DIJETA – Pivom do vitke linije

pivska dijeta

Dijeta je uvek aktuelna teme nakon zime, a da li ste znali da možete doći pivom do vitke linije

Direktor prodaje u Fifti Vest Breving-u bio je gojazan. Pokušao je keto dijetu i povremeni post. Zatim je počeo da prati dijetu 40 koraka monaha iz 17. veka. Direktor Hall je obećao da 40 dana neće jesti, ali i da će odustati od unosa  čvrstih namirnica. Ideja je bila da mu jedina hrana bude pivo baš kao što su katolički monasi to radili još u 17. veku.

Dijeta – 21 dan samo pivo

On je na svom FB profilu objavio da je 21 dan pio samo hladno pivo i vodu.

Hall je uspeo da izgubi 25 kilograma. To je bio impresivan rezultat, kako za ljubitelje piva, tako i za gojazne.

Tokom dana Hall pije četiri stila kraft piva, i to isključivo crna nerafinisana. To dijetu svrstava u ekstremno niskokaloričnu.

Bilo koja namirnica da se uzme umesto piva mora da ima manje od 1200 kalorija. Zato se sve brze dijete pa i ova nazivaju hir dijete i  imaju jo-jo efekt.

Dakle, da li je pivo dijeta mudra ideja?

Dijeta samo uz savet lekara

Kako se ispostavilo, Hall-u je doktor odobrio dijetu, mada je preporučio da pije multivitamine. Kao i kod svih dijeta, drugi i treći dan bili su teški.

– Hteo sam da pojedem neki Taco Bell nakon nekoliko piva, jer to inače i radim, rekao je Hall. Ali je uspeo da odoli iskušenju.

Dijeta po uzoru na Paulaner monahe

Ipak, on sebi dozvoljava da se odmori od pivske ishrane, pa pored toga pije gaziranu vodu.

Uz gaziranu vodu, unosi u organizam i crnu kafu.

Inače monasi iz Paulanera u 17. veku uzdržavali su se od hrane. Katolički monasi stvorili su poseban stil piva. Oni su ovaj stil koristili tokom uzdržavanja od hrane. Nešto poput dopplebok-a, pod nazivom „Salvator”,  što u prevodu znači „pivo Svetog oca”.

Za kraj bismo istakli, da ako želite da uđete u ovu dijetu – obavezno konsultujte lekara specijalistu.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Restoran Papalada

U samom centru grada, u Francuskoj ulici broj 12, nalazi se restoran Papalada, u kom možete uživati u ribljim specijalitetima

Pivo i zdravlje

Jedna od najrasprostranjenijih bolesti na svetu i jedna od najopasnijih bolesti jeste dijabetes, ali izgleda da vam pivo može poprilično

Krigla

Krigla, Beer Mug, Seidel ili sa zaklopcem Steinn najpoznatija je posuda tj. čaša za ispijanje piva.

Restoran Dva Jelena

Osnovan davne 1832. godine, restoran Dva Jelena je vekovni simbol Beograda, čuvar tradicije i boemskog duha. Poznat je po specijalitetima

UVOZNA PIVA NIŽE CENE Korektna i jeftina piva

Kada govorimo o pivima nižeg cenovnog ranga valjalo bi napomenuti da je njihov kvalitet usklađen sa cenom, ali i da se u mnogim slučajevima odabirom ovih piva konzumenti prijatno iznenade.

UVOZNA PIVA VIŠE CENE Piva za one dubljeg džepa

Potrošači u Srbije vole da probaju sve što je novo i lako se prilagođavaju na dobar kvalitet, a ukoliko su bolje platežne moći, najčešće biraju piva iz Nemačke, Češke, Francuske, Meksika, Belgije, Irske, Holandije.

pretplata