SAVET Zalivajte sobno bilje pivom

zalivanje biljaka pivom

Da li ste znali da sobno bilje bolje raste ako ga zalivate pivom jednom u deset dana – Zato zalivajte sobno bilje pivom i uvek će biti u dobroj kondiciji

Imate cveće i ostalo ukrasno bilje u bašti, na terasi ili ga jednostavno  uzgajate u saksiji i ne možete da dočekate da procveta kako biste videli rezultate svog truda i rada.

Domaćice često priželjkuju da cveće u njihovom domu ili vrtu  izgleda kao na filmu ili u časopisu.

Pravilno negovanje bilja

Međutim, često se dešava da sve to ne polazi uvek za rukom, a da biste imali cveće kao s naslovnice trebalo bi naravno pravilno da ga negujete.

To podrazumeva zalivanje, izbor odgovarajuće sunčane strane, zaštitu od štetočina i redovno prihranjivanje.

Najbitniji faktor je zemlja, a bilo da je reč o onoj u saksiji ili u bašti, ona vremenom siromaši i neophodno joj je dodavati elemente koji podstiču rast i razvoj biljke.

Zato je veoma važno đubriti zemljište, a ako nećete da kupujete veštačka đubriva, možete iskoristiti i ono domaće.

Najbolje prirodno đubrivo

Jedno od odličnih đubriva jeste i pivo.

Naime, ovo piće je zbog obilja šećera, vitamina B i fermentisanih materija, odnosno kvasca odlična prihrana za biljke, naročito za muškatle.

Ukoliko ostatke piva, najčešće ono što zadržalo na dnu čaše, flaše ili limenke sipate u vodu za zalivanje, vaše cveće će dobiti odličan podsticaj za razvoj i cvetanje.

Ovim rastvorom zalivajte cveće jednom nedeljno.

Sjajno lišće uz pomoć piva

Osim toga, mešavinom vode i piva u razmeri 1:1 možete vaše biljke da perete, a one će vam zbog toga biti zahvalne.

Sobno bilje poput  filadendrona, difenbahije i alokazije, posebno obožavaju pivo.

Ukoliko želite da ove vrste cveća imaju lepe, krupne i sjajne listove jednom mesečno ih prebrišite s pamučnom krpom natopljenom u pivo.

Ovo pomaže da listovi budu sjajni, a služi i kao prihrana preko lista.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

crno pivo

PREPORUKA – Crno pivo

Crno pivo je naša preporuka za danas – ono ima karakterističan ukus i dosta je prefinjenije u odnosu na svetli lager.

bernard crno pivo

PIVO – Bernard Dark Lager

Pivo Bernard Dark Lager je nefiltrirani tamni lager,  koji ima finu gorčinu i tipičan je predstavnik češke pivarske škole.

Gorak kao hmelj

Pivo vam je gorko!? Za to je kriv hmelj. Piva koja sadrže više hmelja su gorča. Ali hmelj je zaslužan i za citrusni miris ili voćnu aromu.

Restoran Mihailo

U prijatnom ambijentu restorana Mihailo možete uživati u tradicionalnoj nacionalnoj kuhinji koja je pripremana uz pomoć najkvalitetnijih lokalnih namirnica na

zalivanje biljaka pivom

SAVET Zalivajte sobno bilje pivom

Da li ste znali da sobno bilje bolje raste ako ga zalivate pivom jednom u deset dana – Zato zalivajte sobno bilje pivom i uvek će biti u dobroj kondiciji.

NOVA GODINA Predlog hrane i piva

Danas je kombinovanje piva i hrane postalo prava mala umetnost, kroz koju se razmatraju boje, ukusi, temperature konzumiranja, količina alkohola i arome kao i prilike