokušavate da se opustite uz više piva dnevno, moguća je pojava mnogih neželjenih tegoba, a koje prouzrokuje alkohol iz piva. Ove tegobe imaju moć uticaja na rasploženje, a ako ih izbegavate na duže vreme one mogu prerasti u nešto više. Bolest depresije jeste bolest modernog doba o kojoj se ne priča dovoljno. Suština ovog mentalnog oboljenja jeste gubitak osećaja uživanja u životu, te gledanje na život kao na crno belu sliku.

Mnogi misle da nekoliko piva pred spavanje mnogu rešiti ovaj problem, ali u realnosti stvari su mnogo drugačije. Istina je da vam pivo trenutno može poboljšati raspoloženje, ali na duže staze ovaj način „rešavanja“ problema može vam doneti samo još gore muke.

Skoro jedna trećina osoba koje pate od teškog oblika depresije takođe imaju problema sa zloupotrebom alkohola. Ova broj je duplo veći kod mladih, gde skoro dve trećine tinejdžera koji pate od teške depresije takođe zloupotrebljavaju alkohol. Žene su možda najviše zahvaćene ovim problemom, jer one statistički duplo više zloupotrebljavaju alkohol nego što je to slučaj kod osoba muškog pola.

Ako sumnjate da patite od depresije, obratite se lekaru za pomoć, a ne potežite za flašom piva. Depresija nije bezazlena bolest i ako ne obraćate pažnju na nju ona može munjevitom brzinom prerasti u nešto gore. Nije sramota tražiti pomoć, bitno je spoznati sebe i izbegavati sve psihoaktivne supstance, kao i farmakoterapiju. Ovaj problem jedino vi sami možete rešiti radom na sebi, dok vam doktori mogu dati samo blage smernice pomoću kojih možete lakše da se orjentišete.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
beerstyle marketing 1