Kako rashladiti pivo na plaži

kako rashladiti pivo na plaži

Kada smo na letovanju, treba nam siguran savet kako rashladiti pivo na plaži

Leto je godišnje doba kada većina nas boravi uz obalu reke, mora ili jezera.

Obično tada svi sa sobom nose svoje omiljeno pivo.

Međutim, problem nastaje kada nemaju ručni frižider i zato vam otkrivamo nekoliko metoda uz pomoć kojih će vaše pivo ostati i na plaži hladno.

Pivo u vlažnoj čarapi

Ukoliko kupujete pivo u flaši najbolje bi bilo da ga ostavite u hladovini i po mogućstvu na povetarcu, jer staklena ambalaža najbolje reaguje na vetar.

Drugi metod odnosi se na pivo iz limenke. Ukoliko kupite pivo u limenci, ono će dugo ostati hladno ako pamučne čarape pokvasite u ledenoj vodi.

Čarapu ne cedite već stavite limenku piva u nju.

Ukoliko na plaži imate česmu sa vodom, ovaj proces ponavljajte čim čarapa počne da se suši.

Najbolje bi bilo da čarapu sa pivom okačite u hladovinu.

Hlađenje piva uz pomoć vode

Jedan od najefikasnijih metoda hlađenja piva je da vaše pivo sve vreme držite u hladnoj jezerskoj, rečnoj ili morskoj vodi.

Ovo je i najstariji, a u isto vreme i najefikasniji metod prirodnog hlađenja.

Zakopavanje piva

Ovaj metod je najsporiji od svih, ali najduže može da zadrži nisku temperaturu piva, posebno po vrelom letnjem danu.

Odaberite optimalno mesto u hladovini pored vode, i to u delu gde je zemljište najvlažnije.

Zatim otkopajte dovoljno duboku rupu kako bi u nju mogli da stavite gajbu piva i zatrpajte je do poklopaca flaša.

Ostavite čepove slobodne da vam se ne bi uprljao grlić flaše.

Vlažne novine i salvete

Pocepajte novine uzduž, pa zatim nakvasite papir.

Umotajte novine oko svake flaše ili konzerve piva i ostavite vodu da isparava i tako ohladi vaše pivo.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Tramvaj pub

Tramvaj je i idealno mesto za doručak u Beogradu, ali i za izlazak. Ima sve ono što jedan pab mora

Restoran Piknik

Restoran Piknik je novosadski ugostiteljski objekat koji se nalazi na Ribarskom ostrvu. Koncept kojim se ovaj restoran bavi jeste tradicionalna

NOVOGODIŠNJA TRPEZA Tradicionalna domaća jela

Bez obzira što smo preplavljeni novogodišnjim predlozima jela i njihovim jednostavnim ili možda manje jednostavnim načinima pripreme, ipak će najveći broj domaćinstava u Srbiji za

Beer Style magazin – br. 23 –

Online izdanje Beer Style magazin br. 23. Pogledajte najnovije trendove, recenzije, savete i predloge za uparivanje hrane i piva.