SAVET Zalivajte sobno bilje pivom

zalivanje biljaka pivom

Da li ste znali da sobno bilje bolje raste ako ga zalivate pivom jednom u deset dana – Zato zalivajte sobno bilje pivom i uvek će biti u dobroj kondiciji

Imate cveće i ostalo ukrasno bilje u bašti, na terasi ili ga jednostavno  uzgajate u saksiji i ne možete da dočekate da procveta kako biste videli rezultate svog truda i rada.

Domaćice često priželjkuju da cveće u njihovom domu ili vrtu  izgleda kao na filmu ili u časopisu.

Pravilno negovanje bilja

Međutim, često se dešava da sve to ne polazi uvek za rukom, a da biste imali cveće kao s naslovnice trebalo bi naravno pravilno da ga negujete.

To podrazumeva zalivanje, izbor odgovarajuće sunčane strane, zaštitu od štetočina i redovno prihranjivanje.

Najbitniji faktor je zemlja, a bilo da je reč o onoj u saksiji ili u bašti, ona vremenom siromaši i neophodno joj je dodavati elemente koji podstiču rast i razvoj biljke.

Zato je veoma važno đubriti zemljište, a ako nećete da kupujete veštačka đubriva, možete iskoristiti i ono domaće.

Najbolje prirodno đubrivo

Jedno od odličnih đubriva jeste i pivo.

Naime, ovo piće je zbog obilja šećera, vitamina B i fermentisanih materija, odnosno kvasca odlična prihrana za biljke, naročito za muškatle.

Ukoliko ostatke piva, najčešće ono što zadržalo na dnu čaše, flaše ili limenke sipate u vodu za zalivanje, vaše cveće će dobiti odličan podsticaj za razvoj i cvetanje.

Ovim rastvorom zalivajte cveće jednom nedeljno.

Sjajno lišće uz pomoć piva

Osim toga, mešavinom vode i piva u razmeri 1:1 možete vaše biljke da perete, a one će vam zbog toga biti zahvalne.

Sobno bilje poput  filadendrona, difenbahije i alokazije, posebno obožavaju pivo.

Ukoliko želite da ove vrste cveća imaju lepe, krupne i sjajne listove jednom mesečno ih prebrišite s pamučnom krpom natopljenom u pivo.

Ovo pomaže da listovi budu sjajni, a služi i kao prihrana preko lista.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Dobre karakteristike slada u pivu

Prvenstveno napravljen od ječma, ekstrakt slada je koncentrisani sirup koji se koristi za dodavanje ukusa i teksture različitim vrstama namirnica,

Dugovečnost i kraft pivo

Šta je tajna dugog života? Mirno i samozadovoljno ponašanje? Blistavi smisao za humor? Doživotna joga? Ili bi to moglo biti

BISER ISTOČNE SRBIJE – ZAJEČARAC

Zaječarsko pivo je zvanično prvi put proizvedeno 1895. godine u Zaječarskoj pivari, koju je osnovalo “Zaječarsko industrijsko udruženje”. Pivara je

Restoran Nirvana

Restoran Nirvana nalazi se u Subotici, u mirnom delu grada i prepoznatljiv je po letnjoj terasi. Restoran Nirvana otvoren je 1922. godine, a enterijer mu je urađen u klasičnom restoranskom stilu. 

Restoran Potpis

Beogradski restoran Potpis smešten je na Čuburi, u srcu Čuburskog parka. Restoran Potpis je elegantan restoran, uređen u prijatnom stilu, s enterijerom koji naginje modernizmu.