DIJETA – Pivom do vitke linije

pivska dijeta

Dijeta je uvek aktuelna teme nakon zime, a da li ste znali da možete doći pivom do vitke linije

Direktor prodaje u Fifti Vest Breving-u bio je gojazan. Pokušao je keto dijetu i povremeni post. Zatim je počeo da prati dijetu 40 koraka monaha iz 17. veka. Direktor Hall je obećao da 40 dana neće jesti, ali i da će odustati od unosa  čvrstih namirnica. Ideja je bila da mu jedina hrana bude pivo baš kao što su katolički monasi to radili još u 17. veku.

Dijeta – 21 dan samo pivo

On je na svom FB profilu objavio da je 21 dan pio samo hladno pivo i vodu.

Hall je uspeo da izgubi 25 kilograma. To je bio impresivan rezultat, kako za ljubitelje piva, tako i za gojazne.

Tokom dana Hall pije četiri stila kraft piva, i to isključivo crna nerafinisana. To dijetu svrstava u ekstremno niskokaloričnu.

Bilo koja namirnica da se uzme umesto piva mora da ima manje od 1200 kalorija. Zato se sve brze dijete pa i ova nazivaju hir dijete i  imaju jo-jo efekt.

Dakle, da li je pivo dijeta mudra ideja?

Dijeta samo uz savet lekara

Kako se ispostavilo, Hall-u je doktor odobrio dijetu, mada je preporučio da pije multivitamine. Kao i kod svih dijeta, drugi i treći dan bili su teški.

– Hteo sam da pojedem neki Taco Bell nakon nekoliko piva, jer to inače i radim, rekao je Hall. Ali je uspeo da odoli iskušenju.

Dijeta po uzoru na Paulaner monahe

Ipak, on sebi dozvoljava da se odmori od pivske ishrane, pa pored toga pije gaziranu vodu.

Uz gaziranu vodu, unosi u organizam i crnu kafu.

Inače monasi iz Paulanera u 17. veku uzdržavali su se od hrane. Katolički monasi stvorili su poseban stil piva. Oni su ovaj stil koristili tokom uzdržavanja od hrane. Nešto poput dopplebok-a, pod nazivom „Salvator”,  što u prevodu znači „pivo Svetog oca”.

Za kraj bismo istakli, da ako želite da uđete u ovu dijetu – obavezno konsultujte lekara specijalistu.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Restoran and Sushi bar Bizu

Opuštena atmosfera i savršena usluga u modernom ambijentu i prijatnoj bašti je ono zbog čega bi obavezno trebali da posetite

Restoran Boemi Ninić

Restoran Boemi Ninić

Gurmani i putnici namerinici koje put nanese do Zrenjanina rado posećuju porodični restoran Boemi Ninić koji je osnovan pre više od 20 godina.

Najtraženije sezonsko pivo

Pivo od avokada je jedno od najtraženijih sezonskih piva širom sveta. Nije toliko retko koliko je skupo. Ako zanemarimo cenu,

Tamni Princ od 100 dolara

Pivo „Dark Lord“ je proizvod Munster pivare, koja ima sedište u Indijani, USA. Kupovina ovog piva je moguća samo jednom

ISTRAŽUJEMO Kraft pivo u Srbiji

Prema podacima Udruženja malih nezavisnih pivara Srbije, danas je oko 50 odsto manje kraft pivara u odnosu na doba pred koronu i one svojom ukupnom

NOVI TREND U GASTRONOMIJI Kraft pivo i hrana

Kraft piva i njihove neverovatne kreacije uvode vas u novu dimenziju pivskih ukusa i neotkriven svet neočekivanih aromatskih kompleksa, koji postaju obavezan i preporučen pratioc