DIJETA – Pivom do vitke linije

pivska dijeta

Dijeta je uvek aktuelna teme nakon zime, a da li ste znali da možete doći pivom do vitke linije

Direktor prodaje u Fifti Vest Breving-u bio je gojazan. Pokušao je keto dijetu i povremeni post. Zatim je počeo da prati dijetu 40 koraka monaha iz 17. veka. Direktor Hall je obećao da 40 dana neće jesti, ali i da će odustati od unosa  čvrstih namirnica. Ideja je bila da mu jedina hrana bude pivo baš kao što su katolički monasi to radili još u 17. veku.

Dijeta – 21 dan samo pivo

On je na svom FB profilu objavio da je 21 dan pio samo hladno pivo i vodu.

Hall je uspeo da izgubi 25 kilograma. To je bio impresivan rezultat, kako za ljubitelje piva, tako i za gojazne.

Tokom dana Hall pije četiri stila kraft piva, i to isključivo crna nerafinisana. To dijetu svrstava u ekstremno niskokaloričnu.

Bilo koja namirnica da se uzme umesto piva mora da ima manje od 1200 kalorija. Zato se sve brze dijete pa i ova nazivaju hir dijete i  imaju jo-jo efekt.

Dakle, da li je pivo dijeta mudra ideja?

Dijeta samo uz savet lekara

Kako se ispostavilo, Hall-u je doktor odobrio dijetu, mada je preporučio da pije multivitamine. Kao i kod svih dijeta, drugi i treći dan bili su teški.

– Hteo sam da pojedem neki Taco Bell nakon nekoliko piva, jer to inače i radim, rekao je Hall. Ali je uspeo da odoli iskušenju.

Dijeta po uzoru na Paulaner monahe

Ipak, on sebi dozvoljava da se odmori od pivske ishrane, pa pored toga pije gaziranu vodu.

Uz gaziranu vodu, unosi u organizam i crnu kafu.

Inače monasi iz Paulanera u 17. veku uzdržavali su se od hrane. Katolički monasi stvorili su poseban stil piva. Oni su ovaj stil koristili tokom uzdržavanja od hrane. Nešto poput dopplebok-a, pod nazivom „Salvator”,  što u prevodu znači „pivo Svetog oca”.

Za kraj bismo istakli, da ako želite da uđete u ovu dijetu – obavezno konsultujte lekara specijalistu.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Restoran Voulez – Vous

Smešten na beogradskom Neimaru, odmah ispod parka, restoran Voulez-Vous na prvi pogled osvaja otvorenim prostorom u kome bašta i unutrašnji

Restoran Caruso

Od nedavno na beogradskoj gastro sceni je prisutan restoran, pod imenom Caruso, a koji uzburkao restoransku scenu naše prestonice. Naime,

Restoran Salt ‘n’ Pepa

Restoran Salt ‘n’ Pepa nalazi se u Aviv parku u Pančevu. Restoran Salt ‘n’ Pepa je moderno i elegantno uređen restoran, u kom dominiraju prirodni materijali i topla atmosfera.

Restoran Šajka

Na suprotnoj obali od pančevačkog gradskog keja, na obali Tamiša, a u gradskoj šumi, nalazi se restoran Šajka.

Kako rashladiti pivo na plaži

Kada smo na letovanju, treba nam siguran savet kako rashladiti pivo na plaži Leto je godišnje doba kada većina nas boravi uz obalu reke, mora

Restoran Poco Loco

Restoran Poco Loco je restoran internacionalne kuhinje, koji se nalazi u samom centru Pančeva.

HRANA I PIVO – Pivnica Crni Petao

Pivnica Crni Petao nalazi se u Beogradu, u Ustaničkoj ulici. Svoja vrata za posetioce otvorili su pre dve godine, a sve sa ciljem da im pruže veliki izbor piva.